Η Βρετανία επιστρέφει με δανεισμό στη Γκάνα τα χρυσά κειμήλια του βασιλιά Ασάντε
Προσθήκη ως αγαπημένη πηγήΤο Ηνωμένο Βασίλειο επιστρέφει με δανεισμό στη Γκάνα τα χρυσά αντικείμενα του βασιλιά Ασάντε που της ανήκουν.
Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης
Προσθήκη του monopoli.gr στην GoogleΎστερα από 150 χρόνια το Ηνωμένο Βασίλειο επιστρέφει με δανεισμό στη Γκάνα τα χρυσά αντικείμενα του βασιλιά Ασάντε που της ανήκουν και που μέχρι στιγμής βρίσκονται στο Μουσείο Victoria & Albert (V&A) και στο Βρετανικό Μουσείο.
Όπως αποκαλύπτει το BBC, ανάμεσα στα 32 αντικείμενα που επιστρέφουν στο πλαίσιο συμφωνιών μακροπρόθεσμων δανειών είναι και η «χρυσή πίπα της ειρήνης».
Το Μουσείο Victoria & Albert (V&A) δανείζει 17 κομμάτια και τα 15 είναι από το Βρετανικό Μουσείο.
Ο επικεφαλής διαπραγματευτής της Γκάνας είπε ότι ελπίζει σε «μια νέα αίσθηση πολιτιστικής συνεργασίας».
Ορισμένα εθνικά μουσεία της Βρετανίας – συμπεριλαμβανομένου του V&A και του Βρετανικού Μουσείου – απαγορεύεται ρητά να επιστρέφουν μόνιμα τα κειμήλια και οι δανειακές συμφωνίες όπως αυτή θεωρούνται ως ο μόνος τρόπος για να επιστρέψουν τα αντικείμενα στις χώρες προέλευσής τους.
Ωστόσο, από ορισμένα κράτη εγείρονται φόβοι πως αν αποδεχτούν τον δανεισμό υπονοούν ότι αποδέχονται την ιδιοκτησία της Βρετανίας.
Διαβάστε περισσότερα στο skai.gr.
Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης
Προσθήκη του monopoli.gr στην GoogleΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
- Ο Μιχάλης Ρακιντζής “μεταμορφώνει” το Γυάλινο Μουσικό Θέατρο σε techno stage
- Στάθης Άννινος και Κατερίνα Πολέμη: Sold out το αφιέρωμα στον Σαββόπουλο – Επιπλέον συναυλία στο Μέγαρο
- Η Ιουλία Καραπατάκη κάθε Πέμπτη και Παρασκευή του χειμώνα στον Σταυρό του Νότου
- Η προσευχή της θάλασσας: Μια θεατρική performance για την προσφυγιά στο Θέατρο Μπέλλος
- Η Ιδέα της Χρονιάς!: Η βραβευμένη κωμωδία σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη στο Θέατρο Βρετάνια