MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
30
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΆΛΜΠΟΥΜ

A love letter to Μistaken: Οι Little Black Something μάς συστήνονται μ’ ένα άκρως εκρηκτικό άλμπουμ

Βρεθήκαμε στην παρουσίαση του πρώτου άλμπουμ των Little Black Something, του ανερχόμενου ροκ συγκροτήματος, και σας μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας από το πολύ ροκ ερωτικό τους γράμμα.

Ειρήνη Δερμιτζάκη | 08.02.2024

Η μουσική πολλές φορές αποτελεί επένδυση των υπαρξιακών μας ανησυχιών. Όλοι μας λίγο πολύ, έχουμε φυλαγμένο ένα συγκεκριμένο playlist, ειδικά γι’ αυτές τις περιόδους που αμφισβητούμε το νόημα της ζωής, τον αυτοσκοπό μας και πάει λέγοντας. Ένα soundtrack που κοσμεί τις ψυχικές ενδοσκοπήσεις μας και που μπορεί να κυμαίνεται από ήσυχες και μελαγχολικές μπαλάντες, έως και hard rock και ξεσηκωτικά κομμάτια. Ακριβώς, όπως και η διάθεσή μας. Εάν έχετε ξεμείνει από νέο υλικό ή απλά σας αρέσει να ανακαλύπτετε συνεχώς νέα μουσική, βρίσκεστε στο σωστό άρθρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΌταν οι Man Called Shadow μάς παρέσυραν στο εκστατικό μουσικό σύμπαν των 60s12.09.2018

Το δισκογραφικό ντεμπούτο των Little Black Something είναι μεταξύ άλλων ένα από αυτά τα άλμπουμ. Ένα ερωτικό γράμμα, ένα συναισθηματικό rollercoaster!

Ποιοι είναι οι Little Black Something;

Ο Alex, ο Φώτης, ο Γιώργος, ο David, ο Σταύρος και ο Τάσος· έξι μουσικοί, καθόλου άγνωστοι στην ελληνική μουσική βιομηχανία. Καθένας ξεχωριστά έχει την δική του πολυετή, μουσική καριέρα, με συνεργασίες με πολύ γνωστούς καλλιτέχνες του χώρου. Με μια ματιά στα social media τους, επιθυμία τους είναι να μας κάνουν να τραγουδήσουμε και να χορέψουμε, να ταυτιστούμε με τις ιστορίες τους, ίσως να κλάψουμε – μα πάνω από όλα, μέσα από τη μουσική τους, να νιώσουμε ζωντανοί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜάθε να πετάς: Μαρία Σταυρακάκη και Βασίλης Ξυλούρης σε ένα αυθεντικό κρητικό μοίρασμα – Όσα ακούσαμε στον Σταυρό του Νότου12.09.2018

Ο ιδρυτής και frontman του συγκροτήματος, Alex Simon, τον οποίο οι περισσότεροι γνωρίζαμε από την ιδιότητά του ως μπασίστας των Onirama, κρύβεται πίσω από πολυάριθμους χρυσούς και πλατινένιους δίσκους ως παραγωγός. Ο Φώτης Δεληνικόλας, εκτός από τις δικές του προσωπικές δουλειές, ανήκει στους πιο περιβόητους session κιθαρίστες αυτή τη στιγμή, ενώ αυτόν το καιρό βρίσκεται στο πλευρό του Σάκη Ρουβά. Ο David Mihaljević, δεν χωράει σε ταμπέλες, παίζοντας από nu metal έως και ποπ, με την χαρακτηριστική του τεχνική στα drums, ενώ τραγουδάει και στο μουσικό duo Dreams and Bloom. O Γιώργος Κουρελής, ο εκρηκτικός μουσικός στα πλήκτρα, αποτελεί μέλος των Yakuza Six, ενώ αυτόν τον καιρό τον συναντάμε ως session μουσικό στο πλευρό πολλών καλλιτεχνών, όπως η Μαρίνα Σπανού, η Τάμτα και η Idra Kayne. Ο Σταύρος Χειλάς, γεννημένος για να εκπροσωπεί το hard rock, να παίζει και να ακούει κιθάρα 24/7. Τις hot ικανότητές του απολαμβάνουμε και μέσα από την συμμετοχή του ως κιθαρίστας στους Black Capes. Ο Τάσος Αρβανίτης, χωρίς προηγούμενη εμπειρία, αλλά με 20 χρόνια μελέτης και πιστής εξάσκησης, αποδεικνύει το ταλέντο του και μας συστήνεται πρώτη φορά μέσα από το ανερχόμενο band.

Έτσι σχηματίζοντας κάποιου είδους dream team, οι Little Black Something ενώνουν τις δυνάμεις τους απρόσμενα και έπεται να προκαλέσουν χαμό!

Α love Letter to Mistaken – μια πολλά υποσχόμενη αρχή

Το «A love letter to mistaken», το πρώτο ολοκληρωμενο άλμπουμ του συγκροτήματος, πέντε χρόνια και μερικές καραντίνες αργότερα είναι έτοιμο να μάς συνεπάρει στα πιο απόκρυφα μονοπάτια των ενδότερων σκέψεών μας. Οι Little Black Something μας συστήνονται με ένα γράμμα. Ένα ερωτικό γράμμα που επιτέλους φτάνει στον προορισμό του. Εκεί που είναι ασφαλές.

Έχετε αισθανθεί ποτέ ότι έφτασε το τέλος; Όχι του κόσμου, το δικό σας.

Έχετε σκεφτεί τι θα κάνατε σε αυτόν που το προκάλεσε; Και αν αυτός ο κάποιος είστε εσείς;

Μπορεί μια μελωδία να σε σώσει; Ένας στίχος να σε ξυπνήσει;

Αν η αγάπη δεν αρκεί, γιατί συνεχίζουμε να τραγουδάμε;

Την ημέρα της κυκλοφορίας του (01/02), είχαμε την τύχη να βρεθούμε στο Manos Backline Studio στον Ταύρο και να ακούσουμε πρώτοι το νέο δίσκο, με την συντροφιά εκλεκτών καλεσμένων και φυσικά του ίδιου του συγκροτήματος. Ο Alex, ο Φώτης, ο Γιώργος, ο David, ο Σταύρος και ο Τάσος μάς υποδέχτηκαν φανερά ενθουσιασμένοι και περήφανοι για το πρώτο κοινό τους μουσικό δημιούργημα. Αφού καθίσαμε αναπαυτικά, έχοντας ήδη ανοίξει το ολοκαίνουριο CD και εξερευνώντας τους στίχους, η παρουσίαση ξεκίνησε. Παρακολουθώντας ένα βίντεο με backstage σκηνές από την διαδικασία δημιουργίας του δίσκου, ακούγαμε σταδιακά όλα τα tracks. Κάθε φορά που τελείωνε καθένα, ορκιζόμουν ότι αυτό είναι το αγαπημένο μου και κάθε που άρχιζε το επόμενο, έσπαγα τον όρκο μου. Ναι, τα bangers είναι ουκ ολίγα.

View this post on Instagram

A post shared by Little Black Something (@littleblacksomething)

Εκτός από τους στίχους που πραγματικά σε κάνουν να σκέφτεσαι πως οι Little Black Something, μετατρέπουν τις σκέψεις σου σε τραγούδια, η μουσική που τους “φέρνει στη ζωή” ξεπερνάει κάθε προσδοκία. Μεταδίδοντας μια cinematic αίσθηση (ειδικά αν ακούσεις back-to-back όλο το άλμπουμ), κάθε τραγούδι και ένα διαφορετικό κεφάλαιο σε μια πιθανή ιστορία αγάπης, αλλά ταυτόχρονα ενός ταξιδιού προσωπικής αναζήτησης.

Γεμάτα από μικρά και μεγάλα twists, κάθε τραγούδι αποτελεί μια ξεχωριστή εμπειρία. Αν πρέπει να ξεχωρίσω κάποια εκ των 10 (αδύνατο, αλλά θα προσπαθήσω), ένα από αυτά θα ήταν σίγουρα το Aftermath, του οποίου η μελωδία απλά σου χαιδεύει τα αυτιά και σαν άγγιγμα στον ώμο σε καθησυχάζει και σε ωθεί στο απλά να ονειρευτείς. Κι όλα τα άλλα θα έρθουν. Ο ήχος του βιολιού σε συνδυασμό με την ηλεκτρική κιθάρα, δημιουργεί αισθήσεις, μουδιάσματα και συναισθήματα που δεν μπορώ να περιγράψω με λέξεις. Τρέξτε να το ακούσετε! All I Wanted και Sacred Naked συμπληρώνουν το προσωπικό μου top 3, με αναπανάληπτα και εθιστικά σόλο κιθάρας στο πρώτο και με μια πιο ανάλαφρη διάθεση και την απαλή φωνή της Dreamy Dimmy aka Dimmy Rizou που λατρέψαμε στο δεύτερο.

View this post on Instagram

A post shared by Little Black Something (@littleblacksomething)

Με τόσο δυναμική αρχή, όλα δείχνουν πως οι Little Black Something ήρθαν για να μείνουν. Η εμπειρία των μελών της, αλλά και η αγάπη και το πάθος γι’ αυτό που κάνουν, απέδωσε ένα φαινομενικό άλμπουμ που δεν αναλώνεται στα τετριμμένα, αλλά προχωράει ένα βήμα παρακάτω, ξεσηκώνοντας και τον πιο δύσκολο ακροατή και αγγίζοντας τις πιο ευαίσθητες χορδές μας. Οι Little Black Something αποδεικνύονται μια αναζωογονητική προσθήκη στην ροκ σκηνή της Ελλάδας κι εμείς ανυπομονούμε για τα επόμενα βήματά τους!

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
VIMA_WEB3b