MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Τριήμερο χωρίς πορτοφόλι: 7 προτάσεις για δωρεάν διασκέδαση στην πόλη

Για ένα γεμάτο Τριήμερο, συγκεντρώσαμε όλες τις εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο στην πόλη.

Monopoli Team

1. Φεστιβάλ “Love Unbound: Five Films for Freedom” στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηνών

Photo by Jiroe Matia Rengel on Unsplash

Το Φεστιβάλ Love Unbound: Five Films for Freedom επιστρέφει αυτόν τον Μάρτιο, για τον εορτασμό των δέκα χρόνων των Five Films for Freedom, με τη δεύτερη συνεχόμενη διοργάνωσή του και με δραστηριότητες που φέτος φιλοξενούνται τόσο στη Θεσσαλονίκη όσο και στην Αθήνα. Εξερευνώντας και εμβαθύνοντας στην ισότητα των φύλων και στις διαφορετικές ΛΟΑΤΚΙ+ εμπειρίες, το φεστιβάλ αξιοποιεί την μετασχηματιστική δύναμη της τέχνης και του πολιτισμού σε ένα πρόγραμμα που συν-επιμελείται και συν-διοργανώνει το British Council με την Parenthesis σε συνεργασία με την Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων. Το φεστιβάλ επικεντρώνεται στο παγκόσμιο μας πρόγραμμα Five Films for Freedom το οποίο περιλαμβάνει μια συλλογή ΛΟΑΤΚΙ+ ταινιών μικρού μήκους από όλο τον κόσμο. Μέσα από προβολές ταινιών, συζητήσεις και εργαστήρια ενδυνάμωσης και καθοδήγησης, το φεστιβάλ στοχεύει να ανοίξει έναν αμερόληπτο και χωρίς προκαταλήψεις διάλογο πάνω στα τρέχοντα ζητήματα της ισότητας των φύλων βασισμένο σε «αληθινές ιστορίες ζωής», με σημείο αναφοράς την τέχνη του κινηματογράφου. Στο πλαίσιο του παράλληλου προγράμματος του «Love Unbound», θα πραγματοποιήσουμε μια σειρά συζητήσεων και εργαστηρίων στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη με τη συμμετοχή καταξιωμένων επαγγελματιών από τον χώρο του κινηματογράφου και πρεσβευτών σε θέματα ισότητας από την Ελλάδα και τη Μεγάλη Βρετανία. Αναλυτικό πρόγραμμα και περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ.
23/03, 13:00
Τεχνόπολη Δήμου Αθηνών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ Λεπύρ γράφει μουσική για όσους χορεύουν σε αναμμένα κάρβουνα – κι εμείς “πάθαμε έρωτα”12.09.2018

2. Πάθη Αγαπημένα: Μια παράσταση βασισμένη σε σονέτα του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ στο Ωδείο Αθηνών

Photo by Hulki Okan Tabak on Unsplash

Τα 154 Σονέτα του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, από το 1609 που δημοσιεύθηκαν μέχρι σήμερα, ασκούν γοητεία και συγκίνηση. Με όχημα τη μουσική μεγάλων συνθετών της Αναγέννησης και του Μπαρόκ, η καλλιτεχνική κοινότητα των Σχολών Παραστατικών Τεχνών του Ωδείου Αθηνών [Μουσική, Θέατρο, Χορός] δημιούργησε μία παράσταση με φαντασία και πάθος, εμπνευσμένη από τους στίχους 11 σονέτων του Σαίξπηρ, για να μυήσει τους θεατές στον μοναδικό κόσμο του αιώνιου ποιητή. Κρατήσεις θέσεων: 694 6347936 | 698 8220676
23/03, 20:00
Αίθουσα Black Box, Ωδείο ΑΘηνών

3. Μάθημα Mini Tennis στο ΚΠΙΣΝ

Τα παιδιά μαθαίνουν να αγαπούν το τένις, μέσω μιας καινοτόμου και διασκεδαστικής μεθόδου, με αφετηρία το παιχνίδι και κατάλληλα διαμορφωμένες δραστηριότητες. Κάθε Κυριακή διοργανώνεται Blind Tennis για παιδιά με προβλήματα όρασης . Οι αθλούμενοι είναι υπεύθυνοι για τα προσωπικά τους αντικείμενα. Τα παιδιά πρέπει να συνοδεύονται πάντοτε από γονείς ή ενήλικες συνοδούς οι οποίοι δε θα πρέπει να απομακρύνονται από τον εξωτερικό χώρο της δραστηριότητας. Δεν επιτρέπεται η χρήση ποδοσφαιρικών παπουτσιών με πλαστικές τάπες. Καθώς οι αθλητικές δράσεις πραγματοποιούνται σε εξωτερικό χώρο, σε περίπτωση δυσμενών καιρικών συνθηκών ενδέχεται να ακυρωθούν ή να αλλάξουν τοποθεσία. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διεξαγωγή τους (πιθανή μεταφορά δράσεων σε άλλο σημείο ή ακύρωσης λόγω καιρικών συνθηκών), μείνετε συντονισμένοι στο snfcc.org ή επικοινωνήσετε  τηλεφωνικά στο 216 8091000. Το μάθημα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 4-12 ετών, ενώ θα σχηματιστούν οι ηλικιακές ομάδες 4-7 & 8-12. Απαραίτητη η ηλεκτρονική προεγγραφή. Αναλυτικά το πρόγραμμα και οι ώρες εδώ.
23, 24/03, 16.00-19.00
Υπαίθριος Χώρος Αθλοπαιδιών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΘάλεια Συκιώτη και Μάγδα Τασούλα, υπάρχουν σήμερα ταμπού γύρω από την σεξουαλική επιθυμία;12.09.2018

4. Νους και αρμονία: Ένα μουσικό ταξίδι εξερεύνησης και ευζωίας στο Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή

Φωτογραφία: Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή

Το Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή συνεχίζει το μουσικό ταξίδι εξερεύνησης και ευζωίας στη Συλλογή του, σε συνεργασία με την seveneleven και το σύνολο εγχόρδων De Profundis Ensemble. Σχεδιασμένη με γνώμονα την ψυχική ευεξία, η νέα δράση «Νους και αρμονία» θα πραγματοποιείται δωρεάν μέσω της υποστήριξης του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Κάθε Σάββατο στις 17.00 η μουσική συναντά το θέατρο, τη ζωγραφική και την γλυπτική στον τέταρτο όροφο της μόνιμης Συλλογής του Ιδρύματος, όπου φιλοξενούνται έργα Ελλήνων καλλιτεχνών, για ένα πρωτότυπο ταξίδι περιήγησης στην τέχνη της δημιουργίας μέσα από ατομικές και ομαδικές δράσεις στοχασμού και εξωστρέφειας. Τη δράση συνοδεύει κάθε φορά ένα διαφορετικό κλασικό έγχορδο. Οι συναντήσεις έχουν σχεδιαστεί με στόχο την αποφόρτιση, την βελτίωση της διάθεσης, την ενίσχυση της αυτοπεποίθησης και την ψυχική ευεξία των συμμετεχόντων. Το πρόγραμμα «Νους και αρμονία» πραγματοποιείται σε κύκλους των 5 διαδοχικών συναντήσεων και όποιος το επιθυμεί μπορεί να συμμετέχει σε περισσότερες από μια συνάντηση. Αυτό το Σάββατο το μουσικό επίκεντρο βρίκεται στο βιολί. Ελεύθερη συμμετοχή με προεγγραφή, τηλεφωνικά στο 210 72 52 895, στην υποδοχή του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή ή ηλεκτρονικά στο goulandris.gr.
23/03, 17.00-18.00
Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή

5. Γνωριμία με το σκάκι στο Κέντρο Πολιτσιμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Το σκάκι δεν αποτελεί μόνο ένα επιτραπέζιο παιχνίδι αλλά και αποκωδικοποιημένες σκέψεις, ενέργειες, μεθόδους. Έχει στοιχεία από τα μαθηματικά και την ψυχολογία, ενώ ο παράγοντας της τύχης δεν επηρεάζει το αποτέλεσμα. Το σκάκι δίνει τη δυνατότητα στον σκακιστή να εξασκηθεί στην παρατήρηση, την αυτοσυγκέντρωση και την ικανότητα πρόβλεψης των κινήσεων του αντιπάλου. Κυρίως, όμως, ο σκακιστής μαθαίνει να δείχνει σεβασμό. Το εργαστήριο απευθύνεται τόσο σε παιδιά που δεν έχουν καμία επαφή με το σκάκι, όσο και σε παιδιά που γνωρίζουν ήδη τους κανόνες του παιχνιδιού. Τα παιδιά, μέσα από το σκάκι, καλλιεργούν τη στρατηγική σκέψη και την ικανότητα λήψης αποφάσεων με διασκεδαστικό και δημιουργικό τρόπο. Το εργμαστήριο απευθύνεται σε παιδιά 6-12 ετών.  Έως 12 συμμετοχές ανά slot (45’) και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. *Τα παιδιά πρέπει να συνοδεύονται πάντοτε από ενήλικες συνοδούς, οι οποίοι δε θα πρέπει να απομακρύνονται από τον εξωτερικό χώρο της δραστηριότητας.
24/03, 17:00
Maker Space, ΚΠΙΣΝ

6. De Profundis Ensemble και Ίρις Λουκά ζωντανά στην Γερμανική Εκκλησία Αθηνών

Photo by Jiroe Matia Rengel on Unsplash

Ο κύκλος ‘Abendmusik’ συνεχίζεται κάθε τελευταία Κυριακή του μήνα στη Γερμανική Εκκλησία Αθηνών, στις 18:30. Την Κυριακή 24 Μαρτίου η σπουδαία μουσικός Ίρις Λουκά, θα ερμηνεύσει το κονσέρτο για το βιολί του A. Vivaldi, σε σολ μινόρε, ενώ στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται και το Concerto Grosso σε σολ μινόρε, του ίδιου συνθέτη.
24/03, 18:30
Γερμανική Εκκλησία Αθηνών (Σινά 66)

7. Νεότερη Ελλάδα: Η νέα μόνιμη έκθεση εγκαινιάζεται στο Μουσείο Μπενάκη Ελληνικού Πολιτισμού

Οι αίθουσες 33-36 στον τρίτο όροφο της μόνιμης έκθεσης του Μουσείου Ελληνικού Πολιτισμού ανοίγουν ξανά στο κοινό. Ανανεωμένες και εμπλουτισμένες με νέα εκθέματα, διηγούνται την ιστορία της νεότερης Ελλάδας από τα χρόνια λίγο πριν την Ελληνική Επανάσταση έως και τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Την επανέκθεση ενέπνευσαν τόσο οι δύο πρόσφατες επετειακές εκθέσεις του Μουσείου, «1821 Πριν και Μετά» και «Μικρά Ασία: Λάμψη–Καταστροφή–Ξεριζωμός–Δημιουργία», όσο και οι νέες δωρεές αξιόλογων κειμηλίων που εμπλούτισαν τη συλλογή. Η μουσειολογική της προσέγγιση αναδεικνύει τις πρόσφατες επιστημονικές αναζητήσεις και τα καινούρια αποκτήματα, σεβόμενη παράλληλα το ύφος της, κλασικής πλέον, έκθεσης του Μουσείου. Συνδέοντας τη θεματική της νέας μόνιμης έκθεσης του τρίτου ορόφου –«Νεότερη Ελλάδα»– με τον εορτασμό της εθνικής επετείου, το Μουσείο Μπενάκη καλεί το κοινό να επισκεφτεί το Μουσείο Ελληνικού Πολιτισμού την 25η Μαρτίου 2024, από τις 13:00 έως τις 18:00, με ελεύθερη είσοδο. Παράλληλα, στο αμφιθέατρο του Μουσείου θα προβάλλεται το ντοκιμαντέρ του Ηλία Γιαννακάκη, «1821 Πριν και Μετά: Η γέννηση της Σύγχρονης Ελλάδας», μια παραγωγή του Μουσείου Μπενάκη και της Marketing Greece, το οποίο αναφέρεται στην επετειακή έκθεση για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 που διοργάνωσε το Μουσείο Μπενάκη με τη σύμπραξη της Τράπεζας της Ελλάδος, της Εθνικής Τράπεζας και της Alpha Bank. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.
25/03, 13:00 – 18:00
Μουσείο Μπενάκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑH Patti Smith στη Στέγη: H ποιήτρια που έχει τη δύναμη12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

 

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b