MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις: 5 προτάσεις για την Πέμπτη 7 Μαρτίου

Παραστάσεις και συναυλίες που κάνουν πρεμιέρα και εκθέσεις που ξεκινούν την Πέμπτη 7 Μαρτίου 2024 και αξίζει να βάλετε στην ατζέντα σας.

Monopoli Team

Θέατρο

Χαίρετε κι Αντίο, του Άθολ Φούγκαρντ στο Θέατρο Φούρνος

Το δυνατό κοινωνικό δράμα του Άθολ Φούγκαρντ, «Χαίρετε κι Αντίο» ανεβαίνει σε σκηνοθεσία του Κώστα Βασαρδάνη στο Θέατρο Φούρνος, από τις 7 Μαρτίου 2024 και για λίγες παραστάσεις. Η τριανταπεντάχρονη Έστερ Σμιτ επιστρέφει μετά από χρόνια απουσίας στο πατρικό της σπίτι στο Πορτ Ελίζαμπεθ της Νότιας Αφρικής για να διεκδικήσει το μερίδιο από την κληρονομιά της οικογενειακής περιουσίας. Εκεί συναντά τον αδερφό της Τζόνυ και μέσα σε μια νύχτα, ξεδιπλώνεται όλο το τραυματικό παρελθόν των δύο προσώπων, το οποίο έχει οδηγήσει σε ένα εξίσου αδιέξοδο παρόν. Τους δύο ρόλους ερμηνεύουν o Κώστας Βασαρδάνης και η Βίκυ Καλπάκα.
Παραστάσεις: Από Πέμπτη 7 Μαρτίου μέχρι Παρασκευή 26 Απριλίου. Πέμπτη και Παρασκευή στις 21:00.
Εισιτήρια: 14 ευρώ κανονικό, 12 ευρώ μειωμένο. Προπώληση: more.com
Θέατρο Φούρνος, Μαυρομιχάλη 168, Εξάρχεια, Τηλ. 21 06460748.

Stand Up Comedy

Πώς τολμάτε;: Η solo stand-up comey του Θανάση Σαμαρά στον Μικρό Κεραμεικό

Η stand up comedy σόλο παράσταση του Θανάση Σαμαρά«Πώς τολμάτε;» παρουσιάζεται τις Πέμπτες 7, 14 και 21 Μαρτίου, στο Θέατρο Μικρός Κεραμεικός.Το «Πώς τολμάτε;» είναι μία παράσταση που συνδυάζει Σουηδούς με σνομπ γείτονες, ευγενικούς με αγενείς ανθρώπους, λαϊκούς τραγουδιστές με το Ομηρικό ζήτημα, γιατί σπούδασε και φιλόλογος και κάπου έπρεπε να τα χρησιμοποιήσει κι αυτά. Ο Θανάσης Σαμαράς  εκτός ότι ένας από τους καλύτερους stand-up comedians είναι και πολύ οργανωτικός και διορατικός άνθρωπος… κατά την διάρκεια των δύο χρόνων της καραντίνας δεν έγραψε ούτε λίστα για σούπερ μάρκετ. Όπως δήλωσε: «Πίστευα θα μας ξανακλείσουν και φέτος, οπότε δεν χρειάζεται να γράψω».
Πέμπτη 7,14,21 Μαρτίου, στις 21:30

Εισιτήρια: 10€ γενική είσοδος. Προπώληση: ticketservices.gr
Μικρός Κεραμεικός, Ευμολπιδών 13, Αθήνα 118 54 .τηλ. 210 3454831.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΚατερίνα Μαυρογεώργη: Για πολλά χρόνια πίεζα μέσα μου την ανάγκη της γραφής12.09.2018

Συναυλίες

Ο Μίνως Μάτσας στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Ο Μίνως Μάτσας, που τα τελευταία χρόνια μας συναρπάζει και μας συγκινεί με τις μελωδίες του, παρουσιάζει τη συμφωνική μουσική του την Πέμπτη 7 Μαρτίου στις 20:30 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στη συναυλία με τίτλο «Με μία Ιστορία», όπου θα ακουστούν έργα του από τον κινηματογράφο και το θέατρο. Συμμετέχει η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ υπό τη διεύθυνση του Μίλτου Λογιάδη. Η κινηματογραφική μουσική του Μίνου Μάτσα, ο οποίος απέσπασε το Κρατικό Βραβείο Μουσικής για τα soundtrack των ταινιών «Eduart» και «Σκλάβοι στα δεσμά τους, καθώς και το Houston International Film Festival Award για το soundtrack «Καζαντζάκης», έχει παρουσιαστεί στην Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης, στο Alice Tully Hall, στο Lincoln Center, ανάμεσα σε σπουδαίους δημιουργούς όπως ο Rota, o Morricone και ο Piazzola. Στη συναυλία της 7ης Μαρτίου στο Μέγαρο, ο αγαπημένος συνθέτης ξετυλίγει τον μουσικό μίτο που συνδέει όλες τις γυναικείες προσωπικότητες των έργων του «με μια ιστορία».
Πέμπτη 7/3, 20:30
Εισιτήρια: 15€ (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑμεΑ, 65+, πολύτεκνοι), 22€, 36€, 48€, 58€, 68€, 80€. Προπώληση: Megaron.com και τηλεφωνικά στο 2107282333.
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα. Τηλέφωνο: 210 7282000.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΛεξικό: Μελίνα Μερκούρη12.09.2018

Άιντα Φεστ: Τσικνοπέμπτη στο Arch με Κούπες, Δωδεκανησιακή Ζυγιά και Νήμα

Το Άιντα Φεστ επιστρέφει με Τσικνοπέμπτη Εντίσιον, την Πέμπτη 7 Μαρτίου στο Arch Club-Live Stage, με τις Κούπες, τη Δωδεκανησιακή Ζυγιά και τους Νήμα. Ένα παραδοσιακό αστικό πανηγύρι με ψητά, τσίπουρα και ένα ξέφρενο συνδυασμό παραδοσιακών ήχων από όλη την Ελλάδα. Τα βιολιά των Δωδεκανήσων έρχονται να συναντήσουν τα κλαρίνα της Θράκης, τα οποία με τη σειρά τους συνομιλούν με τις σύγχρονες ηλεκτρικές κιθάρες και τα ντραμς και όλα αυτά μας ταξιδεύουν μέσω των βουνών και των πελάγων στις μουσικές και τους χορούς των Κυκλάδων σε μια διονυσιακή νύχτα στην καρδιά της πόλης.
Πέμπτη 7/3, 19:00
Εισιτήρια: Προπώληση: 8€ Ταμείο: 10€ | Προπώληση: more.com
Arch Club – Live Stage Κωνσταντινουπόλεως 111, Βοτανικός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤριάντα χρόνια χωρίς την Μελίνα Μερκούρη: Σαν σήμερα φεύγει η τελευταία Ελληνίδα θεά12.09.2018

Εκθέσεις

Martin Margiela: Έκθεση του Βέλγου εικαστικού στην γκαλερί Bernier/Eliades

Η γκαλερί Bernier/Eliades εγκαινιάζει τη διπλή ατομική έκθεση του Βέλγου εικαστικού Martin Margiela την Πέμπτη, 7 Μαρτίου στην Αθήνα και την Πέμπτη, 14 Μαρτίου στις Βρυξέλλες. Για την έκθεση στην Αθήνα, ο καλλιτέχνης μεταμορφώνει τη γκαλερί και δημιουργεί μία υποβλητική ατμόσφαιρα. Αντλώντας έμπνευση από τη φράση του Alphonse de Lamartine, ποιητή του 19ου αιώνα, «Άψυχα αντικείμενα, έχετε ψυχή (…);», η καλλιτεχνική πρακτική του Margiela εμπεριέχει αναμφίβολα στοιχεία ρομαντισμού, παρόλο που ο ίδιος είναι γνωστός για τον ριζοσπαστισμό του. Η πρακτική του Margiela διατρέχει διάφορους τομείς όπως η ζωγραφική, η γλυπτική, οι εικαστικές εγκαταστάσεις, το κολλάζ και ο κινηματογράφος, με τα έργα του να μαρτυρούν την προτίμησή του για το περιφρονημένο και το αντισυμβατικό.
Διάρκεια Έκθεσης: 7 Μαρτίου – 15 Μαΐου 2024.
Εισιτήρια: Τρίτη – Παρασκευή 11:00-18:30. Σάββατο 12:00 – 16:00.
Γκαλερί Bernier/Eliades, Επταχάλκου 11, Αθήνα, Τηλ: 30 210341-3935-7

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b