MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ

Τα 10 καλύτερα μέρη που πρέπει να δει κανείς στην Ελλάδα

Από τα μαγευτικά νησιά μέχρι την ηπειρωτική χώρα, ο διάσημος ταξιδιωτικός οδηγός Lonely Planet ξεχώρισε και παρουσιάζει τα δέκα μέρη που πρέπει να δει κανείς στην Ελλάδα.

Πηγή: Shutterstock
Monopoli Team

Όπως οι Σειρήνες με το τραγούδι τους προσέλκυαν τους ναυτικούς, έτσι και η Ελλάδα χρόνια τώρα προσελκύει με τα φανταστικά της μέρη τον ταξιδιώτη να την επισκεφθεί.

Από τα μαγευτικά νησιά με τα παραδοσιακά χωριά και τις καταγάλανες θάλασσες μέχρι την ηπειρωτική χώρα, που είναι πλούσια σε μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, το Lonely Planet παρουσιάζει τα 10 μέρη που πρέπει να επισκεφθεί κάποιος στην Ελλάδα. Ας δούμε τι αναφέρει για κάθε προορισμό και τα tips που προτείνει ο διάσημος ταξιδιωτικός οδηγός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ ελληνική παραλία που αποθεώνει το Lonely Planet12.09.2018

Αθήνα

Πηγή: Shutterstock

Όπου κι αν περπατήσετε στην ιστορική πρωτεύουσα της Ελλάδας, οι αρχαίοι έχουν περπατήσει στο παρελθόν – ακόμα και αν πλέον η πόλη δεν θυμίζει τον Χρυσό Αιώνα του Περικλή. Από την Ακρόπολη (της οποίας το κόσμημα στο στέμμα είναι ο Παρθενώνας του 5ου αιώνα π.Χ.) μέχρι το υπόγειο μετρό (όπου ορισμένοι σταθμοί διαθέτουν αρχαϊκά ευρήματα), η Αθήνα είναι γεμάτη με ιστορικά μέρη, μνημεία και μουσεία. Ένα Athens Pass (εισιτήριο που επιτρέπει την είσοδο στην Ακρόπολη και σε έξι ακόμη τοποθεσίες) σας δίνει την δυνατότητα να παρακάμψετε τις ουρές και να εξερευνήσετε ένα βιβλίο ιστορίας, με το Μουσείο της Ακρόπολης να αποτελεί must see.

Η Αθήνα αποτελεί μία από τις πιο ζωντανές μητροπόλεις της Ευρώπης – κάτι που θα καταλάβετε με μια βόλτα σε γειτονιές όπως η Πλάκα, το Μοναστηράκι και μοντέρνο Παγκράτι. Για το βράδυ, αξίζει μια βόλτα στο Γκάζι για live μουσική, μια ταινία σε ένα θερινό σινεμά στο Θησείο ή ένα ποτό σε κάποιο από μαγαζιά γύρω από την Ερμού.

Tip: Κλείστε online εισιτήρια για να δείτε μια παράσταση στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Επιδαύρου, που λαμβάνει μέρος κάθε καλοκαίρι.

Διαβάστε περισσότερα στο travelgo.gr.

Περισσότερα από Προορισμοί
VIMA_WEB3b