MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Free City: 3 δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη για τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου

Κινηματογράφος, εργαστήρια και εκθέσεις στη σημερινή δωρεάν ατζέντα μας, για τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου.

Monopoli Team

1. Mykonian Pastoral: Προβολή του ντοκιμαντέρ της Ελιάνα Αμπραβανέλ από το ΠΙΟΠ

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) συνεχίζει τις προβολές του μηνιαίου κύκλου, με τίτλο «Απογεύματα με ελληνικά ντοκιμαντέρ», στο κτήριο του Ιδρύματος, στον Ταύρο, με επιλεγμένα ντοκιμαντέρ της εγχώριας κινηματογραφικής παραγωγής. Στο πλαίσιο αυτό, τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2024 προβάλλεται το βραβευμένο ντοκιμαντέρ «Mykonian Pastoral», σε σενάριο-σκηνοθεσία της Ελιάνας Αμπραβανέλ. Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με τη σκηνοθέτρια. Το ντοκιμαντέρ αναδεικνύει μια άγνωστη πλευρά της Μυκόνου, προβάλλοντας τους συνεχιστές των παραδόσεων μιας άλλης εποχής, που επιβιώνουν στη Μαού, τη μοναδική αγροτική περιοχή στο νησί των Ανέμων. Εκεί, θα συναντήσουμε κάποιους αυθεντικούς Μυκονιάτες, οι οποίοι ως οι τελευταίοι αυτόχθονες ενός από τα πιο κοσμοπολίτικα νησιά στον κόσμο, αναζητούν καταφύγιο από τον τουριστικό κατακλυσμό που απειλεί να τους αφανίσει. Η ταινία απέσπασε το 2ο Βραβείο Καλύτερης Ταινίας Ντοκιμαντέρ Μεγάλου Μήκους καθώς και το Βραβείο Φωτογραφίας (Ζωή Μαντά) στο 17ο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ-docfest (2023).
12/02, 18:30
ΠΙΟΠ, Βιβλιοθήκη-Ιστορικό Αρχείο, Δωρίδος 2 & Λεωφόρος Ειρήνης 14, Ταύρος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΘεατής: «Τούνδρα» στο Rabbithole12.09.2018

2. Εργαστήριο πληροφορικής στο ΚΠΙΣΝ: Βασικές γνώσεις για τη χρήση υπολογιστή

Μέσω των μαθημάτων, δίνεται η ευκαιρία σε όσα άτομα επιθυμούν να εξοικειωθούν με τους υπολογιστές, να μάθουν τις κύριες λειτουργίες, τη χρήση βασικών προγραμμάτων, την πλοήγηση στο διαδίκτυο και άλλες βασικές γνώσεις που θα βοηθήσουν στην διεκπεραίωση απλών, καθημερινών εργασιών και υποχρεώσεών τους, μέσα από εξάσκηση και πρακτικά βήματα. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε αρχάριους χρήστες που επιθυμούν να λάβουν βασικές γνώσεις του αντικειμένου. Το εργαστήριο απευθύνεται σε ενήλικες, έως 16 συμμετοχές ανά τμήμα, ενώ απαραίτητη είναι η τηλεφωνική κράτηση. Η προεγγραφή περιλαμβάνει τη συμμετοχή σε ένα κύκλο 10 μαθημάτων. Για να εγγραφείτε, παρακαλούμε καλέστε στο 216 8091000 κατά τις ώρες λειτουργίας του τηλεφωνικού κέντρου του ΚΠΙΣΝ (καθημερινά 08.30-20.00). Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
12/02, 10:30
Αίθουσα Υπολογιστών ΕΒΕ

3. Ομαδική έκθεση “Ένα Ταξίδι στον Χρόνο: The Immersive Experience” Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Με μια ξεχωριστή οπτικοακουστική εμπειρία που θα παρασύρει κάθε επισκέπτη σε μια συναρπαστική περιήγηση στο χρόνο, το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία, μέλος της Luxury Collection, εγκαινιάζει με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο, τους Always Grand εορτασμούς για την 150η επέτειο αδιάλειπτης λειτουργίας του.Έως και την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου, η πρωτοποριακή έκθεση “Ένα ταξίδι στο χρόνο: The Immersive Experience” “προσγειώνεται” στο θρυλικό Grand Ballroom του ξενοδοχείου, επίκεντρο της κοινωνικής ζωής της Αθήνας για ενάμισι αιώνα. Μέσα από ένα διαδραστικό υπερθέαμα με επίκεντρο τον επισκέπτη, που συνδυάζει εικόνες, ήχους και διηγήσεις, η έκθεση ταξιδεύει στην ιστορία της Μεγάλης Βρεταννίας. Δημιουργώντας ένα φαντασιακό και πολυδιάστατο περιβάλλον με τη χρήση projection mapping σε πολλαπλές επιφάνειες, ξεκινά γυρνώντας το ρολόι 150 χρόνια πίσω. Με αφετηρία το 1874, έτος ίδρυσης του ξενοδοχείου και μέσα από σπάνια ντοκουμέντα και ξεχωριστά πρωτοσέλιδα εποχής, αναδεικνύεται βήμα-βήμα η εντυπωσιακή πορεία της Μεγάλης Βρεταννίας μέχρι σήμερα, παράλληλα με κομβικές στιγμές της ιστορικής εξέλιξης της χώρας. Η έκθεση πραγματοποιείται στο πλαίσιο των ετήσιων εορτασμών για τα 150 Χρόνια του ξενοδοχείου, με τίτλο “150 Χρόνια Μεγάλη Βρεταννία: Always Grand”. Προβολές θα πραγματοποιούνται καθημερινά στα ελληνικά και στα αγγλικά, ανά μία ώρα ξεκινώντας:  Δευτέρα – Σάββατο από τις 11:00 έως και τις 19:00 τελευταία προβολή, και τις Κυριακές από τις 11:00 έως και τις 15:00 τελευταία προβολή.
12/02, 11:00-19:00
Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΦάνης Μουρατίδης: Ακούγεται παράδοξο, αλλά δεν έχω την ανάγκη να με σκέφτονται ως καλό ηθοποιό12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b