MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Family Weekend: 8 προτάσεις δημιουργικής διασκέδασης με τα παιδιά

Συγκεντρώσαμε για εσάς μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες πολιτιστικές εκδηλώσεις στην πόλη και το διαδίκτυο για να περάσετε δημιουργικές ώρες με την οικογένειά σας το τριήμερο της 25ης Μαρτίου 2024.

Monopoli Team

Θέατρο

Ο Λούλης Ταξιδεύει στην Αρχαία Ελλάδα, της Ρένας Σιγάλα στο Θέατρο Μικρός Κεραμεικός

Το ταξίδι του Λούλη, του χαρούμενου χαρταετού, συνεχίζεται με επιτυχία σε μεγαλύτερο θέατρο, από την Κυριακή  7 Απριλίου στο θέατρο Μικρός Κεραμεικός, για 6 μόνο παραστάσεις. «Ο Λούλης Ταξιδεύει στην Αρχαία Ελλάδα», μια μουσικοχορευτική παράσταση, σε κείμενο Ρένας Σιγάλα και σκηνοθεσία Βάσως Γουλιελμάκη που γνωρίζει στα παιδιά διασκεδάζοντας τα ήθη και έθιμα της χώρας μας, ενώ παράλληλα, με οπτικοακουστικό υλικό, τα φέρνει σε επαφή με σπουδαίους αρχαιολογικούς τόπους της Ελλάδας μας. Πρώτος σταθμός των ταξιδιωτών, η Ακρόπολη και ένας γάτος τενόρος τραγουδάει για την Αθήνα. Στη Κνωσσό συναντάνε τον βασιλιά Μίνωα και στη Νεμέα το ονομαστό Λιοντάρι της. Στη ξακουστή Δήλο τους περιμένει ο Διαδούμενος και στην Αρχαία Μεσσήνη ένας τσαγκάρης καλλιτέχνης. Πηγαίνοντας στην Αρχαία Ολυμπία με έκπληξη συναντούν τη Πυθία, ενώ στη Βεργίνα θα τους καλωσορίσει μια Βασίλισσα. Όλοι τους είναι μια όμορφη, χρωματιστή παρέα, που τη διακρίνει η αγάπη, η φιλία και η αλληλεγγύη.
Παραστάσεις: Κυριακή 7, 14, 21 Απριλίου και 12, 19, 26 Μαΐου στις 11:30. 
Εισιτήρια: 10€ προπώληση 12€ ταμείο. 8€ ΑμεΑ, Πολύτεκνοι, Ατέλεια. Προσφορά 1+1: 2 εισιτήρια στην τιμή 12€. Προπώληση: ticketservices.gr.
Μικρός Κεραμεικός, Ευμολπιδών 13, Αθήνα 118 54 .τηλ. 210 3454831.

Ομήρου Ιλιάδα, από τον Μικρό Βορρά στο Από Μηχανής Θέατρο

Η Ιλιάδα του Ομήρου από τον Μικρό Βορρά, η παράσταση που ξεκίνησε το ταξίδι της από το Αρχαίο Θέατρο Άργους με επιχορήγηση του Υπουργείου Πολιτισμού, έρχεται στην Αθήνα για δύο μόνο παραστάσεις. Η ανθρώπινη πλευρά των ηρώων, η βία του πολέμου, η αγωνία και η συντριβή. Ποιος τελικά νικάει σε έναν πόλεμο και με τι κόστος;  Η νεανική – εφηβική σκηνή του Μικρού Βορρά, παρουσιάζει την Ομηρική Μάχη στην πιο ροκ διασκευή της, μέσα από την σύγχρονη, ευρηματική σκηνοθετική ματιά του Τάσου Ράτζου, αναδεικνύοντας την ματαιότητα του πολέμου, τις απώλειες που επιφέρει και την αγωνία των ηρώων για ένα διαφορετικό μέλλον.  *Παίζουν: Ασπασία Δήμου, Γιάννης Μαυρόπουλος, Αλέξανδρος Μιχαηλίδης, Αλέξανδρος Νικολαΐδης.
Παραστάσεις: Σάββατο 6/4 και Κυριακή 7/4 στις 12:00.
Εισιτήριο: 10€. Προπώληση: more.com.
Από Μηχανής Θέατρο, Ακαδήμου 13, Αθήνα. Τηλέφωνο: 21 0523 2097.

Αγκαλιάστε τη γη, σώστε τον πλανήτη!:  Διαδραστική θεατρική παράσταση στο Ίδρυμα Θεοχαράκη για οικογένειες με παιδιά 4-8 ετών

Η κακιά Ρύπη με βοηθούς όλη την ανθρωπότητα θέλει να αυξήσει κι άλλο την θερμοκρασία της γης, να λιώσει τους πάγους και να καλύψει όλη τη γη με σκουπίδια. Στόχος της είναι να καταστρέψει τον πλανήτη για πάντα και να τον μετατρέψει στο βρώμικο βασίλειό της. Τα ξωτικά του δάσους, οι βοηθοί του πλανήτη, σε αντίθεση με την Ρύπη, προσπαθούν με όλες τους τις δυνάμεις να προστατεύσουν όλα τα δέντρα, τα λουλούδια και τον καθαρό αέρα. Η Ρύπη, όμως, στέλνει ένα τοξικό αέριο για να κοιμίσει τα ξωτικά και έτσι να μην μπορούν να αντιδράσουν στα σχέδιά της. Δύο ξωτικά δεν εισπνέουν αυτό το αέριο και αποφασίζουν να πάνε στο μέρος που κρύβεται η Ρύπη… Θα καταφέρουν όμως να την αντιμετωπίσουν; Θα καταφέρουν να της αλλάξουν γνώμη; Ο πλανήτης αρρωσταίνει και δεν έχει μείνει πολύς χρόνος… Τα ξωτικά μας χρειάζονται βοηθούς. Η λύση θα δοθεί από τα παιδιά. Θα καταφέρουν άραγε τα παιδιά να περάσουν τις δοκιμασίες και να βοηθήσουν τον πλανήτη; Μια διαδραστική θεατρική παράσταση με στόχο την ευαισθητοποίηση των παιδιών για το φυσικό περιβάλλον με άξονα το θεατρικό παιχνίδι και τον χορό που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι! Από τη θεατρική ομάδα Θέατρον.
Σάββατο 6, 13 Απριλίου 2024. Ώρα: 16:00
Εισιτήρια: 10€/άτομο. Κλείστε εισιτήριο εδώ.
Ίδρυμα Θεοχαράκη, Βασ.Σοφίας 9 και Μέρλιν, Αθήνα. Τηλέφωνο: 210 3611206.

«Μια τελεία… είναι μόνο η αρχή» στο Θέατρο Σταθμός

Η ομάδα Ονειρόδραμα, συνεχίζει για δεύτερη χρονιά στο θέατρο Σταθμός τη διαδραστική παράσταση – εργαστήρι «Μια τελεία… είναι μόνο η αρχή!», εμπνευσμένη από το γνωστό βιβλίο «Η Τελεία» του Πίτερ Ρέινολντς, για τα μικρότερα παιδιά (3-8 ετών). Ο Πέρρυ, ο ήρωας της ιστορίας μας, δεν έχει μεγάλη αυτοπεποίθηση και συχνά τα παρατάει με την πρώτη δυσκολία. Δεν μιλάει για τα προβλήματά του σε κανέναν, παρά μόνο στην κούκλα του, τον Πούκ. Μια μέρα αρχίζει να του απαντάει η κούκλα(!) και όλα θα αλλάξουν στην ζωή του. *Παίζουν: Σταυρούλα – Μελισσάνθη Μάκρα, Βασίλης Παπαλαζάρου / Επιμέλεια Εργαστηρίου: Χριστίνα Μουδάτσου.
Παραστάσεις: Από 5 Νοεμβρίου 2023.  Κάθε Σάββατο στις 15:00 και κάθε Κυριακή στις 11:30.
Εισιτήρια: Από 8€. Προπώληση: more.com.
Θέατρο Σταθμός, Βίκτωρος Ουγκώ 55, Αθήνα (Μετρό Μεταξουργείο), τηλ: 2105230267.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΘέατρο για παιδιά: 15+1 παραστάσεις που αξίζει να δείτε πριν ρίξουν αυλαία12.09.2018

Μουσική

Κινηματογράφος

«Η κιβωτός του Νώε»

Η γνωστή ιστορία, οπως δεν έχει ξαναειπωθεί, σε σκηνοθεσία Alois Di Leo, Sergio Machado, René Veilleux. Ο Vini και ο Tom είναι δύο μποέμ ποντίκια, οι οποίοι, αφού γίνονται τυχαία μάρτυρες της στιγμής που ο Θεός αναθέτει στον Νώε το καθήκον να φιλοξενήσει και να διασώσει μόνο ένα ζευγάρι από κάθε είδος στην Κιβωτό του, βρίσκουν έναν ευφάνταστο τρόπο να συμμετέχουν κι αυτοί στην περιπέτεια.
*Δείτε αίθουσα προβολής εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤο Athens Bike Festival γιορτάζει τα 10 του χρόνια πιο φρέσκο και διαδραστικό από ποτέ12.09.2018

Δράσεις

Καλωσόρισες στους κήπους του Τσαρούχη: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για οικογένειες στο Ίδρυμα Γιάννη Τσαρούχη

Το Ίδρυμα Τσαρούχη διοργανώνει την Κυριακή 7 Απριλίου 12:00 14:00 το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για οικογένειες «Καλωσόρισες στους κήπους του Τσαρούχη». Με ζωγραφική, μουσική και θεατρικό παιχνίδι μάθε, παίξε, γέλασε και εξερεύνησε τα έργα του ζωγράφου! Ένα πρόγραμμα που προσκαλεί παιδιά και εφήβους να φέρουν στο Μουσείο τους φίλους, τους γονείς και τους παππούδες τους.
Κυριακή 7/4, 12:00 – 14:00
Κόστος: 15€ ανά οικογένεια (έως 2 άτομα).
Ίδρυμα Τσαρούχη, Πλουτάρχου 28 Μαρούσι. Τηλ: 2108062636.

Ραντεβού στη βρύση: Το Ίδρυμα Γουλανδρή και η Greenpeace μάς προσκαλούν σε μια εκδήλωση για το νερό

Το Σάββατο 6 Απριλίουαπό τις 11.00 έως τις 13.00, το ελληνικό γραφείο της Greenpeace, η εθελοντική της ομάδα και το Ίδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή ενώνουν τις δυνάμεις τους στο «Ραντεβού στη βρύση», μια εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στον προαύλιο χώρο του Ιδρύματος στην πλατεία του Αγίου Σπυρίδωνα στο Παγκράτι, για να ενημερώσουν μαζί, με δημιουργικό τρόπο, για το δικαίωμα όλων μας σε καθαρό, πόσιμο νερό και να τονίσουν τη σημασία που έχει η μείωση του πλαστικού μιας χρήσης. Oι μικροί μας φίλοι θα έχουν τη δυνατότητα να μάθουν με δημιουργικό τρόπο για το νερό, το πολύτιμο αυτό αγαθό, μέσα από διαφορετικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες. Τέλος, με αφορμή την εκδήλωση, τα παιδιά θα μπορούν να λάβουν μέρος στην παιδική ψηφιακή έκθεση «Ζωγραφίζουμε για το νερό!», όπου για μια εβδομάδα (1/4/2024 – 7/4/2024) θα μπορούν να στέλνουν τις φωτογραφίες των έργων τους για να εκτεθούν διαδικτυακά στο goulandris.gr και να μπουν σε κλήρωση όπου 5 τυχεροί νικητές θα κερδίσουν δώρα-έκπληξη.
Σάββατο 6/4, 11:00 – 13:00
Δηλώστε συμμετοχή στην εκδήλωση εδώ: https://fb.me/e/4gT67paI2
Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή, Οδός Ερατοσθένους 13 Αθήνα. Τηλ: T. 210 72 52 895.

Ήλιος, το κοντινό μας άστρο: Δράσεις για παιδιά 8 -11 ετών στο Κέντρο Επισκεπτών Θησείου  του Εθνικού Αστεροσκοπείου

Δράσεις για παιδιά 8 -11 ετών, αλλά και για τους γονείς, θα πραγματοποιηθούν στο Κέντρο Επισκεπτών Θησείου, που θα έχει ως κεντρικό θέμα τον Ήλιο, το κοντινό μας άστρο. Οι νεαροί επισκέπτες, εντός του χώρου του τηλεσκοπίου Δωρίδη, καθοδηγούμενοι από το εξειδικευμένο προσωπικό του Κέντρου, θα μάθουν για τον Ήλιο και τα ηλιακά φαινόμενα, τους τεχνητούς δορυφόρους και τις διαστημικές αποστολές. Οι γονείς θα περιηγηθούν στο μουσείο Γεωαστροφυσικής όπου εκτίθεται, μεταξύ των επιστημονικών οργάνων, ένα σύγχρονο αντίγραφο του Μηχανισμού των Αντικυθήρων, όργανο το οποίο υπολόγιζε την θέση του Ηλίου στον ουρανό, καθώς και τις εκλείψεις. Η δράση ολοκληρώνεται στον κήπο του Αστεροσκοπείου, όπου μικροί και μεγάλοι θα παρατηρήσουν το κοντινό μας άστρο, μέσα από τον φακό ειδικού φορητού ηλιακού τηλεσκοπίου.
Κυριακή 7 και Κυριακή 21 Απριλίου 2024, Ώρα: 10:00 – 12:00
Τιμή Εισιτηρίου: 5.00 €. Αγοράστε εισιτήριο εδώ.
Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών – Κέντρο Επισκεπτών Θησείου, Λόφος Νυμφών, Αθήνα. Τηλέφωνο: 21 0349 0000.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΊδρυμα Ωνάση: Μήνας ευαισθητοποίησης για τον αυτισμό με παράλληλες δράσεις σε όλη την Αθήνα12.09.2018

Περισσότερα από Δραστηριότητες
VIMA_WEB3b