MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: 6 προτάσεις για δωρεάν διασκέδαση στην πόλη

Για ένα γεμάτο Σαββατοκύριακο, συγκεντρώσαμε όλες τις εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο στην πόλη.

Photo by Edward Cisneros on Unsplash
Monopoli Team

1. Οι ΜπασΑλάν live στο Booking Hill

Οι ΜπασΑλάν, το φρέσκο τρίο που εξέπληξε θετικά παραγωγούς και κοινό με τα πρώτα δείγματα γραφής τους, τη διασκευή στο τραγούδι της Ρόζας Εσκενάζυ «Αραπίνα Μου Σκερτσόζα» και το τραγούδι «Μια Ματιά σου Μπορεί» που κυκλοφορούν από τη δισκογραφική Music Art Lab, παρουσιάζουν Live τη ολόφρεσκια δουλειά τους την Σάββατο 20 Ιανουαρίου στο Booking Hill. Στις Live εμφανίσεις τους «ταξιδεύουν» με πρωτότυπες διασκευές από την ελληνική παραδοσιακή μουσική έως τον Θανάση Παπακωνσταντίνου και από το Ρεμπέτικο ως τη σύγχρονη μουσική παρέα με δικές τους συνθέσεις, πάντα με τον δικό τους ιδιαίτερο και ξεχωριστό Trip HoPoP-άτο ήχο τους. Οι ΜπασΑλάν είναι οι: Δημήτρης Μπασδάνης (Κιθάρα, Programming, Loops), Αλεξάνδρα Ρίζου (Φωνή) και Ανέστης Τσιαρτσιανίδης (Βιολί).
20/01, 21:00
Booking Hill, Αγίας Βαρβάρας 66, Δάφνη

2. Οι Νέοι για τους Νέους: Ρεσιτάλ λυρικού τραγουδιού της Αναστασίας Ευδαίμων στο Ωδείο Φίλιππος Νάκκας

Διανύοντας τον 35o κύκλο της, η σειρά συναυλιών “Οι Νέοι για τους Νέους” αποτελεί βήμα έκφρασης και σημαντικό θεσμό ανάδειξης των επίλεκτων νέων ερμηνευτών κλασικής μουσικής. Ελληνικό – μεσογειακό χρώμα, ενέργεια και λυρισμό συνταιριάζει στο ρεσιτάλ της η μεσόφωνος Αναστασία Ευδαίμων, που έχει κάνει ήδη τα πρώτα της σημαντικά βήματα στις λυρικές σκηνές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Στο πιάνο τη συνοδεύει ο: Σπύρος Σουλαδάκης
20/01, 19:00
Ωδείο Φίλιππος Νάκκας 

3. Εικαστικό εργαστήριο: Πλάσματα μοναδικά – Πλάσματα φανταστικά στο ΚΠΙΣΝ

Τον Ιανουάριο στο ΚΠΙΣΝ εγκαινιάζεται μία νέα σειρά εργαστηρίων στην οποία μικροί και μεγάλοι, με όχημα τη φαντασία τους, θα κατασκευάσουν μοναδικές φιγούρες αντλώντας έμπνευση από τρεις σημαντικούς εικαστικούς: τον Αλεξάντερ Γκιράρντ, τον Τζόφρι Φάρμερ και την Ρόουαν ΜακΓκρέγκορ. Το πρώτο εκ των τριών λαμβάνει χώρα το Σάββατο 20 Ιανουαρίου, με τίτλο: “Εργαστήριο Κατασκευής Κούκλας με έμπνευση τον Αλεξάντερ Γκιράρντ”. Ο Αλεξάντερ Γκιράρντ δημιούργησε τις ξύλινες φιγούρες του ως μοναδικές οντότητες και προσωπικότητες με λιτές αλλά εκφραστικές λεπτομέρειες που αφηγούνται τις δικές τους ιστορίες. Σε αυτό το εργαστήριο θα ανακαλύψουμε τα φανταστικά πλάσματα του Γκιράρντ, τη μοναδική αισθητική τους και μέσα από τη συνεργατικότητα μικρών και μεγάλων θα δημιουργήσουμε με ύφασμα τις δικές μας μοναδικές κούκλες. Το εργαστήριο απευθύνεται σε παιδιά 5 ετών και άνω και τους συνοδούς τους. Έως 24 συμμετοχές ανά slot (για 12 παιδιά και 12 συνοδούς) με σειρά προτεραιότητας.
20/01, 17.00, 18.15
Παιδικό Εργαστήρι ΕΒΕ, ΚΠΙΣΝ

4. Οι Κηπουροί του Πάρκου: Τα μυστικά των φυτών του Χειμερινού μας Κήπου στο ΚΠΙΣΝ

Οι συναντήσεις με την ομάδα Open Farm συνεχίζονται στο Λαχανόκηπο του ΚΠΙΣΝ και το χειμώνα. Φροντίζουμε το χειμερινό μας κήπο, φτιάχνουμε βόμβες σπόρων (seed bombs) και παιδικό αλάτι βοτάνων. Την Κυριακή 21 Ιανουαρίου πραγματοποιείται το Εργαστήριο #1- Φροντίδα χειμερινού κήπου.  Ποιος είπε ότι η κηπουρική σταματάει τον χειμώνα; Οι Μικροί και Μεγάλοι κηπουροί του Πάρκου μαθαίνουν τα μυστικά του Χειμερινού λαχανόκηπου! Θα αποκτήσουμε γνώσεις και δεξιότητες κηπουρικής που εφαρμόζονται κατά την χειμερινή περίοδο, αλλά και θα μάθουμε πως δημιουργούμε νέα σπορεία και προετοιμάζουμε το έδαφος του κήπου μας για την Άνοιξη. Στο εργαστήριο επισημαίνουμε τα οφέλη της χειμερινής κηπουρικής, όπως η βελτίωση της υγείας του εδάφους. Εξερευνούμε τα φυτά που ευδοκιμούν σε χειμερινές συνθήκες (χειμερινά λαχανικά, βότανα κ.α.) και μαθαίνουμε τα μέτρα προστασίας που παίρνουν τα φυτά για να αντέξουν το κρύο. Γνωρίζουμε τη σημασία του εδάφους αλλά και τρόπους προστασίας του κατά τους χειμερινούς μήνες, συμμετέχοντας σε ένα πείραμα διάβρωσης. Κατανοούμε τη χλωρή λίπανση & την εδαφοκάλυψη, εφαρμόζοντας αυτές τις μεθόδους στα παρτέρια του κήπου για να προστατεύσουμε και να βελτιώσουμε το έδαφος. Τέλος, δημιουργούμε αυτοσχέδια θερμά σπορεία με ανοιξιάτικα λαχανικά και βότανα. Το εργαστήριο απευθύνεται σε παιδιά 6 έως 12 ετών. Έως 30 συμμετοχές (για 15 παιδιά και 15 συνοδούς), ανά slot, με σειρά προτεραιότητας.
21/01, 12.00, 13.30
Λαχανόκηπος, ΚΠΙΣΝ

5. Νους και αρμονία: Ξεκινά ο 3ος κύκλος του μουσικού ταξιδιού εξερεύνησης και ευζωίας στο Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή

Το Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή συνεχίζει το μουσικό ταξίδι εξερεύνησης και ευζωίας στη Συλλογή του, σε συνεργασία με την seveneleven και το σύνολο εγχόρδων De Profundis Ensemble. Κάθε Σάββατο στις 17.00 η μουσική συναντά το θέατρο, τη ζωγραφική και την γλυπτική στον τέταρτο όροφο της μόνιμης Συλλογής του Ιδρύματος για ένα πρωτότυπο ταξίδι περιήγησης στην τέχνη της δημιουργίας μέσα από ατομικές και ομαδικές δράσεις στοχασμού και εξωστρέφειας. Τη δράση συνοδεύει κάθε φορά ένα διαφορετικό κλασικό έγχορδο. Οι συναντήσεις έχουν σχεδιαστεί με στόχο την αποφόρτιση, την βελτίωση της διάθεσης, την ενίσχυση της αυτοπεποίθησης και την ψυχική ευεξία των συμμετεχόντων. Το πρόγραμμα «Νους και αρμονία» πραγματοποιείται σε κύκλους των 5 διαδοχικών συναντήσεων και όποιος το επιθυμεί μπορεί να συμμετέχει σε περισσότερες από μια συνάντηση. Μπορείτε να προκρατήσετε το δελτίου εισόδου σας εδώ.
20/01, 17.00-18.00
Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣυν & Πλην: «Βασιλιάς Ληρ» στο Θέατρο Οδού Κεφαλληνίας12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b