MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
NEA

Έκθεση ΟΗΕ: Ένα δισεκατομμύριο γεύματα καταλήγουν καθημερινά στα σκουπίδια

Έκθεση του ΟΗΕ φέρνει στο «φως» σοκαριστικά στοιχεία για το food waste.

Monopoli Team

Τη στιγμή που περισσότεροι από 730 εκατομμύρια άνθρωποι υποφέρουν από την πείνα σε παγκόσμιο επίπεδο, καθημερινά ένα δισεκατομμύριο γεύματα φτάνουν στα σκουπίδια, σύμφωνα με νέα έκθεση του ΟΗΕ. Πιο συγκεκριμένα, ο δείκτης Food Waste Index του ΟΗΕ, που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη (27/3), έδειξε ότι περίπου το ένα πέμπτο των τροφίμων που παράγονται παγκοσμίως, σπαταλιέται είτε λόγω κακού προγραμματισμού είτε λόγω της έλλειψης εγκαταστάσεων ψύξης ή αποθήκευσης.

Το κόστος αυτής της σπατάλης τροφίμων, εκτιμάται στο ένα τρισεκατομμύριο δολάρια ετησίως. Με βάση τα στοιχεία, περίπου το 60% από τους τόνους τροφίμων που σπαταλούνται προέρχεται από τα νοικοκυριά, με το εμπόριο τροφίμων να έχει, επίσης, σημαντικό ρόλο. Οι υπηρεσίες τροφίμων ευθύνονται για το 28% των αποβλήτων και το λιανικό εμπόριο για το περίπου 12% το 2022, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία. Σε αυτά, πρέπει να προστεθεί και ένα επιπλέον 13% των τροφίμων που χάνονται στην αλυσίδα εφοδιασμού τροφίμων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟΗΕ: Πετάξαμε 62 εκατ. ηλεκτρονικά απόβλητα το 2022 – Αύξηση 82% μέσα σε 12 χρόνια12.09.2018

Ετησίως, 79 κιλά τροφής σπαταλούνται ανά άτομο, ενώ οι άνθρωποι στα φτωχά νοικοκυριά πετούν στα σκουπίδια περίπου 7 κιλά λιγότερα ανά άτομο ετησίως, σε σχέση με τα πλουσιότερα νοικοκυριά. Φυσικά, σε ορισμένες χώρες, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, η Αυστραλία, η Ινδονησία, το Μεξικό και η Νότια Αφρική, η σπατάλη τροφίμων έχει μειωθεί σημαντικά από το 2007.

Διαβάστε περισσότερα στο jenny.gr.

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b