MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
15
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
NEA

Θεσσαλονίκη: Το πρώτο «βρώσιμο» δάσος θα δημιουργηθεί στη Νεάπολη

Θα φυτευτούν συνολικά 750 δέντρα, από κερασιές, καστανιές, μηλιές και ροδακινιές έως γκότζι μπέρι, ιπποφαές και λαγοστάφυλο.

Monopoli Team

Ένα άγονο, μη παραγωγικό οικόπεδο, στην «καρδιά» της Νεάπολης στη δυτική Θεσσαλονίκη ετοιμάζεται μέσα στο επόμενο διάστημα να «μεταμορφωθεί» στο πρώτο αστικό βρώσιμο δάσος της χώρας.

Προς τα τέλη Φεβρουαρίου θα αρχίσουν να φυτεύονται σε χώρο ενός στρέμματος στην περιοχή Στρεμπενιώτη συνολικά 750 δέντρα, από κερασιές, καστανιές, μηλιές και ροδακινιές έως γκότζι μπέρι, ιπποφαές και λαγοστάφυλο.

Τα πλάνα για τη δημιουργία ενός αστικού αλσυλλίου με καρποφόρα δέντρα και φυτά είναι έτοιμα από τον δήμο Νεάπολης-Συκεών, σε συνεργασία με την Περιβαλλοντική Οργάνωση Μαμαγαία, και στο «παιχνίδι» της συμμετοχής ετοιμάζονται να μπουν οι μαθητές αλλά και οι κάτοικοι της περιοχής Στρεμπενιώτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΕΚΠΑ – Κέντρο Αρχιμήδης: Εννέα καινοτόμες προτάσεις για πρόληψη και αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών12.09.2018

«Επιχειρούμε να δημιουργήσουμε το πρώτο αστικό βρώσιμο δάσος. Ενδεχομένως ο όρος να προκαλεί μια μικρή σύγχυση, αλλά πολύ εύκολα φανταζόμαστε ότι τα δέντρα που θα φυτευτούν θα είναι παραγωγικά και σε ελάχιστο χρονικό διάστημα θα δούμε τάχιστα αποτελέσματα για την παραγωγή της τροφής», δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ – ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9Fm» ο διευθυντής της Μάμαγαια, Περικλής Χατζηνάκος.

Όπως είπε ο κ.Χατζηνάκος τα οφέλη για την περιοχή θα είναι πολλά. Πέρα από περιβαλλοντικά, καθώς θα δημιουργηθούν ευκαιρίες πρόσβασης σε τροφή για ζώα και πουλιά και από τη δημιουργία ενός νέου χώρου πρασίνου, θα υπάρξουν και κοινωνικά οφέλη καθώς δεν είναι έντονο ακόμη στην ελληνική κουλτούρα το στοιχείο της καλλιέργειας στο αστικό περιβάλλον.

Διαβάστε περισσότερα στο skai.gr.

Περισσότερα από Επίκαιρα
Σχετικά Θέματα
Επίκαιρα
Stop Scrolling: Μια viral εμφάνιση στο Super Bowl, ένα comeback που θα συζητηθεί και η ελευθερία του Τύπου
Επίκαιρα
Γραμμή 4: Ο μετροπόντικας «Αθηνά» έφτασε στον Ευαγγελισμό
Επίκαιρα
Υπερθέρμανση του πλανήτη: Πιο κοντά από ποτέ στο σημείο «χωρίς επιστροφή»
Επίκαιρα
Πάνω από 3.000 φούρνοι, ζαχαροπλαστεία και πρατήρια έκλεισαν τους τελευταίους 30 μήνες
Επίκαιρα
Ο Ιανουάριος του 2026 ο 5ος θερμότερος που έχει καταγραφεί ποτέ
Επίκαιρα
Stop Scrolling: Τα Epstein Files, η τραγωδία στην Χίο και… “ο τζάμπας πέθανε”
Επίκαιρα
Ιράν: Απεργία πείνας ξεκίνησε η βραβευμένη με Νόμπελ ειρήνης Νάργκες Μοχαμαντί
Επίκαιρα
Βασιλίσσης Σοφίας: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το Σαββατοκύριακο 7-8 Φεβρουαρίου
Επίκαιρα
Ισπανία: Απαγορεύει τη χρήση social media για παιδιά κάτω των 16
Επίκαιρα
Ανησυχητική εικόνα για το κάπνισμα στην Ελλάδα: 3η θέση στην Ευρώπη
Επίκαιρα
Φοντάνα ντι Τρέβι: Είσοδος με εισιτήριο για τη μείωση του υπερτουρισμού
Επίκαιρα
1 στους 5 Έλληνες δυσκολεύεται να ζεστάνει το σπίτι του