MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΓΕΥΣΗ

Καθαρά Δευτέρα: 5 φούρνοι – σταθερή αξία για την πιο νόστιμη λαγάνα

Αυτά τα αρτοποιεία φουρνίζουν τις πιο νόστιμες λαγάνες και κάνουν τους Αθηναίους να σχηματίζουν ουρές κάθε Καθαρά Δευτέρα.

Photo: Kora Bakery
Photo: Kora Bakery
author-image Τατιάνα Γεωργακοπούλου

Είναι μερικά πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να λείπουν από το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας. Ο χαλβάς, τα καλαμαράκια, η ταραμοσαλάτα είναι μερικά από αυτα τα πιάτα. Ο πρωταγωνιστής της ημέρας, όμως, είναι ένας και ακούει στο όνομα λαγάνα.

Το πεντανόστιμο αυτό ψωμί έχουμε την ευκαιρία να τρώμε μόνο μία φορά τον χρόνο, την Δευτέρα εκείνη που ξεκινά η επισήμως η Σαρακοστή. Γι’ αυτό και οι περισσότεροι φροντίζουμε να είναι πάντα καλή η επιλογή μας, με αποτέλεσμα οι φούρνοι της χώρας να γεμίζουν ανυπόμονους πελάτες.

Με αφορμή την ημέρα – και για να σας εμπνεύσουμε να ξυπνήσετε λίγο νωρίτερα για να εξασφαλίσετε τη λαγάνα σας με όσο το δυνατόν λιγότερη αναμονή – εμείς συγκεντρώσαμε πέντε αρτοποιεία της πόλης μας, στα οποία οι Αθηναίοι κάνουν (δικαίως) ουρές, για να έχουν στο τραπέζι τους την πιο νόστιμη λαγάνα της αγοράς.

Kora Bakery
View this post on Instagram

A post shared by Kora Bakery (@korabakery)


Από τότε που το Kora Bakery άνοιξε τις πόρτες του πριν από τρία χρόνια, έχει κερδίσει τις καρδιές μας, με το πάντα ολόφρεσκο και καλοζυμωμένο ψωμί του, το πεντανόστιμο bun καρδάμου, τα αφράτα κρουασάν του. Στο Kora δεν θα βρείτε κατεψυγμένα αρτοποιήματα ούτε «τυποποιημένο» ψωμί, αφού φτιάχνουν καθημερινά το ψωμί τους με φυσικό προζύμι. Έτσι και η κλασική τους λαγάνα, με λευκό αλεύρι, προζύμι, ταχίνι και σουσάμι, για την Καθαρά Δευτέρα θα είναι ολόφρεσκη. Αυτή τη χρονιά, θα μπορούμε να απολαύσουμε τη λαγάνα σε δύο απολαυστικές εκδοχές της, με μαυροκούκι ή za’atar. Η λαγάνα θα πωλείται απευθείας από το Kora Bakery, από τις 7 το πρωί.
Παναγιώτου Αναγνωστοπούλου 44, Κολωνάκι

Τρομερό παιδί

Το “Τρομερό Παιδί” μπήκε στις ζωές μας πριν από τρία χρόνια και από τότε αποτελεί must στάση στις βόλτες μας στα Ιλίσια, για 100% προζυμένιο ψωμί, αφράτα μπριος, γαλλικά κρουασάν, γλυκά που σε μεταφέρουν στη Γαλλία και πολλά ακόμη σε ένα μενού, που μόνο για την Καθαρά Δευτέρα, θα έχει τις εξής σαρακοστιανές προσθήκες: Ταραμοσαλάτα, μελιτζανοσαλάτα, χταποδοσαλάτα, φάβα με καπνιστό χέλι, μίστο θαλασσινών, χαλβά σιμιγδαλένιο. Αν κρίνουμε από τα άψογα εδέσματα που φουρνίζουν καθημερινά, τότε μάλλον δεν πρέπει να χάσουμε τα σαρακοστιανά τους. Πάμε όμως και στον πρωταγωνιστή της ημέρας, τη λαγάνα: Στο Τρομερό Παιδί θα βρείτε (εκτός από παραδοσιακή λαγάνα) άλλες 4 εκδοχές: λαγάνα με μέλι ταχίνι και πεκαν, λαγάνα με ελιές, λαγάνα με σκόρδο, λαγάνα με λιαστή ντομάτα. Και για να καταλάβετε τη ζήτηση και τον κόσμο που προσελκύει κάθε Καθαρά Δευτέρα, το κατάστημα θα είναι ανοιχτό από τις 00:01 (π.μ.) της Δευτέρα. Εμείς προτείνουμε να εκμεταλλευτείτε την δυνατότητα της προπαραγγελίας, για να είστε σίγουροι ότι θα καταφέρετε να εξασφαλίσετε μία από τις διάσημες πλέον λαγάνες του. Παπαδιαμαντοπούλου 30, Ιλίσια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΓιορτάζουμε το τελευταίο τριήμερο της Αποκριάς – Καθαρά Δευτέρα με παραδοσιακά Κούλουμα στον Λόφο Φιλοπάππου12.09.2018

Σόβολος

Έχοντας μια εμπειρία τεσσάρων δεκαετιών (το πρώτο κατάστημα “Σόβολος” άνοιξε το 1979 στη Φρεαττύδα του Πειραιά από τον Δημήτρη Σόβολο), το μόνο σίγουρο είναι ότι ο “Σόβολος” ξέρει από καλό ψωμί, με τη λαγάνα του να έχει μεγαλώσει γενιές και γενιές. Φέτος, τα αρτοποιεία Σόβολος σχεδίασαν “Picnic Box”, με όλα τα σαρακοστιανά που θα χρειαστείτε για την ημέρα: λαγάνα, ταραμάδες, ελιές, χαλβά, τουρσί, ντολμαδάκια και φυσικά ούζο. Μπορείτε να κάνετε την προ-παραγγελία σας είτε μέσω Wolt, είτε στα καταστήματα Σόβολος.
Σ.Βέμπο 29,Άνω Γλυφάδα
Γούναρη 158,Άνω Γλυφάδα
Δαβάκη 52,Καλλιθέα

Η Πνύκα

Η Πνύκα είναι ένας από τους πιο ιστορικούς φούρνους στο κέντρο της Αθήνας και γι’ αυτό τον λόγο τον έχουμε τιμήσει πολλές φορές όλα αυτά τα χρόνια. Το ψωμί τους είναι εγγύηση, γι’ αυτό και τους προτιμούμε και για την Καθαρά Δευτέρα, όπου προσφέρουν πεντανόστιμη λαγάνα. Εκτός από την “κλασική”, θα βρείτε και λαγάνα ολικής, ζέας, αλλά και με ντομάτα και βασιλικό. Και στα τρία καταστήματα ενδέχεται να σχηματιστούν ουρές, με το Σύνταγμα να αποτελεί “φαβορί” για λίγη παραπάνω αναμονή – η οποία όμως αξίζει.
Πρατίνου 13, Παγκράτι
Πετράκη 24, Σύνταγμα
Τοσίτσα 26, Εξάρχεια

Τάκης


Αφήσαμε για το τέλος τον πιο ιστορικό φούρνο στο Κουκάκι, που σύστησε στους Αθηναίους το κουλούρι Θεσσαλονίκης και κάθε Καθαρά Δευτέρα προσφέρει μία από τις καλύτερες λαγάνες της πόλης! Η συνταγή του είναι η κλασική (λευκό αλεύρι, μαγιά, σουσάμι), το αποτέλεσμα όμως μαγικό, γι’ αυτό και κάθε χρόνο σχηματίζονται ουρές έξω από τον φούρνο. Φροντίστε να πάτε, λοιπόν, από νωρίς και να οπλιστείτε με πολλή υπομονή, αν θέλετε να εξασφαλίσετε μία από τις φημισμένες λαγάνες του “Τάκη”.
Μισαραλιώτου 14, Κουκάκι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑποκριά και Καθαρά Δευτέρα στο ΚΠΙΣΝ: Ένα εορταστικό διήμερο με ελεύθερη είσοδο12.09.2018

Περισσότερα από Γεύση
VIMA_WEB3b