MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις: Η ατζέντα μας για το τριήμερο της 25ης Μαρτίου

Οι δικές μας προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, που μπορείτε να απολαύσετε στην πόλη το τριήμερο 23-25 Μαρτίου.

Monopoli Team

Θεατρικές παραστάσεις

1. Η Κυρά της Ρω, του Γιάννη Σκαραγκά στο Θέατρο Γκλόρια

Με αφορμή τη ζωή της Κυράς της Ρω, της κατά κόσμον Δέσποινας Αχλαδιώτη, ο διεθνώς βραβευμένος συγγραφέας Γιάννης Σκαραγκάς γράφει ένα συγκινητικό και βαθιά ανθρώπινο κείμενο με αφορμή τη γυναίκα που έγινε σύμβολο γενναιότητας, πατριωτισμού και γυναικείας χειραφέτησης. Ο εμβληματικός μονόλογος «Η Κυρά της Ρω» ξεκίνησε το ταξίδι του στις θεατρικές σκηνές το 2017, «γύρισε» τον κόσμο σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία όπου και αν παρουσιάστηκε και τώρα επιστρέφει στο θέατρο Γκλόρια, προσκαλώντας το κοινό να γνωρίσει τη μοναχική ηρωική ζωή της Δέσποινας Αχλαδιώτη. Σκηνοθετεί ο Σταύρος Λίτινας. Ερμηνεύει η Φωτεινή Μπαξεβάνη.
Κάθε Σάββατο στις 18:00
16€
Θέατρο Γκλόρια, Ιπποκράτους 7, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΕλληνική συμμετοχή στη Μπιενάλε: Αναζητώντας το Ξηρόμερο στη Βενετία…12.09.2018

2. Καταποντισμός, του Βασίλη Βηλαρά στο Εθνικό Θέατρο

Ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Βασίλης Βηλαράς, μετά τις παραστάσεις Λοιμός και Σεισμός, υπογράφει το τελευταίο μέρος μιας τριλογίας που γιορτάζει τη ζωή και την ταυτότητα έξω από την ετεροκανονικότητα και την πατριαρχική νόρμα, αναγνωρίζοντας τους κινδύνους που εμπεριέχει ακόμα και σήμερα αυτή η μη συμμόρφωση. Τα πρόσωπα της παράστασης Καταποντισμός επισκέπτονται την gay Ελλάδα της Μεταπολίτευσης και μεταφέρουν τις επιθυμίες, τις σκέψεις και τις αγωνίες των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων εκείνης της περιόδου, όπως τις αποτύπωσαν τα ίδια, σε πρώτο πρόσωπο, μέσα από τις επιστολές που έστελναν στο επαναστατικό περιοδικό Αμφί, το πρώτο μέσο που άρθρωσε δημόσιο λόγο στην Ελλάδα για την queer εμπειρία. Τα προσωπικά βιώματα του χτες αναμιγνύονται με τις αντίστοιχες εμπειρίες των ατόμων επί σκηνής και γίνονται υλικό εξομολογήσεων και εκμυστηρεύσεων διεκδικώντας την ορατότητα και μια αναπολογητική στάση ζωής. Παίζουν: Βασίλης Βηλαράς, Ανδρέας Λαζαράκος, Kristof, Niko Rupllem και Dolly Vara.
Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 21:00
13€ ενιαία τιμή
Θέατρο Rex – Σκηνή «Μαρίκα Κοτοπούλη, Πανεπιστημίου 48, Αθήνα

3. Ο Κατάθλας, της Λένας Κιτσοπούλου στο Olvio

Το διήγημα της Λένας Κιτσοπούλου, «Ο Κατάθλας», ένα έργο ανατρεπτικό που συμπεριλαμβάνεται στη συλλογή της δημιουργού “Μεγάλοι δρόμοι”, γίνεται παράσταση στο θέατρο Olvio σε σκηνοθεσία Νατάσας Παπαμιχαήλ. Ο Λάκης, σέρνεται με το στενό, μίζερο στόμα του μέσα στο πατρικό του σπίτι στο χωριό. Όλα τον στοιχειώνουν. Έξω, η φύση αναπνέει, κοιμάται και ξυπνάει χωρίς προσδοκίες. Μέσα στο σπίτι, ο Λάκης, παρέα με μια μύγα. Το σπίτι που μεγάλωσε, έχει πάρει τη μορφή της ψυχής του. Παλεύει να ξεφύγει από τα όρια του σπιτιού, των αναμνήσεων, των γονιδίων, των προσδοκιών μιας ολόκληρης κοινωνικής δομής. Όλα τον ενοχλούν. Μένει όμως εκεί για να αντιμετωπίσει όλα όσα τον βαραίνουν. Για να έρθει πρόσωπο με πρόσωπο με την κατάθλιψη. Θέλει απεγνωσμένα να ξεφύγει από τις φτερωτές μαυροτσούκαλες σκέψεις του. Με ποιο τρόπο θα δραπετεύσει από το στενό στόμα που κληρονόμησε από τη μάνα του; Ο Κατάθλας είναι οι σκέψεις όλων των ανθρώπων που έρχονται και φεύγουν. Το πώς έρχονται και φεύγουν δεν ξέρει κανείς ποιος το αποφασίζει. Απλά συμβαίνει. Τον επώνυμο ρόλο θα ερμηνεύσει ο Αλέξανδρος Τσώτσης και ως “μαύρο πράμα” βλέπουμε την Καλλιόπη Καραμάνη.
Κάθε Κυριακή στις 20:30
Γενική είσοδος: 14€, μειωμένο: 11€
Θέατρο Οlvio, Φαλαισίας 7, Αθήνα

4. Γιοσίρου Γιαμαγκούσι, του Γιάννη Κεντρωτά σε σκηνοθεσία Μιχάλη Κοιλάκου στο Olvio

Μετά την παράσταση «Ο Τόρνος» και την πολύ μεγάλη απήχησή της στο θεατρικό κοινό, ο σκηνοθέτης Μιχάλης Κοιλάκος, μαζί με τους συνεργάτες του από την ομάδα Ξανθίας επιχειρούν μία νέα αναμέτρηση με τις προκλητικές και ιδιοφυείς ιστορίες που συνθέτει και μας αφηγείται ο Γιάννης Κεντρωτάς, την ιστορία του Γιοσίρου Γιαμαγκούσι. Το Γιοσίρου Γιαμαγκούσι, είναι ένα εκκεντρικό αστυνομικό θρίλερ, που ισορροπεί ανάμεσα στο δράμα και την κωμωδία, στην ειρωνεία και την τρυφερότητα, την αλήθεια και το ψέμα, το μακάβριο και τη φάρσα. Με ένα κείμενο που ακολουθεί τεθλασμένη γραμμή, περνώντας από καλά κρυμμένα κομβικά σημεία, ο Γιάννης Κεντρωτάς στήνει ένα παζλ σχέσεων, ιδεών και μικρών προσωπικών ιστοριών, οι οποίες, διαπλεκόμενες μεταξύ τους μεταμορφώνονται σε τραγικά γεγονότα. Το ήσυχο, αχανές και ομοιόμορφο τοπίο της Λακκοσπηλιάς κρύβει κάτω από ένα παχύ στρώμα λάσπης, πολλές εκπλήξεις και ο θεατής είναι εδώ για να τις ξεθάψει μία προς μία.
Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00
Γενική είσοδος 15€, Φοιτητικό: 12€, Ανέργων/ΑμεΑ: 8€, Ατέλειες δραματικών σχολών: 5€
Θέατρο Olvio, Ιερά Οδός 67 & Φαλαισίας 7, Βοτανικός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ«Assume That I Can»: Το spot που καταρρίπτει κάθε στερεότυπο για τα άτομα με σύνδρομο Down12.09.2018

Μουσικές παραστάσεις-Συναυλίες

5. Οι Green Lung στο Fuzz

Από το self-released, πρωτόλειο ντεμπούτο EP “Free The Witch” του 2018, οι Green Lung έδειξαν απευθείας τόσο τις βρετανοτραφείς επιρροές και καλλιτεχνικές εκφάνσεις τους, όσο και την διάθεσή τους να βαδίσουν σε μονοπάτια πότε doomy hard rock, πότε prog, πότε psych και πότε κλείνοντας το μάτι στα Hammer Horror theatrics της NWOBHM σκηνής. Ο δε στίχος τους, αφιερωμένος στο Βρετανικό φολκλόρ, όπως και σε θρύλους της ιδιαίτερης πατρίδας τους, φλερτάρει τόσο με το άγριο προγονικό της πνεύμα, όσο και με την μαγισσολογία, χτίζοντας μία cult μουσική οντότητα, που δεν είναι τυχαίο ότι τα τελευταία χρόνια βρίσκεται στην εμπροσθοφυλακή των μουσικών ειδών που εκπροσωπεί. Αυτό το Σάββατο τους περιμένουμε να ανέβουν στη σκηνή του Fuzz.
Σάββατο 23/3 στις 21:00
18€ – 20€
Fuzz, Πατριάρχου Ιωακείμ 1, Ταύρος

6. “H Athinoid τραγουδίστρια” στο Red Jasper Cabaret Theatre

Η Αθηνά Τσαγκαράκη ΑΚΑ Athinoid κάνει την πρώτη της εμφάνιση με τραγούδια που αγαπήσαμε, χωρίς απολύτως κανένα διαχωρισμό ύφους, είδους και στυλ. Από τις “Ώρες μικρές” του Γιώργου Μαζωνάκη στην “Παρέα” της Νατάσας Μποφίλιου, κι απ’ την “Ανισόπεδη Ντίσκο” του Παν Παν στο “Σκουπιδιάρικο” της άλλης Νατάσας της Θεοδωρίδου. Πάμε στο Red Jasper για μια βραδιά αφιερωμένη στη μουσική δίνη του μυαλού της Athinoid που υπόσχεται να μας ταξιδέψει. Στην ηλεκτρική κιθάρα: Ορφέας Καρανάσιος. Στο ακορντεόν και το πιάνο: Κική Κέρζελη. *Η Αθηνά Τσαγκαράκη, είναι σεναριογράφος, δημιουργός των σειρών “Μην αρχίζεις τη μουρμούρα”, “Έξαψη”, “Το αύριο μάς ανήκει” και τα “Νούμερα”.
Σάββατο 23/3 στις 21:30

8€
Red Jasper Cabaret Theatre, Κεφαλληνίας 18, Αθήνα

7. Οι Bag of Nails στο Half Note Jazz Club

Οι Bag of Nails, έναν χρόνο μετά την πρώτη και εκρηκτική τους εμφάνιση στο ιστορικό Half Note Jazz Club, επιστρέφουν, ως organ trio πλέον, με διασκευές σε κομμάτια που τους έχουν στιγματίσει, κομμάτια απ’ το πρώτο τους album (The Wolf Inside Me, Nasoni Records, Berlin 2019), το οποίο έχει αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές απ’ τον διεθνή τύπο αλλά και ολόκληρο το επερχόμενο τους LP, που έχει ήδη ηχογραφηθεί και σύντομα πρόκειται να κυκλοφορήσει, συνθέτοντας την απόλυτη psych blues / soul rock εμπειρία.
Κυριακή 24/3 στις 21:30
Από 10€
Half Note Jazz Club, Τριβωνιανού 17, Αθήνα

8. Συναυλία στο σκοτάδι με τον Πάνο Βλάχο στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Συνεχίζονται οι συναυλίες στο σκοτάδι του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης με καλεσμένο αυτή την φορά τον Πάνο Βλάχο για την υποστήριξη της Μονάδας Κυστικής Ίνωσης ΑΠΘ της 3ης Παιδιατρικής Κλινικής του ΓΝΘ “Ιπποκράτειο”. Σε αυτή τη συναυλία, ο Πάνος Βλάχος θα μας κάνει μαθήματα ζωής στο σκοτάδι, θα μας μιλήσει για το λαχείο του να ζεις, για τα συμπτώματα που ψάχνουμε και θα επιλέξει τραγούδια που όλους θα μας χωρέσουν σε μία σπουδαία νύχτα. Φυσικά όλο αυτό δεν είναι ένα τυχαίο γεγονός…
Δευτέρα 25/3 στις 21:00
16€ προπώληση, 18€ στο ταμείο, 13€ φοιτητικό, ανέργων, μαθητικό, ΑμεΑ
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, Ταύρος

9. Ο Νίκος Ξυδάκης στην Εθνική Πινακοθήκη μ’ ένα μουσικό ποιητικό σχεδίασμα για τον Διονύσιο Σολωμό

Στις 25 Μαρτίου η Εθνική Πινακοθήκη φιλοξενεί τον Νίκο Ξυδάκη ο οποίος θα παρουσιάσει την παράσταση με τίτλο «Διονύσιος Σολωμός. Προς τον Κύριον Γεώργιο Δε Ρώσση», ένα μουσικό ποιητικό σχεδίασμα, σε σύνθεση και ερμηνεία του ίδιου του καλλιτέχνη με τη συνοδεία εννιαμελούς ορχήστρας.
Δευτέρα 25/3 στις 20:00
15€
Αμφιθέατρο «Ίδρυμα Ωνάση», Εθνική Πινακοθήκη, Βασ. Κωνσταντίνου 50, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜεγαλύτερη κατά μία ημέρα, η Art Athina δίνει ραντεβού στο Ζάππειο12.09.2018

Εκθέσεις

10. «Κήπος σωματιδίων»: Από το CERN στο Μέγαρο Μουσικής ο εικαστικός Νίκος Παπαδόπουλος

Αξιοποιώντας ένα πλούσιο αρχειακό και βιωματικό υλικό από την παραμονή του, το 2015, στο πειραματικό κέντρο πυρηνικών ερευνών και σωματιδιακής φυσικής CERN της Γενεύης, ο εικαστικός Νίκος Παπαδόπουλος παρουσιάζει την έκθεση «Κήπος σωματιδίων»  στο Μέγαρο Μουσικής, στο πλαίσιο του εικαστικού προγράμματος του annexM, σε επιμέλεια της Άννας Καφέτση. Μεγάλες γλυπτικές και εικαστικές εγκαταστάσεις, ενότητες σχεδίων σε χειροποίητο χαρτί φτιαγμένο στο Νεπάλ από ένα είδος δάφνης, συμμετοχική περφόρμανς, ηχότοπος και προβολή βίντεο περιλαμβάνονται στην έκθεση, που φιλοξενείται στον εναλλακτικό εκθεσιακό χώρο της Υπηρεσιακής Αυλής του Μεγάρου Μουσικής. Όλα τα έργα αποτελούν νέες παραγωγές, και οι θεματικές τους βασίζονται στο υλικό που συνέλεξε ο καλλιτέχνης κατά τη διάρκεια του ερευνητικού residency στο CERN: φωτογραφίες και βίντεο, σημειωματάρια, καταγραφές μαθημάτων, προσωπικές ξεναγήσεις σε πειράματα και συνεντεύξεις με επιστήμονες από όλο τον κόσμο.
Τρίτη, Τετάρτη, Παρασκευή και Κυριακή: 12:00 – 20:00, Πέμπτη: 13:00 – 21:00
5€, μειωμένο 3€
Υπηρεσιακή Αυλή, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα (είσοδος από Κόκκαλη)

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b