MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
NEA

Elon Musk: Ανακοίνωσε την πρώτη επιτυχημένη εμφύτευση ασύρματου τσιπ σε ανθρώπινο εγκέφαλο

Στόχος της εταιρείας, όπως αναφέρει, είναι να «συνδέσει» τους ανθρώπινους εγκεφάλους με τους υπολογιστές και λέει ότι θέλει να βοηθήσει στην αντιμετώπιση πολύπλοκων νευρολογικών παθήσεων.

Monopoli Team

Ο δισεκατομμυριούχος της τεχνολογίας Elon Musk λέει ότι η εταιρεία Neuralink έχει εμφυτεύσει με επιτυχία ένα από τα ασύρματα τσιπ εγκεφάλου της σε άνθρωπο για πρώτη φορά.

Στόχος της εταιρείας, όπως αναφέρει, είναι να «συνδέσει» τους ανθρώπινους εγκεφάλους με τους υπολογιστές και λέει ότι θέλει να βοηθήσει στην αντιμετώπιση πολύπλοκων νευρολογικών παθήσεων. Ορισμένες ανταγωνιστικές εταιρείες έχουν ήδη εμφυτεύσει παρόμοιες συσκευές.

Η εταιρεία του Elon Musk έλαβε άδεια να δοκιμάσει το τσιπ σε ανθρώπους από τον FDA τον Μάιο. Αυτό έδωσε το «πράσινο φως» για την έναρξη της εξαετούς μελέτης, κατά τη διάρκεια της οποίας ένα ρομπότ χρησιμοποιείται για να τοποθετήσει χειρουργικά 64 εύκαμπτα νήματα, λεπτότερα από μια ανθρώπινη τρίχα, σε ένα τμήμα του εγκεφάλου που ελέγχει την «πρόθεση κίνησης», σύμφωνα με τη Neuralink.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑπώλεια βάρους χωρίς δίαιτα: Για ποια νόσο μπορεί να είναι προειδοποιητικό σημάδι;12.09.2018

Διαβάστε περισσότερα στο skai.gr.

Περισσότερα από Περίεργα
VIMA_WEB3b