MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
TV NEWS

Από σειρά για τη Μαρία Κάλλας μέχρι δελτία ειδήσεων στο TikTok: Όσα επιφυλάσσει η ΕΡΤ για την νέα σεζόν

Μεγάλες διοργανώσεις, από την Eurovision μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες, σειρές μυθοπλασίες που κάνουν πρεμιέρα ή επιστρέφουν με 2ο κύκλο, δελτία ειδήσεων στο TikTok, νέες ταινίες στο ERTFLIX, αλλά και το νέο ΕΡΤ Kids: Όσα θα δούμε την νέα τηλεοπτική σεζόν στην ΕΡΤ.

Monopoli Team

Ο πρόεδρος της ΕΡΤ, Κωνσταντίνος Ζούλας και η διευθύνουσα σύμβουλος της ΕΡΤ, Κατερίνα Καστανιώτη, παρουσίασαν τα νέα projects που ετοιμάζει η δημόσια τηλεόραση, τα μεγάλα τηλεοπτικά events, αλλά και τα μεγάλα τηλεοπτικά ραντεβού με το κοινό στα γραμμικά κανάλια, αλλά και στο ERTFLIX.

Νέες εκπομπές και ντοκιμαντέρ στο ΕΡΤNEWS

Ο πρόεδρος της ΕΡΤ, με την ευκαιρία αυτή, ανακοίνωσε σειρά νέων εκπομπών που θα εμπλουτίσουν το ΕΡΤNEWS.

Όπως ανακοίνωσε, μέσα στον επόμενο μήνα, θα μεταδοθεί για πρώτη φορά στην ελληνική τηλεόραση μια σειρά ντοκιμαντέρ-ανασκόπηση για όλες τις εθνικές εκλογές και τους πρωταγωνιστές τους από το 1974 έως σήμερα, την οποία έχει επιμεληθεί ο Νίκος Γούλιας και θα παρουσιάσει ο Μάκης Προβατάς. Κάθε Παρασκευή, η ενημερωτική εκπομπή του ΕΡΤNEWS «Συμβαίνει στην Ευρώπη» θα είναι αφιερωμένη στις ευρωεκλογές, ενώ τον προσεχή Σεπτέμβριο, θα βγει στον «αέρα» μια εμβληματική σειρά 5 ντοκιμαντέρ που θα είναι αφιερωμένη στα 50 χρόνια της Μεταπολίτευσης, την οποία θα επιμεληθούν ο Στάθης Καλύβας και ο Παναγής Παναγιωτόπουλος.

Εντάσσεται επίσης στο ενημερωτικό κανάλι ένα εντελώς διαφορετικό δελτίο ειδήσεων, που θα είναι αποκλειστικά σχεδιασμένο για Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και θα μεταδίδεται καθημερινά, τόσο από το Instagram όσο και από το TikTok, ενώ αρχίζει ξανά να μεταδίδεται από το ενημερωτικό site, το ertnews.gr, καθημερινό αγγλόφωνο δελτίο ειδήσεων.

Ο Κωνσταντίνος Ζούλας ανακοίνωσε, επίσης, ότι από την 1η Απριλίου το ΕΡΤNEWS θα «πετάει» (όπως ήδη κάνει και το ERTFLIX) με τις πτήσεις της Aegean, μεταδίδοντας τρία δελτία ειδήσεων, τα οποία θα είναι και στη νοηματική γλώσσα.

Από την Eurovision μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες: Όλες οι μεγάλες εκδηλώσεις που θα δούμε μέχρι τον Σεπτέμβριο

Από την πλευρά της, η διευθύνουσα σύμβουλος, Κατερίνα Κασκανιώτη, αναφέρθηκε λεπτομερώς στα τέσσερα μεγάλα events που θα «τρέξουν» στη δημόσια τηλεόραση έως τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Eurovision. Ραντεβού στο Μάλμε της Σουηδίας, στις 7, 9 και 11 Μαΐου με τη Μαρίνα Σάττι, τον Φωκά Ευαγγελινό, τον Θανάση Αλευρά, τον Ζερόμ Καλούτα και όλη την ελληνική αποστολή. «Ελπίζουμε να είμαστε στον Τελικό με το “ZARI”, για το οποίο καθώς περνάει ο καιρός πληθαίνουν οι θετικές εντυπώσεις» ανέφερε η κ. Κασκανιώτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑEurovision channel: Το πρώτο κανάλι για τη Eurovision αποκλειστικά στο Ertflix12.09.2018

EURO 2024 (14 Ιουνίου-14 Ιουλίου). H ΕΡΤ θα βρίσκεται στα γήπεδα της Γερμανίας μεταδίδοντας και τους 51 αγώνες. Επίσης, η δημόσια τηλεόραση ετοιμάζει σειρά εκπομπών και ενθέτων με παρουσιάσεις των ομάδων και των πρωταγωνιστών τους, όπως και πλούσιο αρχειακό υλικό από προηγούμενες διοργανώσεις.

Ολυμπιακοί Αγώνες (26 Ιουλίου-11 Αυγούστου). Η αθλητική ομάδα της ΕΡΤ θα είναι στο Παρίσι, για να μεταφέρει τον παλμό του κορυφαίας αθλητικής διοργάνωσης. Περισσότερες από 700 ώρες προγράμματος σε 5 κανάλια (ΕΡΤ1, ΕΡΤ2, ΕΡΤ3, ΕΡΤSPORTS1, ΕΡΤSPORTS2) και βέβαια σε ΕΡΑΣΠΟΡ και ertsports.gr. Έξι φορητά συνεργεία θα βρίσκονται στις μικτές ζώνες, στο Ολυμπιακό Χωριό, σε προπονητήρια και Champions Park, κοντά στους Έλληνες αθλητές μας.

Φυσικά το τέταρτο μεγάλο event της σεζόν είναι επίσης αθλητικό. Οι Παραολυμπιακοί Αγώνες (28 Αυγούστου-8 Σεπτεμβρίου) επίσης θα μεταδοθούν στην ΕΡΤ.

Οι σειρές μυθοπλασίας που “έρχονται” ή επιστρέφουν

Σε ό,τι αφορά τη μυθοπλασία, η Κατερίνα Κασκανιώτη ανακοίνωσε ότι το ερχόμενο φθινόπωρο έρχεται στην ΕΡΤ1 και στο ERTFLIX η νέα σειρά για την κορυφαία Ελληνίδα υψίφωνο, τη Μαρία Κάλλας.

Πρόκειται για τη σειρά 10 επεισοδίων, με τίτλο «Η Μαρία που έγινε Κάλλας», σε σκηνοθεσία Όλγας Μαλέα, καλλιτεχνική επιμέλεια Φρόσως Ράλλη και παραγωγής Feelgood – Ειρήνη Σουγανίδου.

«Η σειρά θα αφορά τις άγνωστες πτυχές της ζωής της Μαρίας Κάλλας και θα είναι γεμάτη από μουσική και πολιτισμό» δήλωσε η Κατερίνα Κασκανιώτη, γνωστοποιώντας ότι κάποια από τα μουσικά κομμάτια θα αποδοθούν από τη Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΌλγα Μαλέα: «Οι γυναίκες σκηνοθέτριες ακούγονται λιγότερο από τους άντρες» (vid)12.09.2018

Συνεχίζονται επίσης δύο από τις φετινές τηλεοπτικές επιτυχίες του σταθμού. Ο Β΄ Κύκλος της «Έρημης Χώρας», της πρώτης παραγωγής του ERTFLIX, με περισσότερες από 2.150.000 θεάσεις στην ψηφιακή πλατφόρμα της ΕΡΤ, για την οποία ο σκηνοθέτης Γιώργος Γκικαπέππας δουλεύει ήδη πυρετωδώς. Ο Β΄ Κύκλος της «Ηλέκτρας», του πετυχημένου ερωτικού δράματος εποχής της ΕΡΤ, με τους Έμιλυ Κολιανδρή και Αποστόλη Τότσικα.

200 νέοι τίτλοι στο ERTFLIX και καλοκαίρι με ΕΡΤ Kids

Σε ό,τι αφορά την ψηφιακή πλατφόρμα της ΕΡΤ, η διευθύνουσα σύμβουλος υπογράμμισε ότι το ERTFLIX, το οποίο κλείνει 4 χρόνια ζωής, βρίσκεται σε διαρκή άνοδο, φέρνοντας ως παράδειγμα την πρόσφατη συμφωνία της ΕΡΤ με τον κολοσσό της SONY, με την οποία -όπως εξήγησε- η ψηφιακή πλατφόρμα της ΕΡΤ έχει πρόσβαση σε μια από τις μεγαλύτερες παγκοσμίως «βιβλιοθήκες» ταινιών της Columbia, που φέτος κλείνει 100 χρόνια.

Και όπως ανέφερε, αυτή δεν είναι η μοναδική συμφωνία, καθώς υπήρξαν και άλλες με ελληνικές εταιρείες διανομής, όπως η Σπέντζος και η ROSEBUD.

«Με αυτές τις συμφωνίες, εξασφαλίζουμε τη διαρκή ανανέωση των ταινιών και σειρών με δημοφιλείς τίτλους, ενώ παράλληλα εμπλουτίζουμε το περιεχόμενο με special αφιερώματα. Οι ταινίες μεταδίδονται και από την ΕΡΤ1 και την ΕΡΤ3, ενώ προς την κατεύθυνση ενίσχυσης της πλατφόρμας είναι και οι πρεμιέρες στο ERTFLIX, όπως έγινε πρόσφατα με την ταινία της Ασημίνας Προέδρου ‘‘Πίσω από τις θημωνιές’’» δήλωσε και γνωστοποίησε ότι το επόμενο τρίμηνο θα ανέβουν στην πλατφόρμα 200 νέοι τίτλοι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤο βραχιόλι της φωτιάς: Η σειρά έρχεται στη διεθνή εκδοχή του ERTFLIX12.09.2018

Η κυρία Κασκανιώτη αποκάλυψε, επίσης, ότι εκτός από το πλούσιο on demand περιεχόμενο σε ταινίες, σειρές, ντοκιμαντέρ και εκπομπές, το ERTFLIX ενισχύεται με live streaming κανάλια. Έτσι, από σήμερα, εντάσσονται στο ERTFLIX τα διεθνή κανάλια TV5, DW, RIK, ενώ σύντομα θα ακολουθήσουν και νέα διεθνή κανάλια.

Τον προσεχή Ιούνιο, μετά το κλείσιμο των σχολείων, αναμένεται το official launch του παιδικού ψηφιακού καναλιού της ΕΡΤ, του ΕΡΤ kids.

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b