MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Family Weekend: 6+1 προτάσεις δημιουργικής διασκέδασης με τα παιδιά

Συγκεντρώσαμε για εσάς μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες πολιτιστικές εκδηλώσεις στην πόλη και το διαδίκτυο για να περάσετε δημιουργικές ώρες με την οικογένειά σας το τριήμερο της 25ης Μαρτίου 2024.

Monopoli Team

Θέατρο

Mummenschanz: Το διασημότερο θέατρο μιμικής και παντομίμας έρχεται στο Θέατρο Παλλάς

Οι  μαγευτικοί Mummenschanz από την Ελβετία,  με χιλιάδες θαυμαστές σε όλο τον κόσμο έρχονται για πρώτη φορά στην Αθήνα για να παρουσιάσουν ένα μοναδικό επετειακό υπερθέαμα με τίτλο «50 χρόνια» στις 22 και 23 Μαρτίου στο Πάλλας. Για να τιμήσει την επέτειο της ίδρυσης τους, η Floriana Frassetto –η ποιήτρια της σιωπής– μας μεταφέρει στις πιο δημοφιλείς, επιτυχημένες παραγωγές των περασμένων ετών, με θρυλικούς χαρακτήρες, όπως οι μάσκες από πηλό και τα πρόσωπα από χαρτί υγείας, τους ευαίσθητους, γεμάτους αέρα Γίγαντες, το πλάσμα Pipe και πολλά άλλα παράξενα αντικείμενα και σχήματα, που ζωντανεύουν οι πέντε ερμηνευτές του θιάσου.
Παραστάσεις:  Παρασκευή 22 και Σάββατο 23 Μαρτίου στις 20:30.
Εισιτήρια: Από 25€. Προπώληση: more.com
Θέατρο Παλλάς, Βουκουρεστίου 5, Αθήνα. Τηλ: 21 0321 3100.

Τα γενέθλια της Ριρίκας, της Μαρίας Κηλαηδόνη στο θέατρο Μεταξουργείο

Η Μαρία Κηλαηδόνη και δύο ακόμα μουσικοί, ο Θέμος «Apicos» Ρίζος στην κιθάρα και ο Αλέξης Στενάκης στο πιάνο και το κλαρινέτο, μας «συστήνουν» τη Ριρίκα και τους φίλους της μέσα από ένα τρυφερό ταξίδι γεμάτο ζωντανή μουσική, φαντασία και πολύ χιούμορ. Μια μουσικοθεατρική παράσταση, βασισμένη στο παιδικό βιβλίο της Μαρίας Κηλαηδόνη, «Τα Γενέθλια της Ριρίκας» που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πατάκη και, εκτός από το υπέροχο παραμύθι, περιλαμβάνει τραγούδια σε στίχους και μουσική της ίδιας, που κυκλοφορούν από την Minos EMI. Για παιδιά 3-10 ετών. Σκηνοθεσία:Γιασεμί Κηλαηδόνη. Παίζουν: Μαρία Κηλαηδόνη, Θέμος «Apicos» Ρίζος, Αλέξης Στενάκης.
Παραστάσεις: Από 10 Δεκεμβρίου 2023. Κάθε Κυριακή στις 1
2:00.
Εισιτήρια: 10€ (γενική είσοδος) και ειδικές τιμές για ομαδικές κρατήσεις και σχολεία. Προπώληση: more.com.
Θέατρο Μεταξουργείο, Ακαδήμου 14, Αθήνα 104 36, Μεταξουργείο – Πλατεία Αυδή, τηλ.: 210 523 4382

Ραπουνζέλ Χωρίς Παραμύθι, σε σκηνοθεσία Ηλία Καρελλά στο Θέατρο Κάππα

Φωτογραφία: Giorgos Gainnopoulos

Η παράσταση που αγαπήθηκε από 40.000 θεατές όλων των ηλικιών σε σκηνοθεσία Ηλία Καρελλά έρχεται ξανά στο θέατρο Κάππα. Το εμβληματικό έργο του Mike Kenny «Ραπουνζέλ χωρίς παραμύθι» κέρδισε μια ξεχωριστή θέση στις καρδιές μικρών και μεγάλων. Είναι 1944, το Λονδίνο βομβαρδίζεται. Η μικρή Λέτι, ένα κορίτσι μικτής καταγωγής, πρέπει να μείνει ασφαλής, όπως και χιλιάδες άλλα παιδιά λόγω του πολέμου. Με μια βαλίτσα στο χέρι και ένα γράμμα καρφιτσωμένο στο παλτό της, οι γονείς της την βάζουν στο τρένο. Σε μια απομονωμένη φάρμα στην εξοχή, θα έρθει αντιμέτωπη με τους φόβους της συναντώντας την αυστηρή κηδεμόνα κυρία Πιρς, τον νεαρό Κόνραντ και μια πολύ επιθετική…  χήνα. *Παίζουν: Δανάη Ομορεγκιέ Νεάνθη, Idra Kayne, Μάκης Νάνος | Αφηγητής: Φάνης Παυλόπουλος. Μουσική ζωντανά στη σκηνή: String Demons.
Παραστάσεις: Από 15 Οκτωβρίου 2023. Κυριακή στις 11.30.
Εισιτήρια: Γενική είσοδος: 12€. Παιδικό: 9€. Πολύτεκνοι/Τρίτεκνοι: 9€. Ανέργων: 9€. Προπώληση: ticketservices.gr.
Θέατρο Κάππα, Κυψέλης 2, Κυψέλη | Τηλ. 2107707227, 2108827000.

«Ο Ρομπέν των Δασών – Προστάτη των Φτωχών» της Γιώτα Τζουάνη στο Θέατρο Αυλαία

Το Θέατρο Αυλαία υποδέχεται τον αγαπημένο ήρωα μικρών και μεγάλων Ρομπέν των Δασών – Προστάτη των Φτωχών σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια, με πολύ χορό, τραγούδι , δράση . Με πολλά μηνύματα – διδάγματα  και πολύ γέλιο. Αγγλία 1157. Με φόντο το δάσος του Σέργουντ, ο Ρομπέν μαζί με τους φίλους του και την στήριξη της αγαπημένης του Μάριον θα πολεμήσουν μαζί την αδικία. Στόχος του να προστατέψει τους φτωχούς και να τους προσφέρει όσα έχουν ανάγκη για να ζήσουν μια τίμια ζωή αλλά και να φτιάξει μια ομάδα που όλοι θα έχουν κοινό μέλημα το καλό και την αγάπη σε όλο το Βασίλειο. *Κείμενο-σκηνοθεσία: Γιώτα Τζουάνη.
Παραστάσεις: Κάθε Σάββατο στις 17:00.
Εισιτήρια: Από 8€. Προπώληση: more.com.
Θέατρο Αυλαία, 2ας Μεραρχίας &, Κουντουριώτου 182, Πειραιάς. Τηλ: 21 0429 7771.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑKung Fu Panda 4 (με υπότιτλους)12.09.2018

Κινηματογράφος

Kung Fu Panda 4

Μετά από τρεις ριψοκίνδυνες περιπέτειες στις οποίες κατατρόπωσε πανίσχυρους κακούς χάρη στο απαράμιλλο θάρρος του και τις απίστευτες δεξιότητες του στις πολεμικές τέχνες, ο Πο, γνωστός ως Δράκος Πολεμιστής, καλείται από τη μοίρα να χαλαρώσει λιγάκι. Πιο συγκεκριμένα, έχει έρθει η ώρα να αναλάβει τον ρόλο του πνευματικού ηγέτη στην Κοιλάδα της Ειρήνης. Μία πανούργα, ισχυρή μάγισσα, η Χαμαιλέων, μία μικροσκοπική σαύρα που μεταμορφώνεται σε οποιοδήποτε πλάσμα, μεγάλο ή μικρό έχει στρέψει τα άπληστα, γουρλωμένα μάτια της στο Ραβδί της Σοφίας του Πο, που θα της χαρίσει τη δύναμη να επαναφέρει όλους τους πανίσχυρους κακούς τους οποίους έχει κατατροπώσει ο Πο στέλνοντας τους στην εξορία του Κόσμου των Πνευμάτων.
*Δείτε κριτική και αίθουσες προβολής εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΦεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Κουφονησίων: Πολιτιστική επίσκεψη παιδιών από το Κουφονήσι στην Αθήνα12.09.2018

Δράσεις

Πολιτιστικό δρώμενο από την UNIMA-ΕΛΛΑΣ για την Παγκόσμια Ημέρα Κουκλοθεάτρου

Το Σάββατο 23 Μαρτίου 2024, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Κουκλοθεάτρου, θα πραγματοποιηθεί πολιτιστικό δρώμενο από το Ελληνικό Κέντρο της Διεθνούς Ένωσης Κουκλοθεάτρου, UNIMA-ΕΛΛΑΣ. Το δρώμενο περιλαμβάνει την περιφορά, μέσα στην πόλη της Αθήνας, μιας μεγάλης κούκλας-τίγρης, η οποία κατασκευάστηκε συλλογικά από τα μέλη της Ένωσής, με φυσικά υλικά και την οποία ζωντανεύουν δέκα κουκλοπαίκτες, συνοδεία μουσικών και άλλων φίλων. Η πομπή θα ξεκινήσει στις 12.00 π.μ. από την Πλατεία Συντάγματος και θα καταλήξει στην Πλατεία Αυδή.
Σάββατο 23/3, 12:00 π.μ.
Δωρεάν
Πλατεία Συντάγματος, Αθήνα. 

Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»: Τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μαρτίου 2024

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα Μαρτίου 2024, που πραγματοποιούνται στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», κάθε Σαββατοκύριακο, απευθύνονται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας 3-5 ετών και 5-8 ετών. Σάββατο 23 Μαρτίου 2024, στις 12:00 – Ίχνη, Πέτρα, Πηλός, Φωτιά… όλοι μέσα στην προϊστορική σπηλιά: Δύο άνθρωποι από την προϊστορική εποχή ανοίγουν τη σπηλιά τους και μας υποδέχονται γύρω από τη φωτιά. Ακολουθώντας ίχνη, θα μάθουμε μερικά από τα μυστικά τους. Πώς ζούσαν; Τι έτρωγαν; Υλικά όπως η πέτρα κι ο πηλός θα μας βοηθήσουν να ανακαλύψουμε την καθημερινότητά τους. Κυριακή 24 Μαρτίου 2024, στις 16:00 – Ο Αριστοφάνης προτείνει… Ειρήνη: Από την αρχαιότητα έως σήμερα τα λόγια του επίκαιρα… «Η Ειρήνη να φανεί και από τη σπηλιά να βγει…» Θα γνωρίσουμε τον σπουδαίο κωμικό ποιητή Αριστοφάνη μέσα από το αντιπολεμικό του έργο «Ειρήνη».
*Διαβάστε περισσότερα εδώ
Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», Πειραιώς 254, Ταύρος. Tηλ. 212 254 0300 | e-mail: [email protected]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΚέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»: Τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μαρτίου 202412.09.2018

Περισσότερα από Δραστηριότητες
VIMA_WEB3b