MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: 8 προτάσεις για δωρεάν διασκέδαση στην πόλη

Για ένα γεμάτο Σαββατοκύριακο, συγκεντρώσαμε όλες τις εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο στην πόλη.

Photo by Hasmik Ghazaryan Olson on Unsplash
Monopoli Team

1. Απόκριες στην Αθήνα: Η μεγάλη καρναβαλική φιέστα ξεκινάει σε πολλά σημεία της της πόλης

Ο παλμός του καρναβαλιού χτυπά δυνατά στην πόλη μας και ο Δήμος Αθηναίων προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να γίνουν μέρος της πολύχρωμης γιορτής της Αποκριάς με 80 εκδηλώσεις, που διοργανώνει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων σε 55 σημεία της πόλης. Τα λαμπερά παιδικά χαμόγελα των μικρών μασκαράδων, η ξέφρενη διάθεση των μεγάλων καρναβαλιστών, η αποκριάτικη παράδοση και το γλέντι, συνθέτουν ένα διασκεδαστικό γαϊτανάκι που θα ξετυλιχθεί στις γειτονιές της Αθήνας. Συναυλίες, μουσικές διαδρομές, αποκριάτικες γιορτές για τους μικρούς μας φίλους, παραδοσιακά δρώμενα, αποκριάτικες δράσεις για τα παιδιά και όλη την οικογένεια στους χώρους πολιτισμού της Αθήνας, Τσικνοπέμπτη με μουσική και αποκριάτικη παράδοση, Κούλουμα «παραδοσιακά» στον Λόφο του Φιλοπάππου και άλλες αμέτρητες εκπλήξεις, θα μεταδώσουν τον ρυθμό και το πνεύμα της Αποκριάς σε ολόκληρη την πόλη. Το Σάββατο 2 Μαρτίου η μέρα ξεκινάει με την παιδική δράση «Γίνε ήρωας και εσύ». Μια δράση για παιδιά από 6 έως 12 ετών από τον Γυμναστικό Σύλλογο Αρίων Αγίου Αρτεμίου και το 1ο Σύστημα Προσκόπων Υμηττού, στην πλατεία Πλυτά. Αργότερα, στο Κέντρο Δημιουργικής Μάθησης Ευελπίδων, πραγματοποιείται το αποκριάτικο εικαστικό εργαστήρι «Οι μάσκες των ζωγράφων», για παιδιά ηλικίας από 6 έως 14 ετών. Παράλληλα στο Κέντρο Δημιουργικής Μάθησης Νορντάου, θα λάβει χώρα το αποκριάτικο εργαστήρι «Kλόουν, μάσκες, χαρταετοί, φτιάχνουμε κατασκευή» χειροτεχνίας για παιδιά ηλικίας από 6 έως 12 ετών. *Η εκκίνηση-εγγραφή για τη δράση «Γίνε ήρωας και εσύ», θα γίνει στα ανοιχτά γήπεδα της Πλατείας Πλυτά, επί της οδού Βαθυκλέους, 10:30-11:00. Μπορείτε να ανακαλύψετε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ
02/03, 10:30
Πολλαπλοί χώροι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣυν & Πλην: «Το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα» στο θέατρο Τέχνης12.09.2018

2. Οι Νέοι για τους Νέους: Ρεσιτάλ πιάνου από την Ναταλία Καρατζάνου στο Ωδείο Φίλιππος Νάκκας

Photo by Lorenzo Spoleti on Unsplash

Διανύοντας τον 35o κύκλο της, η σειρά συναυλιών “Οι Νέοι για τους Νέους” αποτελεί βήμα έκφρασης και σημαντικό θεσμό ανάδειξης των επίλεκτων νέων ερμηνευτών κλασικής μουσικής. Η Ναταλία Καρατζάνου, εξαιρετική πιανίστα της νέας γενιάς, παρουσιάζει ένα πολύ ενδιαφέρον δεξιοτεχνικό πρόγραμμα με έργα Μότσαρτ, Μπετόβεν, Σοπέν, Λιστ, κλείνοντας τη βραδιά με το “Πρελούδιο και Τοκάτα για σόλο πιάνο” του Θόδωρου Αντωνίου ως φόρο τιμής στον συνθέτη.
02/03, 19:00
Ωδείο Φίλιππος Νάκκας

3. Ο Δημήτρης Μυταράς και τα Χρωματικά Ζευγαράκια: Δωρεάν εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά στην Sianti Gallery

Photo by Robyn Budlender on Unsplash

Η Sianti Gallery υποδέχεται τον πρώτο μήνα της άνοιξης με μία πρωτότυπη εικαστική δραστηριότητα για παιδιά “ακούγοντας τους ήχους της ζωγραφικής του Δημήτρη Μυταρά”. Έτσι, το Σάββατο 2 Μαρτίου στις 11:00 με αφορμή το βιβλίο “ Ο Δημήτρης Μυταράς και τα Χρωματικά Ζευγαράκια” της Ελένης Τσαλδίρη, οι μικροί φίλοι της τέχνης δημιουργούν ένα έργο του Μυταρά με τα χρώματα, τα σχήματα και τις πινελιές του ίδιου του καλλιτέχνη. Οι σαββατιάτικες συναντήσεις των παιδιών με την τέχνη δίνουν το ερέθισμα για την αισθητική τους καλλιέργεια. Άλλωστε, η Τέχνη είναι μέσα μας, γύρω μας και αφορά το μέλλον μας, όπως ακριβώς και τα παιδιά. Aφού φύγει από το ατελιέ ενός καλλιτέχνη, ταξιδεύει στο μυαλό και την καρδιά των θεατών της, πόσο μάλλον των παιδιών. Αυτό κάνει και η ζωγραφική του Δημήτρη Μυταρά. Κινείται ανάμεσα στον ρεαλισμό και την αφαίρεση. Η μεγάλη του αγάπη, όμως, για την μουσική είναι αυτή που ώθησε την Ελένη Τσαλδίρη να γράψει το παιδικό βιβλίο με την συγκατάθεσή του και υπό την επίβλεψή του. Το Σάββατο, λοιπόν, στις 2 Μαρτίου στις 11:00 οι μικροί φίλοι της γκαλερί Sianti μπορούν να “ακούσουν τους ήχους” των σχημάτων, τις “χαρούμενες φωνές” των χρωμάτων μέσα από τις σελίδες του βιβλίου μεταμορφώνοντας την ζωγραφική του Δημήτρη Μυταρά σε μουσική και δημιουργώντας το έργο του καλλιτέχνη μέσα από την δική τους ματιά.
02/03, 11:00
Sianti Gallery, Βασ. Αλεξάνδρου 2 (πίσω από Εθνική Πινακοθήκη), Αθήνα

4. Νους και αρμονία:Ένα μουσικό ταξίδι εξερεύνησης και ευζωίας στο Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή

Το Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή συνεχίζει το μουσικό ταξίδι εξερεύνησης και ευζωίας στη Συλλογή του, σε συνεργασία με την seveneleven και το σύνολο εγχόρδων De Profundis Ensemble. Σχεδιασμένη με γνώμονα την ψυχική ευεξία, η νέα δράση «Νους και αρμονία» θα πραγματοποιείται δωρεάν μέσω της υποστήριξης του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Κάθε Σάββατο στις 17.00 η μουσική συναντά το θέατρο, τη ζωγραφική και την γλυπτική στον τέταρτο όροφο της μόνιμης Συλλογής του Ιδρύματος, όπου φιλοξενούνται έργα Ελλήνων καλλιτεχνών, για ένα πρωτότυπο ταξίδι περιήγησης στην τέχνη της δημιουργίας μέσα από ατομικές και ομαδικές δράσεις στοχασμού και εξωστρέφειας. Τη δράση συνοδεύει κάθε φορά ένα διαφορετικό κλασικό έγχορδο. Οι συναντήσεις έχουν σχεδιαστεί με στόχο την αποφόρτιση, την βελτίωση της διάθεσης, την ενίσχυση της αυτοπεποίθησης και την ψυχική ευεξία των συμμετεχόντων. Το πρόγραμμα «Νους και αρμονία» πραγματοποιείται σε κύκλους των 5 διαδοχικών συναντήσεων και όποιος το επιθυμεί μπορεί να συμμετέχει σε περισσότερες από μια συνάντηση. Αυτό το Σάββατο το μουσικό επίκεντρο βρίκεται στο βιολί. Ελεύθερη συμμετοχή με προεγγραφή, τηλεφωνικά στο 210 72 52 895, στην υποδοχή του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή ή ηλεκτρονικά στο goulandris.gr.
02/03, 17.00-18.00
Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΌταν ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου μάς ταξίδεψε με όχημα τις πιο τρυφερές του μπαλάντες12.09.2018

5. Μικρή Σκηνή: Παράσταση «Δυο τρελοί τρελοί Αποκριάτικοι πιγκουίνοι» στο Θέατρο Σκιών Αλιμπέρτη

Photo by Denise Jans on Unsplash

Ο Δημοτικός Κινηματογράφος «Νέα Ελβετία» ανοίγει τις πύλες του για να υποδεχθεί τη «Μικρή Σκηνή». Η«Μικρή Σκηνή» είναι ένας θεσμός της πόλης μας που κάθε χρόνο υποδεχόμαστε με μεγάλη ανυπομονησία και αγάπη. Επιλέξαμε θεατρικές παραστάσεις που θα μας δώσουν το ερέθισμα να προβληματιστούμε τόσο για τη διαφορετικότητα των ανθρώπων όσο και για τη δύναμη που κρύβουμε όλοι μέσα μας. Το Σάββατο 2 Μαρτίου, παρουσιάζεται η παράσταση «Δυο τρελοί τρελοί Αποκριάτικοι πιγκουίνοι». Μέσα σε μια ευφάνταστη και χαρούμενη αποκριάτικη ατμόσφαιρα δυο πιγκουίνοι ενθαρρύνουν τα παιδιά να τραγουδήσουν, να χορέψουν και να διασκεδάσουν με τις γκάφες τους.
02/03, 18:00
Θέατρο Σκιών Αλιμπέρτη

6. Οι Κηπουροί του Πάρκου: Τα μυστικά των φυτών του Χειμερινού μας Κήπου

Οι συναντήσεις με την ομάδα Open Farm συνεχίζονται στο Λαχανόκηπο του ΚΠΙΣΝ και το χειμώνα. Παιδικό αλάτι βοτάνων      “Φροντίζουμε το χειμερινό μας κήπο, φτιάχνουμε βόμβες σπόρων (seed bombs) και παιδικό αλάτι βοτάνω. Ελάτε να γνωρίσουμε παρέα πώς συγκομίζουμε, πώς αποξηραίνουμε και πώς αποθηκεύουμε σωστά τα βότανα μας αλλά και πώς μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε Παράλληλα, μαθαίνουμε πώς να αρωματίζουμε με φυσικό τρόπο το καθημερινό μας αλάτι. Αναγνωρίζουμε και μαθαίνουν τα βότανα που μπορούν να αρωματίσουν το αλάτι. Στη συνέχεια τρίβουν τα αποξηραμένα βότανα, δημιουργούν μείγμα βοτάνων και μαθαίνουν πως τα προσθέτουν στο αλάτι. Δημιουργούν ένα αρωματικό αλάτι για τα ζυμαρικά, τις πατάτες, το ψωμί και τις χειμωνιάτικες σούπες και παίρνουν στο σπίτι ένα βαζάκι με αλάτι βοτάνων.” Έως 30 συμμετοχές (για 15 παιδιά και 15 συνοδούς), ανά slot. Για παιδιά 6 έως 12 ετών. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
03/03, 12.00-13.00

Λαχανόκηπος

7. Απόκριες στην Καλλιθέα; Υπαίθριο δρώμενο από το Ελληνικό Σωματείο Διάσωσης και Διάδοσης της Πολιτιστικής μας Κληρονομιάς «Οι Μωμόγεροι»

Photo by Tom Sekula on Unsplash

Πρόκειται για την αναβίωση ελληνικών δρωμένων της Αποκριάς με τέσσερα «μπουλούκια», που θα ξεκινούν από τέσσερις διαφορετικές αφετηρίες (Χαροκόπου, Ελεούσα, Σταθμός Καλλιθέας, έδρα του σωματείου μας), με κατάληξη την πλατεία Κύπρου. Με τον τρόπο αυτό θα γεμίσουν παραδοσιακούς ήχους και χρώματα όλοι οι κεντρικοί δρόμοι της Καλλιθέας και οι πομπές των καρναβαλιστών θα ακούγονται από μακριά, με ζουρνάδες και νταούλια. Τα «μπουλούκια» θα είναι τα εξής: Γενίτσαροι και Μπούλες (δρώμενο Νάουσας), Κουδουνάτοι (δρώμενο Νάξου), Μεγαρίτες (χοροί από τα Μέγαρα), το κλέψιμο της Αρκούδας (δρώμενο Αγναντερού Καρδίτσας). Καταλήγοντας τα μπουλούκια στην πλατεία Κύπρου, θα παρουσιάσουν τα δρώμενά τους επί σκηνής͵ και θα ακολουθήσει λαϊκό γλέντι με τον ρεμπέτη Γιάννη Λεμπέση και την ορχήστρα του και τη Βιβή Βουτσελά στο τραγούδι. Θα προσφερθεί κρασί και εδέσματα σε όλους τους παρευρισκόμενους.
03/03, 12:00
Καλλιθέα

8. Θεατρική Παράσταση “Το Κιόσκι” του Άλεκ Κόππελ στο Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας

Photo by Allie Reefer on Unsplash

Η Καλλιθέα ντύνεται απκριάτικα και με γιορτινή διάθεση παρουσιάζει μια σειρά από εκδηλώσεις και δρώμενα καθημερινά έως και την Καθαρά Δευτέρα. Στο πλαίσιο αυτό την Κυριακή 3 Μαρτίου, παρουσιάζεται η θεατρική παράσταση από το Θεατρικό Εργαστήρι Καλλιθέας“Το Κιόσκι” του Άλεκ Κόππελ, σε σκηνοθεσία Γιώργου Γαλάντη. Ο Έλλιοτ Νας είναι σεναριογράφος αστυνομικών τηλεοπτικών σειρών και πάντα προσπαθεί να «γράψει» το τέλειο έγκλημα. Μετάφραση: Σπύρος Σαγιάς. Σκηνικά: Δημήτρης Κικίδης. Μουσικές επιλογές: Χρήστος Ράπτης. Παίζουν με σειρά εμφάνισης οι: Δημήτρης Νομικός, Χρήστος Ράπτης, Ελένη Αποστολίδη, Βασίλης Κουλόπουλος, Τάνια Καραϊσκου, Νία Γεωργοπούλου, Δημήτριος Τσικριτέας, Θεόδωρος Τοπσόγλου, Αντώνης Νίτης, Κωνσταντίνος Αναστασόπουλος, Δημήτρης Κικίδης, Γιώργος Θεμελής.
03/03, 20:30
Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ ‘σχιζοφρενική’ ματιά της Τώνιας Ράλλη στο Rabbithole12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

 

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b