MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις: Η ατζέντα του Σαββατοκύριακου 24-25 Φεβρουαρίου

Οι δικές μας προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, που μπορείτε να απολαύσετε στην πόλη το Σαββατοκύριακο 24-25 Φεβρουαρίου.

Monopoli Team

Παραστάσεις-χορός

1. Platonov, του Αντόν Τσέχωφ στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Με το έργο «Πλατόνωφ» (“Platonov”), του Άντον Τσέχωφ καταπιάνεται ο σκηνοθέτης Adolf Shapiro, σε μια παράσταση που θα ανέβει στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Στο πρώιμο αυτό έργο που βρέθηκε λίγα χρόνια μετά τον θάνατο του συγγραφέα χωρίς τίτλο, οπότε καταχωρήθηκε με το όνομα του κεντρικού χαρακτήρα, υπάρχουν ήδη τα κυρίαρχα θεματικά μοτίβα που θα απασχολήσουν τον Τσέχοφ στην ωριμότητά του. Η άφιξη του Πλατόνοφ αναστατώνει την θερινή ραστώνη των καλεσμένων της χήρας Άννα Πετρόβνα, ξυπνώντας απαγορευμένα πάθη, αλλά και το υπαρξιακό ρίγος για το μάταιο και το φευγαλέο της ζωής. Ένα έργο μυστηριώδες, όπου το υψηλό και το ποταπό, το κωμικό και το τραγικό, διαρκώς συνυπάρχουν, αλλά και συμπλέκονται άρρηκτα. Ο διάσημος και πολυβραβευμένος Adolf Shapiro, ήταν μαθητής και διάδοχος της Maria Knebel, η οποία με τη σειρά της, ήταν μαθήτρια και διάδοχος του Konstantin Stanislavsky. Η παγκόσμια φήμη του Shapiro οφείλεται κυρίως στη μελέτη, την ερμηνεία και τη σκηνοθεσία του πάνω στα έργα του Άντον Τσέχωφ. Παίζουν: Γιώργος Χριστοδούλου, Παναγιώτα Βλαντή, Όμηρος Πουλάκης, Έρρικα Μπίγιου, Ειρήνη Καζάκου, Γιώργος Ηλιόπουλος, Κώστας Φλωκατούλας, Θανάσης Ζερίτης, Θανάσης Βλαβιανός, Δημήτρης Καραμπέτσης, Ιώβη Φραγκάτου, Σπύρος Ιωάννου.
Τετάρτη στις 19:00, Πέμπτη & Παρασκευή στις 21:00, Σάββατο στις 17:30 & 21:00 και Κυριακή στις 19:00
Από 15 έως 35€
Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, Κεντρική Σκηνή, Ηρ. Πολυτεχνείου 32 & Βασ. Γεωργίου, Πειραιάς

2. One Song: Η Miet Warlop φέρνει στη Στέγη έναν αλλόκοτο μουσικοχορευτικό «ύμνο» στη ζωή

Δεκαπέντε μουσικοί-αθλητές, σε μια χορογραφημένη συναυλία, παίζουν το ίδιο τραγούδι, κάθε φορά αλλιώς, μα πάντα με αμείωτη ένταση, στην παράσταση-αποκάλυψη του Φεστιβάλ Αβινιόν, «One Song», της Miet Warlop, που έρχεται, στη Στέγη, στο πλαίσιο του Onassis Dance Days 2024. Ισορροπώντας στα όρια του αβανγκάρντ χάπενινιγκ και της ροκ συναυλίας, το One Song λειτουργεί σαν ένα σαγηνευτικό τελετουργικό για τον αποχαιρετισμό, τη ζωή και τον θάνατο, την ελπίδα και την αναγέννηση. Μέσα από τραγουδιστά κείμενα, στιγμιότυπα γυμναστηρίου, οξυγόνο και ιδρώτα, στιγμές εξάντλησης και χειρονομίες απαντοχής, επικαλούνται την «ανθρώπινη κατάστασή μας». Ξανά και ξανά, κάποια από τις μαζορέτες και τους φαν τους ή η ηλικιωμένη προπονήτριά τους ορθώνεται για να τους εξωθήσει για ακόμη μια φορά στα όριά τους. Κι εκείνοι θα αψηφήσουν τον χρόνο και θα υπερβούν τους εαυτούς τους, καλώντας μας να κάνουμε το ίδιο.
Σάββατο 24/2 και Κυριακή 25/2 στις 21:30
Κανονικό: 7, 15, 18, 22€, Μειωμένο, Φίλος, Παρέα 5-9 άτομα: 12, 15, 18€, Παρέα 10+ άτομα: 11, 13, 16€, Κάτοικος Γειτονιάς: 7€, Ανεργίας, ΑμεΑ: 5€, Συνοδός ΑμεA: 10€
Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, Λεωφόρος Συγγρού 107, Αθήνα

3. Μυστήριο 107 Περσεφόνη, του Δημήτρη Μαραγκόπουλου στο Σινέ Ελευσίς

Το Μυστήριο 107 Περσεφόνη, σε μουσική σύνθεση του Δημήτρη Μαραγκόπουλου και σύλληψη, λιμπρέτο και σκηνοθεσία της Έλλης Παπακωνσταντίνου, μετά τη sold out πρεμιέρα της στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, έρχεται στον χώρο πολιτισμού Σινέ Ελευσίς για δυο μοναδικές παραστάσεις, στις 24 και 25 Φεβρουαρίου. Το έργο εξερευνά τα σύνορα ανάμεσα στη σύγχρονη όπερα και το θέατρο, προτείνοντας στο κοινό μια ποιητική αφήγηση σε ένα εικαστικό περιβάλλον, στο οποίο το ζωντανό βίντεο και η όπερα αλληλεπιδρούν και εμπλουτίζονται συναρπαστικά σε αυτό που η σκηνοθέτις αποκαλεί cinematic opera. Η παράσταση διερευνά την αέναη, μυστική σχέση ζωής και θανάτου. Αντλεί έμπνευση από τον κόσμο της αρχαίας ελληνικής φιλοσοφίας και της μυθολογίας, παραμένοντας παράλληλα αγκιστρωμένη στο σήμερα. Η Περσεφόνη, η Δήμητρα, ο Πλούτωνας και ο Ερμής μας οδηγούν στα σταυροδρόμια αρχαίων μύθων, ψυχανάλυσης, οικολογίας και φεμινισμού. Φωνές του κόσμου από την Ινδία, τη Μογγολία, το Θιβέτ, το Μπαλί και τη Μεσόγειο διαπλέκονται με τις φωνές λυρικών τραγουδιστών και χορωδών, αλλά και με απόκοσμους, συγκινησιακά φορτισμένους ηλεκτρονικούς και οργανικούς ήχους. Μια “άλλη” εξιστόρηση της ζωής, με σημείο εκκίνησης την αρπαγή της Κόρης, και τον θάνατο όχι ως πεδίο αποκλεισμού, αλλά ως χώρο αλληλεπίδρασης με την επίγεια ζωή. Παίζουν: Σαβίνα Γιαννάτου, Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος, Άννα Αναστασία Σμέρου, Ilya Algaer. Στον ρόλο της μικρής Περσεφόνης η Μάιρα Μανιάρα. Χορωδία GraduΑrti (Απόφοιτοι Αρσακείων – Τοσιτσείων Σχολείων). Μουσικός Όμιλος (παιδική χορωδία Αρσακείων – Τοσιτσείων Σχολείων)
Σάββατο 24/2 και Κυριακή 25/2 στις 21:00
Γενική είσοδος 20€, μειωμένο 10€ (φοιτητές, 65 άνω, Άνεργοι, ΑμΕΑ & συνοδοί)
Σινέ Ελευσίς, Ελευθερίου Βενιζέλου 45, Ελευσίνα

4. Ο Χρήστος Λούλης διαβάζει αποσπάσματα από τον «Ερωτόκριτο» στο ΚΠΙΣΝ

Οι «Παραβάσεις/Αναγνώσεις», η σειρά θεατρικών αναλογίων του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, συνεχίζονται, τον Φεβρουάριο, στον Φάρο, με τον Χρήστο Λούλη σε μια σκηνική ανάγνωση αποσπασμάτων από τον «Ερωτόκριτο» του Βιτσέντζου Κορνάρου. Την σκηνοθετική επιμέλεια αναλαμβάνουν οι Δημήτρης και Ορέστης Σταυρόπουλος, ενώ τη μουσική και ηχητική σύνθεση υπογράφει ο Τζεφ Βάγγερ. To συναρπαστικό ποίημα του Κορνάρου είναι γραμμένο στην κρητική διάλεκτο, συνδυάζει τη λόγια με τη δημοτική παράδοση και έχει εμφανείς επιρροές από την ιταλική Αναγέννηση. Ήδη από τον 17ο αιώνα, είχε διαδοθεί στην Πελοπόννησο και στα νησιά: ο λαός το αγαπούσε πολύ, γι’ αυτό το απομνημόνευε και το απήγγειλε, το τραγουδούσε ή το διάβαζε. Ακόμα και σήμερα, ο «Ερωτόκριτος» εξακολουθεί να συγκινεί τον αναγνώστη, γιατί μιλά τη «γλώσσα της καρδιάς» και «δεν έχει πουθενά κανένα ίχνος γλωσσικού πληθωρισμού, κανένα είδος ρητορείας», όπως παρατηρεί ο Γιώργος Σεφέρης σε ένα από τα σπουδαιότερα δοκίμιά του (Δοκιμές).
Κυριακή 25/2 στις 17:00
Γενική είσοδος 12€, μειωμένο 8€
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λ. Συγγρού 364, Καλλιθέα

5. Midnight Movie, σε σκηνοθεσία Έλενας Μαυρίδου στο Θέατρο Χώρος

Τι σημαίνει ψηφιακός εαυτός και η ζωή του ως αντίποδας στον πόνο; Η νέα παράσταση της Έλενας Μαυρίδου, «Midnight Movie», παρουσιάζεται, στο Θέατρο Χώρος. Το έργο «Midnight Movie» είναι το ταξίδι μιας γυναίκας μέσα στο λαβύρινθο του διαδικτύου. Η παράσταση ζωντανεύει το εσωτερικό τοπίο του μυαλού της, που περιπλανιέται στο ίντερνετ. H σκέψη της, μια διαδρομή γεμάτη αναμνήσεις, προβολές και όνειρα, σ’ έναν digital κόσμο. Ζει μια παράλληλη πραγματικότητα την οποία μοιράζεται με το κοινό. Πάσχει από μια κινητική διαταραχή. Ο χρόνος περνάει άνισα όταν ένα σώμα υποφέρει. Αλλά τα δύο ψηφιακά της σώματα την παρηγορούν. Της δίνουν τη δύναμη που της λείπει. Μαζί με αυτά η ηρωίδα ταξιδεύει το κοινό σε ένα όνειρο, στον κόσμο του ψηφιακού βασιλείου. Ένα ψηφιακό σώμα είναι σαν μια αναπαράσταση του εαυτού μας στον διαδικτυακό κόσμο. Ένας χαρακτήρας που δημιουργούμε για να αλληλεπιδράσουμε με το ψηφιακό πεδίο και να διαφύγουμε σε μια άλλη πραγματικότητα. Έτσι κι η πρωταγωνίστρια. Οδηγείται σε έναν τόπο που είναι ελεύθερη να κάνει ότι θέλει, να πάει όπου θέλει.  Το έργο εξετάζει τη σχέση ανάμεσα στην αναπηρία και την διαδικασία αφήγησης σε μια σύγχρονη, ψηφιακή εποχή. Πώς είναι να έχεις ένα ψηφιακό σώμα, όταν το φυσικό σου σώμα συνέχεια φθίνει και σε εγκαταλείπει. Τι σημαίνει ψηφιακός εαυτός και η ζωή του ως αντίποδας στον πόνο. Παίζουν: Νικόλ Δημητρακοπούλου, Πέτρος Αλαφούζος, Έλενα Ράγγου.
Κάθε Κυριακή στις 20:00
Προσφορά Early Bird έως 25 Φεβρουαρίου στα 10€. Γενική Είσοδος: 15€. Φοιτητικό / Ανέργων/ ΑΜΕΑ /+65: 10€. Ατέλεια: 8€ (μόνο στο ταμείο του θεάτρου)
Θέατρο Χώρος, Πραβίου 6 – 8, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤο Εθνικό Θέατρο στο δρόμο για την καθολική προσβασιμότητα12.09.2018

Συναυλίες

6. Pan Pan και Years Of Youth στο Floyd

Το Floyd υποδέχεται τον Pan Pan, μαζί με τον Years Of Youth σε μια βραδιά γεμάτη επίμονα beats, τραγούδι και χορό και μια μοναδική αλληλεπίδραση ανάμεσα σε καλλιτέχνες και κοινό. Θα παρουσιαστεί live, για πρώτη φορά, το καινούριο album τους, «Λύκοι στον Άρη», καθώς και αγαπημένα τραγούδια από όλη την δισκογραφία του Pan Pan.
Σάββατο 24/2 στις 20:00
17-20€
Floyd, Πειραιώς 117, Αθήνα

7. Οι 2ManyDJs στο Ωδείο Αθηνών

Οι 2ManyDJs, τo ντουέτο – φαινόμενο, έρχονται στην Αθήνα για ένα DJ set με ανελέητο beat και χορό στο Ωδείο Αθηνών. Το πάρτι σίγουρα θα απογειωθεί από τους Βρετανούς Paranoid London και τον παραγωγό Duster Valentine. Ραντεβού από τις 16:30 έως τα μεσάνυχτα. Από τον Beethoven στον Bowie, από τους Nirvana στους Kernkraft 400 στους TC Matic και το metal των Sepultura που τσακίζει κόκκαλα, ένα σετ των 2manydjs είναι πάντα άκρως εκλεκτικό. Ποτέ δεν ξέρεις εκ των προτέρων τι υπάρχει στο μενού, αλλά κάθε κομμάτι δένει άψογα και περίτεχνα με το επόμενο…
Κυριακή 25/2 στις 16:30
Από 20 έως 30€
Ωδείο Αθηνών (Αμφιθέατρο Ιωάννης Δεσποτόπουλος), Ρηγίλλης & Βασιλέως Γεωργίου Β΄ 17-19, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟι Maneskin στο Ejekt Festival 202412.09.2018

Εκθέσεις

8. A Jewel made in Greece 2024: Ένα κόσμημα για την Καρυάτιδα

Η ομάδα AJMIG επιστρέφει για μία ακόμα χρονιά στο Ζάππειο Μέγαρο, με εμπνευσμένες δημιουργίες, δίνοντας ακόμα περισσότερο χώρο στην τέχνη και τη μόδα, οργανώνοντας παράλληλα ένα συμβολικό εικαστικό αφιέρωμα στην Καρυάτιδα. Α Jewel made in Greece είναι το όνομα της πολύ-επίπεδης και διαρκώς αναβαθμιζόμενης πλατφόρμας που εμπνεύστηκε και δημιούργησε πριν αρκετά χρόνια η Μαίρη Σαμόλη. Η ίδια, σχεδιάστρια και μικρό-γλύπτρια, μιλά για “όχημα τέχνης και επιχειρηματικότητας ταυτόχρονα”, που έχει ταξιδεύσει με μεγάλη επιτυχία σε τέσσερις ηπείρους, εννέα χώρες και σε πάνω από πενήντα προορισμούς. Κάθε χρόνο η AJMIG ομάδα των Ελλήνων σχεδιαστών κοσμήματος, εκθέτει τις νέες δημιουργίες της. Έτσι και φέτος, πενήντα Έλληνες καλλιτέχνες συναντώνται και πάλι στο Ζάππειο Μέγαρο, στην 10η συνάντηση δημιουργών δίνοντας για μία ακόμα φορά χώρο στην Τέχνη και υποστηρίζοντας ταυτόχρονα έναν εθνικό σκοπό, καθώς φέτος η έκθεση συνδέεται και με ένα αφιέρωμα στην Καρυάτιδα που λείπει…
Σάββατο 24/2 και Κυριακή 25/2 στις 10:00 – 21:00, Δευτέρα 26/2 στις 10:00 – 19:00
Είσοδος ελεύθερη
Ζάππειον Μέγαρο Συνεδριακό και Εκθεσιακό Κέντρο, Λεωφ. Βασιλίσσης Όλγας, Αθήνα

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b