MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Family Weekend: 8 προτάσεις δημιουργικής διασκέδασης με τα παιδιά

Συγκεντρώσαμε για εσάς μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες πολιτιστικές εκδηλώσεις στην πόλη και το διαδίκτυο για να περάσετε δημιουργικές ώρες με την οικογένειά σας το τριήμερο της 25ης Μαρτίου 2024.

Monopoli Team

Θέατρο

«Ο Πέτρος και ο Λύκος σε Παγίδα για Πιάνο» στο Μουσείο Μαρία Κάλλας

Το Μουσείο Μαρία Κάλλας και η καλλιτεχνική ομάδα thea-tree παρουσιάζουν τη διαδραστική μουσική παιδική παράσταση «Ο Πέτρος και ο λύκος σε παγίδα για πιάνο». Το έργο ξεκινά με αφορμή το κλασσικό μουσικό παραμύθι που έγραψε ο Σεργκέι Προκόφιεφ στις αρχές του 20ου αιώνα με σκοπό να φέρει τα παιδιά σε μια πρώτη επαφή με τα μουσικά όργανα της ορχήστρας. Στο «…παγίδα για πιάνο» όμως, τα πράγματα αλλάζουν! Τα μουσικά θέματα του παραμυθιού ερμηνεύονται ζωντανά από μία πιανίστρια επί σκηνής και γίνονται αφορμή για παιχνίδια με στόχο τα παιδιά-θεατές να αναπτύξουν το μουσικό τους αισθητήριο και να ευαισθητοποιηθούν σε ό,τι αφορά στη σχέση των ανθρώπων με τα άγρια ζώα και το φυσικό περιβάλλον. Στο τέλος της παράστασης, ηθοποιοί, μουσικοί και κοινό ενώνονται μέσα από το τραγούδι οδηγώντας τα παιδιά στην ευχαρίστηση της μουσικής δημιουργίας. *Κείμενο: Παναγιώτης Τσιρίδης. Σκηνοθεσία: Μαριάνθη Φωτάκη. Παίζουν οι ηθοποιοί: Χρύσα Νταούλη, Γιάννης Ιωάννου.
Κυριακή 31 Μαρτίου και 7 Απριλίου στις 12:00 | Ηλικίες: 3,5-8 ετών
Εισιτήρια: 10€ το άτομο. Προπώληση: more.com.
Μουσείο Μαρίας Κάλλας, Μητροπόλεως 44, 105 63, Αθήνα. Τηλ: 210 44 04 204

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΘέατρο για παιδιά: 15+1 παραστάσεις που αξίζει να δείτε πριν ρίξουν αυλαία12.09.2018

«Κοντά στις Ράγιες» στο Θέατρο Άλφα

Ο Γιώργος Τζαβάρας ανεβάζει, στην Παιδική Σκηνή του Θεάτρου Άλφα – Ληναίος – Φωτίου, το μυθιστόρημα-σταθμός της Άλκης Ζέη, «Κοντά στις Ράγιες», και μάς προσκαλεί σε ένα  συναρπαστικό θεατρικό ταξίδι στο μακρινό Βορρά, με οδηγό τα «απερίσκεπτα» όνειρα που κάνουν τα παιδιά -και όσοι νιώθουν παιδιά- για έναν κόσμο πιο δίκαιο. Η δεκάχρονη Σάσα κοιτάει κάθε μέρα από το παράθυρό της τις ράγιες που «οδηγούν» σε μια καινούρια ζωή, αναζητώντας απαντήσεις σε χιλιάδες ερωτήματα που ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια στο κεφάλι της. Μεγαλώνοντας στην τσαρική προεπαναστατική Ρωσία, θέλει να υψώσει το ανάστημά της στην αδικία και να μάθει τι σημαίνει να είσαι αληθινός ήρωας, καθώς η μεγάλη αλλαγή  χτυπάει την πόρτα της. *Παίζουν: Αλέξανδρος Βαμβούκος, Τάσος Θεοφιλάτος, Γιώργος Κυδωνάκης, Μαρία Κυρώζη, Βασιλική Χρυσικού, Τσαμπίκα Φεσάκη.
Παραστάσεις: Σάββατο 30/3 στις 15:00 και Κυριακή 31/3 στις 14:30.
Εισιτήρια: Γενική είσοδος 12€, μειωμένα για ανέργους, πολύτεκνους, τρίτεκνους: 10€, γκρουπ από 30 άτομα και πάνω: 8 ευρώ, ειδικές τιμές για σχολεία. Προπώληση: more.com
Θέατρο Άλφα – Ληναίος – Φωτίου, 28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) 37 & Στουρνάρα 51 Πολυτεχνείο – Αθήνα. Τηλέφωνο: 210 5201828.

Οι τέσσερις εποχές και ο Δράκος, της Χλόης Μάντζαρη στο Ίδρυμα Γουλανδρή

«Οι τέσσερις εποχές και ο Δράκος», η ευφάνταστη διαδραστική παράσταση για παιδιά ηλικίας 3 έως 8 ετών σε κείμενο και σκηνοθεσία της Χλόης Μάντζαρη, παρουσιάζεται στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή στην Αθήνα για τέσσερις μόνο παραστάσεις, την Κυριακή 18 και 25 Φεβρουαρίου και 3 και 10 Μαρτίου. Πρωταγωνιστές σε αυτή τη σύγχρονη ιστορία είναι μια παρέα παιδιών που συναντιούνται κάτω από το αγαπημένο τους δέντρο και, όταν το δέντρο απειληθεί από τον δεντροφάγο δράκο, αναλαμβάνουν δράση. Μέσα από την παράσταση τα παιδιά εξερευνούν την έννοια της φιλίας και μαθαίνουν για τη φύση, τις εποχές, την οικολογία, την περιπέτεια και φυσικά…τους δράκους των παραμυθιών. *Παίζουν: Νίκος Ζιάζιαρης, Άννα Μάγκου, Αιμιλία Παπαπέτρου, Γιάννης Σμέρος, Αλέξανδρος Κεϊβάναη . Φωνή δράκου: Ιωάννης Κοντέλλης.
Παραστάσεις έως 14 Απριλίου 2024. Κυριακή στις 12:00
Εισιτήρια: Γενικό Εισιτήριο: 12€. Εισιτήριο για B&E Members: 10€. Ομαδικό Εισιτήριο (για ομάδες 10 ατόμων και άνω): 10€ ανά άτομο. Προπώληση: more.com.
Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή, Οδός Ερατοσθένους 13 Αθήνα. Τηλ: T. 210 72 52 895. E. [email protected] | https://goulandris.gr/el/

«Οι Άθλιοι» στο Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος

Τη σκηνοθεσία και τη διασκευή του εμβληματικού αριστουργήματος του 19ου αιώνα, «Οι Άθλιοι» του Βίκτορος Ουγκό, υπογράφει η Κωνσταντίνα Νικολαΐδη, στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». Υπάρχουν έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας που ο χρόνος δεν μπορεί να φθείρει, ούτε να αλλοιώσει την αξία τους και τα οποία αποτελούν πρότυπο ζωής για τον άνθρωπο. Ένα τέτοιο έργο είναι «Οι Άθλιοι». Μέσα από τις ζωές των ηρώων του έργου και τη ζωή του κεντρικού ήρωα Γιάννη Αγιάννη, ο Βίκτορ Ουγκό αποκαλύπτει με έναν μοναδικό τρόπο την αγωνιώδη πορεία του ανθρώπου από το σκοτάδι στο φως. Όπως γράφει στις σελίδες του «Να αγαπάς. Είναι αρκετό. Μην αναζητάς τίποτε άλλο. Δεν υπάρχει άλλο μαργαριτάρι να βρεθεί στα κατάβαθα της ζωής»*Παίζουν: Ιβάν Σβιτάιλο, Μιχάλης Μαρκάτης, Νίκη Παλληκαράκη, Ορέστης Τρίκας, Κωνσταντίνος Μουταφτσής, Ελευθερία Πάλλα, Φιλίππα Κουτούπα, Ραφαέλ Αριστοτέλους, Ειρήνη Αγγελοπούλου, Βασιλική Ανδρίτσου, Τάσος Χαλκιάς κ.α.
Παραστάσεις: Έως 28 Απριλίου 2024. Σάββατο στις 14:30, Κυριακή στις 11:30.
Εισιτήρια: Κανονικά εισιτήρια: €16, €14, €12 (θεωρείο). Ισχύουν ειδικές τιμές για Α.Μ.Ε.Α., φοιτητές, νέους & ανέργους. Ειδικές τιμές για ομαδικές κρατήσεις (από 20 άτομα και πάνω) οικογενειακά εισιτήρια. Προπώληση: more.com
Θέατρον, Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος, Πειραιώς 254, Ταύρος. Τηλ: 212 254 0000. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΦεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Κουφονησίων: Πολιτιστική επίσκεψη παιδιών από το Κουφονήσι στην Αθήνα12.09.2018

Μουσική

Αν Ακούσεις τα Παιδιά: Ο Λευτέρης Ελευθερίου και ο Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος στον Σταυρό του Νότου Plus

Ο Λευτέρης Ελευθερίου και ο Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος ανοίγουν τις πόρτες του Σταυρού του Νότου στα παιδιά, με μια μουσικοθεατρική παράσταση, γεμάτη αγαπημένα παιδικά τραγούδια. Σπουδαίες δισκογραφικές δουλειές όπως η Λιλιπούπολη, τα Μυστικά́ του Κήπου και ο Τεμπέλης Δράκος συναντιούνται με τραγούδια που γνωρίζουν τα παιδιά από το σχολείο ή από κλασικές παιδικές ταινίες και τα ξεσηκώνουν με τις πιο σημαντικές στιγμές του ελληνικού αλλά και ξένου παιδικού τραγουδιού. Ο Λευτέρης και ο Άλκης είναι έτοιμοι να σας συνεπάρουν σε  ένα θεότρελο ταξίδι στον μουσικό κόσμο των παιδιών με σύγχρονες αλλά και κλασικές μελωδίες.
Κυριακή 31 Μαρτίου και 14 Απριλίου | Ωρα: 12:00
Εισιτήρια: 10€. Προπώληση: more.com.
Σταυρός του Νότου Plus, Φραντζή 14, 117 43, Νέος Κόσμος. Τηλ: 21 0922 6975.

Κινηματογράφος

Kung Fu Panda 4

Μετά από τρεις ριψοκίνδυνες περιπέτειες στις οποίες κατατρόπωσε πανίσχυρους κακούς χάρη στο απαράμιλλο θάρρος του και τις απίστευτες δεξιότητες του στις πολεμικές τέχνες, ο Πο, γνωστός ως Δράκος Πολεμιστής, καλείται από τη μοίρα να χαλαρώσει λιγάκι. Πιο συγκεκριμένα, έχει έρθει η ώρα να αναλάβει τον ρόλο του πνευματικού ηγέτη στην Κοιλάδα της Ειρήνης. Μία πανούργα, ισχυρή μάγισσα, η Χαμαιλέων, μία μικροσκοπική σαύρα που μεταμορφώνεται σε οποιοδήποτε πλάσμα, μεγάλο ή μικρό έχει στρέψει τα άπληστα, γουρλωμένα μάτια της στο Ραβδί της Σοφίας του Πο, που θα της χαρίσει τη δύναμη να επαναφέρει όλους τους πανίσχυρους κακούς τους οποίους έχει κατατροπώσει ο Πο στέλνοντας τους στην εξορία του Κόσμου των Πνευμάτων.
*Δείτε κριτική και αίθουσες προβολής εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΦεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Κουφονησίων: Πολιτιστική επίσκεψη παιδιών από το Κουφονήσι στην Αθήνα12.09.2018

Δράσεις

Εκπαιδευτικά Προγράμματα για όλη την οικογένεια στο Ίδρυμα Takis

Από τον Οκτώβριο έως και τον Ιούνιο, ένα Σάββατο το μήνα, το Ίδρυμα Takis διοργανώνει εκπαιδευτικά προγράμματα για όλη την οικογένεια. Τα παιδιά και οι γονείς τους έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν ενεργά σε ευφάνταστες δραστηριότητες με σκοπό την επαφή με την σύγχρονη κινητική τέχνη του Takis και την γνωριμία με τις φυσικές επιστήμες. Σάββατο 30 Μαρτίου & 20 Απριλίου 2024 – «Κινούμενα γλυπτά» για οικογένειες με παιδιά 5 – 7 ετών από 11:30 – 12:45: Οι Κήποι του Ιδρύματος με τα Κινούμενα Αιολικά γλυπτά του Takis αποτελούν το πιο ευφάνταστο πεδίο δράσης και δημιουργίας! Μικροί και μεγάλοι καλούνται να αλληλεπιδράσουν, να πειραματιστούν και να δημιουργήσουν κινητική τέχνη με τις αόρατες δυνάμεις της φύσης. | Σάββατο 30 Μαρτίου & 20 Απριλίου 2024 – «Τέχνη από Μαγνήτη» για οικογένειες με παιδιά 8 – 12 ετών, από 11:30 – 12:45: Ένα πρωτότυπο εκπαιδευτικό πρόγραμμα όπου η μαγνητική ενέργεια πρωταγωνιστεί! Γνωρίζουμε τον μαγνήτη και τις ιδιότητες του, κινούμαστε με πυξίδες και μαγνητικούς χάρτες, παίζουμε με τα διαδραστικά γλυπτά του Takis και δημιουργούμε την δική μας τέχνη από μαγνήτη.
Σάββατο 30/3 και 20/4 2024.
Εισιτήρια: 15€ (1 παιδί και 1 συνοδός). Επιπλέον παιδί: 7€. Επιπλέον συνοδός: 5€.
Πληροφορίες – κρατήσεις: Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων: 210 2389019, 210 2313410 ή gro.noitadnuofsikat@ude.
Ίδρυμα Takis, Τέρμα Δερβενακίων 134 51 Γεροβουνό, Αθήνα. Τηλ: +30 210 2313410, +30 210 2389019.

«Καλώς ήρθες Άνοιξη!»: Γνωρίζουμε το Βοτανικό Πάρκο Αττικής

Τα λουλούδια του Βοτανικού Πάρκου γιορτάζουν και ανυπομονούν να παραλάβουν τα δώρα τους. Ανακαλύψτε τις οδηγίες που έχει αφήσει ο κηπουρός, σηκώστε τα μανίκια και ξεκινήστε μια διαδραστική περιήγηση στα ολάνθιστα παρτέρια του Πάρκου με διασκεδαστικά παιχνίδια και κηπουρικές εργασίες. *Για παιδιά ηλικίας 3 έως 7 ετών (με απαραίτητη συνοδεία ενήλικα).
Κυριακή 31 Μαρτίου 2024 | 11.30 – 13.00
Tο Πάρκο θα είναι ανοιχτό από τις 11.00 έως τις 15.00.
Εισιτήριο: 12€. Προπώληση: more.com. Η είσοδος για τους συνοδούς είναι δωρεάν.
Βοτανικό Πάρκο Αττικής, Λεωφ. Λαυρίου 177, Κορωπί 194 00. Τηλ: 2161009966.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΚέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»: Τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μαρτίου 202412.09.2018

Περισσότερα από Δραστηριότητες
VIMA_WEB3b