MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ Κείμενο που θέλεις να τονίζεται

Σπουδαία ανακάλυψη σε σπηλιά στη Γερμανία – Μπορεί να αλλάξει την ιστορία

Σύμφωνα με τους ερευνητές, τα οστά που βρήκαν μπορούν να αλλάξουν την ιστορία όπως την ξέρουμε.

Photo by Ahmed Adly on Unsplash
Photo by Ahmed Adly on Unsplash
Monopoli Team

Σε μια εξαιρετική αποκάλυψη που υπόσχεται να αναπροσαρμόσει τα χρονικά της αρχαίας ανθρώπινης ιστορίας, μια ομάδα ερευνητών έκανε μια πρωτοποριακή ανακάλυψη μέσα στα όρια μιας σπηλιάς στη Γερμανία.

Το εύρημα αυτό, που περιλαμβάνει ανθρώπινα οστά, όχι μόνο ενέτεινε την ίντριγκα γύρω από το προϊστορικό μας παρελθόν, αλλά προκάλεσε επίσης μια σημαντική αναθεώρηση του χρονοδιαγράμματος που αφορά την εξέλιξη και την αλληλεπίδραση των πρώτων ανθρώπινων ειδών.

Στο επίκεντρο αυτής της επιστημονικής ανακάλυψης βρίσκεται ένας αρχαίος πολιτισμός γνωστός με τον δυσκίνητο τίτλο του τεχνοσυμπλέγματος Lincombian-Ranisian-Jerzmanowician, ή LRJ για συντομία.

Αυτός ο πολιτισμός διακρίνεται για τη μοναδική παραγωγή λεπίδων και αιχμών φύλλων, παρουσιάζοντας ένα μείγμα δεξιοτεχνίας που φέρει τα χαρακτηριστικά τόσο της τέχνης του Νεάντερταλ όσο και του Homo sapien.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤεχνητή νοημοσύνη αποκρυπτογράφησε κείμενο από ρωμαϊκό πάπυρο που κάηκε κατά την έκρηξη του Βεζούβιου12.09.2018

Τα εργαλεία των LRJ βρίσκονται εδώ και καιρό στο επίκεντρο μιας ακαδημαϊκής συζήτησης, η οποία επικεντρώνεται κυρίως στην ταυτότητα των δημιουργών τους, ένα μυστήριο που αποτελεί το κλειδί για την κατανόηση μιας κομβικής περιόδου πριν από περίπου 45.000 χρόνια.

Διαβάστε περισσότερα στο Gazzetta Plus

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b