MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις: 5 προτάσεις για την Παρασκευή 8 Μαρτίου

Παραστάσεις και συναυλίες που κάνουν πρεμιέρα και εκθέσεις που ξεκινούν την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2024 και αξίζει να βάλετε στην ατζέντα σας.

Monopoli Team

Θέατρο

Rohtko: Η παράσταση του κορυφαίου Πολωνού σκηνοθέτη Łukasz Twarkowski επανέρχεται στη Στέγη

Από 8 έως 10 Μαρτίου ο Rohtko έρχεται και πάλι στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης με την ξεκάθαρη υπόσχεση πως όποιος το δει, δεν θα το ξεχάσει. Σαν τους πίνακες του Ρόθκο. Ο Łukasz Twarkowski, με μακρά συνεργασία με τον εμβληματικό επίσης Πολωνό σκηνοθέτη Krystian Lupa, παραδίδει ένα θέαμα-εμπειρία, στα όρια θεάτρου, σινεμά και video art, μια εικονοκλαστική παράσταση-βουτιά στο άδυτο της σύγχρονης τέχνης, με τον εξπρεσιονιστή Mark Rothko στο επίκεντρο. Πριν από λίγα χρόνια ένας πίνακας του πρωτοπόρου ζωγράφου του αφηρημένου εξπρεσιονισμού πουλήθηκε στο αστρονομικό ποσό των 8,5 εκατομμυρίων δολαρίων. Μόνο που, όπως αποδείχθηκε, ο πίνακας ήταν πλαστός. Ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα απάτης στην ιστορία της σύγχρονης τέχνης ξεσπά.
Παραστάσεις: 8 – 10 Μαρτίου 2024. | Παρασκευή – Κυριακή στις 19:00.
Εισιτήρια: Κανονικό: 7, 25, 35, 45 €. Μειωμένο, Φίλος, Παρέα 5-9 άτομα: 20, 28, 36 €. Παρέα 10+ άτομα: 18, 25, 32 €. Κάτοικος Γειτονιάς: 7 €*. Ανεργίας, ΑμεΑ: 5 €. Συνοδός ΑμεA: 10 €. Προπώληση: tickets.onassis.org
τέγη Ιδρύματος Ωνάση, Λεωφόρος Συγγρού 107, Αθήνα. Τηλ: +30 210 900 5 800 (ΔΕ-ΠΑ 10:30 – 18:30).

Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας, του Ουίλιαμ Σαίξπηρ στο Πλύφα

Η ομάδα Loxodox μετά από την «Φαλακρή τραγουδίστρια» του Ευγένιου Ιονέσκο στο House οf Smiths, επεκτείνει την έρευνα της πάνω στα κλασικά έργα, παρουσιάζοντας το «Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ. Το αριστούργημα έρχεται στο Πλύφα στις 8 Μαρτίου, σε σκηνοθεσία Αλκίνοου Δωρή. Ο πραγματικός κόσμος της Αθήνας συμπλέει με τον ονειρικό κόσμο του δάσους και ο ορατός κόσμος των νέων ανθρώπων -που ο έρωτας γεμίζει όλη την ύπαρξη τους- με τον αόρατο κόσμο των πνευμάτων και των ξωτικών. Γραμμένο μεταξύ 1595 και 1596, πρόκειται ίσως για την πιο σπουδαία κωμωδία του σύγχρονου θεάτρου, ενώ παράλληλα είναι το έργο του Σαίξπηρ που έχει παιχτεί τις περισσότερες φορές.
Παραστάσεις: Παρασκευή & Σάββατο στις 21:00, Κυριακή στις 19:00.
Εισιτήρια: Γενική είσοδος: 12€, Φοιτητικό/Μειωμένο: 10€. Προπώληση: more.com
Πρώην Βιομηχανικό Πάρκο ΠΛΥΦΑ, Κορυτσάς 39, Βοτανικός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗμέρα της Γυναίκας: 15 παραστάσεις που φέρνουν στη σκηνή τη γυναικεία εμπειρία12.09.2018

Συναυλίες

Η Μαργαρίτα Ζορμπαλά στο Θέατρο Άλσος

Φωτογραφία: Αχιλλέας Χαρίτος

Τις Παρασκευές 8, 22 και 29 Μαρτίου, η Μαργαρίτα Ζορμπαλά ανεβαίνει στο Θέατρο Άλσος με την μουσική παράσταση «Αφήστε τα τραγούδια να μιλάνε». Με σπουδαία διαδρομή, κορυφαίες συνεργασίες και πολύ χαρακτηριστικό στίγμα στο ελληνικό τραγούδι, η Μαργαρίτα Ζορμπαλά ανακαλεί φέτος στο Άλσος δικές της αξεπέραστες ερμηνείες από τις συναντήσεις της με κορυφαίους συνθέτες και ποιητές, όπως το Μίκη Θεοδωράκη, το Μάνο Χατζιδάκι, το Νίκο Γκάτσο, το Μανώλη Αναγνωστάκη κ.α., αλλά επίσης δοκιμάζει για πρώτη φορά τραγούδια που την συγκινούν, την γοητεύουν και της ανοίγουν νέους δρόμους.
Από 8 Μαρτίου μέχρι 29 Μαρτίου 2024. Κάθε Παρασκευή στις 21:00.
Εισιτήρια: Α Ζώνη – Πλατεία 25€ Β Ζώνη – Πλατεία 20€ Γ Ζώνη – Εξώστης θέσεις 15€ Γ Ζώνη – Εξώστης Τραπέζια 15€ Δ Ζώνη – Εξώστης (θέσεις Π.Ο.) 12€ Ζώνη ορθίων – με απλό ποτό 10€. Προπώληση: more.com
Θέατρο Άλσος, Ευελπίδων 4, Κυψέλη-Πεδίον του Άρεως.

Jazz στο Μουσείο: Δημήτρης Τσάκας “Sonic Horizons Trio” στο Ίδρυμα Γουλανδρή

Φωτογραφία: Mariza Kapsabeli

Ο νέος κύκλος της σειράς συναυλιών του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή Jazz στο Μουσείο, που εξερευνά διαφορετικές πτυχές της Μεσογείου αντλώντας έμπνευση από την περιοδική έκθεση «Ο Νεοϊμπρεσιονισμός στα χρώματα της Μεσογείου», συνεχίζεται με την παράσταση «Color Science» από το Δημήτρης Τσάκας “Sonic Horizons Trio” feat. Στέλλα Βαλάση και Κίμωνας Καρούτζος την Παρασκευή 8 Μαρτίου. Το τρίο του Δημήτρη Τσάκα πραγματοποιεί ένα μουσικό ταξίδι επηρεασμένο από τα χρώματα της Μεσογείου. Με αφετηρία την Κωνσταντινούπολη και την ποίηση του Ναζίμ Χικμέτ, ο έμπειρος σολίστας και οι συνοδοιπόροι του περιδιαβαίνουν μουσικές παραδόσεις σημαντικών σταθμών της Μεσογείου, της θάλασσας που ενώνει τόσους πολιτισμούς, για να καταλήξουν στον ισπανικό μουσικό ιμπρεσιονισμό του Manuel de Falla.
Παρασκευή 8/3, 20:30.
Εισιτήρια: Γενικό Εισιτήριο: 20€. Εισιτήριο για B&E Members: 16€. Προπώληση: more.com
Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή, Οδός Ερατοσθένους 13 Αθήνα. Τηλ: T. 210 72 52 895. E. [email protected] | https://goulandris.gr/el/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗμέρα της Γυναίκας: 10 ταινίες με δυναμικές γυναίκες πρωταγωνίστριες που μας εμπνέουν12.09.2018

Εκθέσεις

Vulnera: Έκθεση του Δημήτρη Πρωτοπαπά στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα»

Η έκθεση «Vulnera»η οποία εγκαινιάζεται, την Παρασκευή 9 Μαρτίου 2024, στις 18:30, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα» Δήμου Αθηναίων, είναι η δεύτερη ατομική έκθεση του Δημήτρη Πρωτοπαπά. Περιλαμβάνει έργα της τελευταίας δεκαετίας, λάδια, σχέδια και φωτογραφίες, με τα οποία ο καλλιτέχνης προσεγγίζει έννοιες όπως το τραύµα, το ανοίκειο, η φθαρτότητα, το αποτρόπαιο, το γκροτέσκο και το απόκρυφο. Ο τίτλος της έκθεσης παραπέμπει σε πληγές και σε μάρτυρες (martyrum vulnera) και με έναν λανθάνοντα τρόπο αποτελεί συνέχεια του τίτλου της πρώτης του έκθεσης, ο οποίος ήταν παρμένος από τη γνωστή ρήση του Ιερού Αυγουστίνου «inter faeces et urinam nascimur» («μεταξύ κοπράνων και ούρων γεννώμεθα»).
Εγκαίνια: Παρασκευή 8 Μαρτίου 2024, 18:30-21:30.
Διάρκεια Έκθεσης: 8 Μαρτίου – Σάββατο 23 Μαρτίου 2024.
Ωράριο: Τρίτη/Τετάρτη/Πέμπτη/Παρασκευή: 11:00 – 19:00. Σάββατο/Κυριακή: 10:00 – 15:00.
Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα» Δήμου Αθηναίων: Ηρακλειδών 66 και Θεσσαλονίκης – Θησείο. Τηλ: 210 3452150 | www.opanda.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠού θα γιορτάσουμε την Ημέρα της Γυναίκας; 5 +1 μαγαζιά για όλες τις ώρες12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b