MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
02
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

Το αρχαιότερο γεφύρι της Ευρώπης βρίσκεται στην Πελοπόννησο

Η γέφυρα της Καζάρμας θεωρείται η αρχαιότερη διατηρημένη γέφυρα της Ευρώπης, καθώς και η αρχαιότερη μονότοξη γέφυρα που παραμένει μέχρι σήμερα σε χρήση.

Monopoli Team

Σύμφωνα με αρχαιολογικές μελέτες, σε μία περιοχή της Πελοποννήσου εντοπίζεται το αρχαιότερο γεφύρι σε όλη την Ευρώπη. Η Γέφυρα της Καζάρμας κοντά στο χωριό Αρκαδικό στην Αργολίδα, πάνω στο δρόμο που ενώνει το Ναύπλιο με την Επίδαυρο, χρονολογείται περίπου από το 1300 π.Χ. και θεωρείται η αρχαιότερη διατηρημένη γέφυρα της Ευρώπης, καθώς και η αρχαιότερη μονότοξη γέφυρα που παραμένει μέχρι σήμερα σε χρήση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤα 10 καλύτερα μέρη που πρέπει να δει κανείς στην Ελλάδα12.09.2018

Η αρχαιότερη διατηρημένη γέφυρα της Ευρώπης

Η Γέφυρα του Αρκαδικού, γνωστή και ως Γέφυρα της Καζάρμας, χτίστηκε την Εποχή του Χαλκού και ήταν μέρος του οδικού δικτύου που είχαν κατασκευάσει οι Μυκηναίοι στην περιοχή της Αργολίδας, για τη διασύνδεση της Επιδαύρου με τις Μυκήνες και την Τίρυνθα.

Πρόκειται για μια εντυπωσιακή κατασκευή από γιγαντιαίους ογκόλιθους, χαρακτηριστικό των κυκλώπειων μυκηναϊκών κατασκευών. Έχει μήκος 22 μέτρα, πλάτος 5,6 μέτρα και ύψος 4 μέτρα. Αν ακολουθήσετε το μονοπάτι που βρίσκεται δίπλα της, θα απολαύσετε μια υπέροχη θέα στα καταπράσινα λοφάκια της περιοχής.

Διαβάστε περισσότερα στο travelgo.gr. 

Περισσότερα από Προορισμοί
VIMA_WEB3b