MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΞΟΔΟΣ

Πού θα γιορτάσουμε την Ημέρα της Γυναίκας; 5 +1 μαγαζιά για όλες τις ώρες

Πάμε να δούμε 5 +1 μαγαζιά για την πιο εορταστική έξοδο στην Αθήνα, με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας!

Μαριαλενα Μάλλιου | 06.03.2024

Η Ημέρα της Γυναίκας έφτασε και φέτος, με όλους εμάς να «γιορτάζουμε» τις μητέρες μας, τις αδερφές μας, τις φίλες μας, τις κόρες μας, τους εαυτούς μας – όλες τις θηλυκότητες της ζωής μας. Σε μία ημέρα ιδιαίτερα σημαντική για τον σύγχρονο κόσμο, που δεν έχει αποδεσμευτεί πλήρως από πατριαρχικά κατάλοιπα και σεξιστικές συμπεριφορές, θέλουμε, απλώς, να μπορούμε να υπάρξουμε, νιώθοντας άνετα “in our own skin”.

Σε αυτό το πλαίσιο, λοιπόν, πάμε να δούμε μαζί 5 +1 spots για να γιορτάσετε με την παρέα σας, τις φίλες, τους φίλους και όλους όσους νιώθουν πως η ημέρα αυτή σημαίνει κάτι για εκείνους!

Πρωινό με θέα στο Σύνταγμα στο Upper Brunch & Bistro
 © Μαριαλένα Μάλλιου

© Μαριαλένα Μάλλιου

Σε έναν κρυμμένο χώρο στο Σύνταγμα, θα βρείτε το απόλυτο spot για χαλαρές συζητήσεις, brunch, καφέ, αλλά και all day καταστάσεις, αν δείτε πως η έξοδος σας θέλει τον χρόνο της. Vintage αισθητική, artistic αύρα και rustic πινελιές συνθέτουν το απόλυτο σκηνικό για μία cozy έξοδο για καφέ και brunch. Όσο για το μενού του Upper, healthy -και μη- επιλογές, από pancakes και avocado toast μέχρι smoothies και bowls, ταιριάζουν με κάθε διάθεση και όρεξη.
Διεύθυνση: Στοά Όθωνος 10, Πλατεία Συντάγματος 10557
Τηλέφωνο: 2114065081 

Για all day έξοδο στην αυλή του Godmama’s Yard
@aboutfood.gr, © Άννα Μαρία Μπαρκονίκου

@aboutfood.gr, © Άννα Μαρία Μπαρκονίκου

Σε έναν υπέροχο χώρο, που αγαπάμε να επισκεπτόμαστε, ειδικά όταν κάνει ωραίες μέρες με ζέστη και λιακάδα, το Godmama’s Yard, είναι ακόμα μία αγαπημένη επιλογή για έξοδο με φίλες για καφέ και brunch, αλλά και φαγητό και ποτό, καθώς περνούν οι ώρες κατά τη διάρκεια της ημέρας. Όποια στιγμή, λοιπόν, της Παρασκευής σας κι αν σας βολεύει να προγραμματίσετε την έξοδό σας, το μαγαζί θα είναι εκεί τόσο για καφέ και brunch, όσο για φαγητό, αλλά και, αργότερα, για ποτό.
Διεύθυνση: Βασιλέως Αλεξάνδρου 98, Περιστέρι 12134
Τηλέφωνο: 2105718393

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤσικνοπέμπτη σε 5 ταβέρνες της Αθήνας12.09.2018

Δουλειά και φαγητό στο Π55 Cowroking Space
@aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

@aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Αφού η ημέρα της γυναίκας φέτος πέφτει Παρασκευή, επόμενο είναι αρκετές από εμάς να εργάζονται και να μην έχουν χρόνο για χαλαρές εξόδους. Και σε αυτή την περίπτωση, ωστόσο, έχουμε μία πρόταση για εσάς. Για όσες το επιτρέπει η φύση της εργασίας τους και μπορούν να εργαστούν με το laptop τους, το Π55 είναι ο απόλυτος χώρος για να συνδυάσεις έξοδο με δουλειά. Ένα ήσυχο μέρος, με υπέροχη, μίνιμαλ αισθητική και φανταστικό φαγητό, προσανατολισμένο στο clean eating και τα χειροποίητα φαγητά, είναι το spot για εσένα, που, ενώ έχεις δουλειά, θέλεις να γιορτάσεις, κάνοντας κάτι διαφορετικό από τα καθιερωμένα. Είναι και αυτός, άλλωστε, ένας τρόπος self care.
Διεύθυνση: Πλαταιών 55, Αθήνα 10435
Τηλέφωνο: 2105225555 

Για καφέ και γλυκό στο Ellyz
@aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

@aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Ναι είναι ροζ, αλλά όχι δεν το προτείνουμε για αυτό (μιας και το χρώμα δεν έχει φύλο). Το Ellyz το αγαπάμε για την παραμυθένια αύρα του, την ιδιαίτερη αισθητική του -που σε ταξιδεύουν μακριά από το γκρίζο της πόλης- και, παράλληλα, για τα υπέροχα γλυκά του. Μπαίνοντας στο Ellyz είναι σαν να μπαίνεις σε μία άλλη πραγματικότητα, που τα προβλήματα της πραγματικής ζωής δεν υφίστανται, και αυτό ακριβώς είναι που μας τραβάει στο μαγαζί. Όσο για τα γλυκά, αν δεν τα έχετε ήδη δοκιμάσει, δεν ξέρετε τι χάνετε! μην τα βλέπτε έτσι πολύχρωμα και πιστεύετε ότι είναι μόνο του φαίνεσθαι. Πραγματικά, μιλάμε για κάποια από τα νοστιμότερα γλυκά της Αθήνας. Τι καλύτερο, λοιπόν, από καφέ και γλυκό στο πιο “ολάνθιστο” σημείο της πόλης.
Διεύθυνση: Αγίου Φιλίππου 11, Αθήνα 10555 (κεντρικό κατάστημα)
Τηλέφωνο: 2114183816

Παρεΐστικη έξοδος με βινύλια στην Κόκκινη Σβούρα
@aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

@aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Η Κόκκινη Σβούρα είναι γνωστό χαλανδριώτικο στέκι. Πλέον, όμως, δεν είναι όπως την ξέρατε. Έχει ανακαινιστεί, έχει αλλάξει μενού και είναι έτοιμη να φιλοξενήσει την απόλυτη girl night έξοδό σας! Με ethnic vibes, φιλοσοφία to share και βραδιές βινυλίων, η Σβούρα είναι το ιδανικό spot για βραδινή έξοδο. Και δεν έχω αναφερθεί, ακόμα, στα cocktails. Μεγάλη ποικιλία και δυνατότητα δημιουργίας προτάσεων εκτός καταλόγου, βάσει των προσωπικών σας επιλογών, αν ψάχνετε ένα ατμοσφαιρικό μέρος για να γιορτάσετε την Ημέρα της Γυναίκας, μόλις το βρήκατε!
Διεύθυνση: Αγίου Γεωργίου 17, Χαλάνδρι 15234
Τηλέφωνο: 2110125454

Hard Rock Cafe

Φυσικά, αφού η γιορτή της γυναίκας πέφτει Παρασκευή, μπορεί να συνδυαστεί και με μία βραδινή έξοδο για ποτό και διασκέδαση. Πέραν του ειδικού μενού, αφιερωμένου σε και εμπνευσμένου από την ημέρα της γυναίκας, οι μουσικές που θα ακούμε στο Hard Rock Cafe κάθε Παρασκευή του μήνα θα είναι αποκλειστικά από γυναίκες παραγωγούς και dj. Αυτή την Παρασκευή, τη μουσική έχει αναλάβει η dj Φωτεινή Γαλάνη.
Διεύθυνση: Αδριανού 52, Αθήνα 10555
Τηλέφωνο: 2103245170

Περισσότερες προτάσεις για εξόδους και φαγητό θα βρείτε στο AboutFood.gr.

Περισσότερα από Γεύση
VIMA_WEB3b