MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Βρέθηκε «χαμένο» έργο του Gustav Klimt σχεδόν 100 χρόνια αργότερα

Στη Βιέννη βρέθηκε πίνακας του Αυστριακού καλλιτέχνη Gustav Klimt, που θεωρούνταν «χαμένος» για περίπου 100 χρόνια, και η αξία του υπολογίζεται σε περισσότερα από 54 εκατομμύρια δολάρια!

Monopoli Team

Πρόκειται για το πορτρέτο της φροϊλάιν Λίζερ (Portrait of Fraulein Lieser) το οποίο ανήκε κάποτε σε μια πλούσια εβραϊκή οικογένεια βιομηχάνων στην Αυστρία και εμφανίστηκε για τελευταία φορά δημόσια το 1925.

Έκτοτε, η κατάληξη του πίνακα που ανήκει στον Gustav Klimt παρέμεινε ασαφής, ωστόσο βρίσκεται στα χέρια της οικογένειας των σημερινών ιδιοκτητών του από τη δεκαετία του 1960.

Ο οίκος δημοπρασιών im Kinsky υπολογίζει την αξία του πίνακα σε περισσότερα από 54 εκατομμύρια δολάρια (42 εκατομμύρια λίρες). «Ένας πίνακας τέτοιας σπανιότητας, καλλιτεχνικής σημασίας και αξίας δεν ήταν διαθέσιμος στην αγορά τέχνης στην Κεντρική Ευρώπη εδώ και δεκαετίες», δήλωσε ο οίκος.

Το πορτρέτο θα δημοπρατηθεί στις 24 Απριλίου για λογαριασμό των νόμιμων διαδόχων της οικογένειας Λίζερ. Πρόκειται για διαδικασία που βασίζεται στις αρχές της Ουάσιγκτον, μια διεθνή συμφωνία για την επιστροφή της λεηλατημένης από τους Ναζί τέχνης στους απογόνους των ανθρώπων από τους οποίους την πήραν.

Πριν από τη δημοπρασία, ο πίνακας θα παρουσιαστεί σε διάφορες διεθνείς τοποθεσίες, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου, της Ελβετίας, της Γερμανίας και του Χονγκ Κονγκ, δήλωσε ο οίκος δημοπρασιών.

Ένας δικηγόρος τέχνης είπε στα αυστριακά μέσα ενημέρωσης ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν βρεθεί στοιχεία ότι το έργο είχε λεηλατηθεί ή κλαπεί πριν ή κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑπό Πικάσο μέχρι Μπασκιά: Τα 10 ακριβότερα έργα τέχνης που πουλήθηκαν σε δημοπρασίες το 202312.09.2018

Να σημειωθεί πως η τέχνη του Klimt έχει «πιάσει» τεράστια ποσά σε δημοπρασία στο παρελθόν.

Με πληροφορίες από BBC.

Περισσότερα από Εικαστικά
VIMA_WEB3b