MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Free City: 3 δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη για την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου

Ντοκιμαντέρ, εργαστήρια και ζωφραφική στη σημερινή δωρεάν ατζέντα μας, για την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου.

Monopoli Team

1. Προβολές ”Η Ιστορία της Ζωής Μου” στο Exile Room

Οι προβολές στα πλαίσια του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ – Doc in Exile 2023-24 συνεχίζονται. Κινηματογραφικό αντίδοτο στις μικρές και μεγάλες τραγωδίες της ζωής, οι προβολές του Ιανουαρίου αποτελούνται από δύο αντισυμβατικές (αυτο)βιογραφίες από τη Μ. Βρετανία. Ένα ανέλπιστο μέσο αυτοθεραπείας και εξορκισμού προσωπικών δαιμόνων που οι δημιουργοί τους μοιράζονται γενναιόδωρα μαζί μας. Την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί η προβολή της ταινίας, “Red Herring”, του Kit Vincent. Υπόθεση: Στα 24 του, ο Kit Vincent διαγνώστηκε με ανίατο όγκο στον εγκέφαλο, ανατινάζοντας τις ήδη ευαίσθητες ισορροπίες στις ζωές της οικογένειάς του. Πασχίζοντας ακόμα να συμφιλιωθεί με ένα δικό του οικογενειακό μυστικό, ο πατέρας του, Lawrence, αναζητά καταφύγιο σε μονοπάτια αντιπερισπασμού: Από την καλλιέργεια κάνναβης στο σπίτι του έως τη μεταστροφή του από τον αθεϊσμό και τις κρυφές συναντήσεις στην τοπική συναγωγή, επαναπροσδιορίζει πλήρως τον εαυτό του. Η μητέρα του, με την οποία ο Kit διατηρεί μια τεταμένη σχέση, είναι νοσηλεύτρια, όμως δυσκολεύεται να διαχειριστεί το ενδεχόμενο απώλειας του γιου της. Τώρα καλείται να βρει έναν τρόπο να επανασυνδεθεί μαζί του, όσο υπάρχει ακόμα χρόνος. Ό,τι ακολουθεί είναι το αφοπλιστικής ειλικρίνειας πορτραίτο μιας δυσλειτουργικής οικογένειας της οποίας τα μέλη ανακαλύπτουν εκ νέου ο ένας τον άλλο, εμποτισμένο με λυτρωτικό χιούμορ και απροσδόκητη αισιοδοξία.
18/01, 21:00
Exile Room

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΉρα Κατσούδα: Είμαι politically correct, χωρίς να το έχω επιδιώξει12.09.2018

2. Εικαστικό εργαστήριο: Σύντομες ιστορίες ξυλογραφίας στο ΚΠΙΣΝ

Αυτόν τον Χειμώνα στο ΚΠΙΣΝ, ανακαλύπτουμε την τεχνική της ξυλογραφίας. Το εργαστήριο ξυλογραφίας φιλοδοξεί να μας φέρει σε επαφή με την ευρύτερη τεχνική της υψιτυπίας, με τις μεθόδους της και με το ιστορικό της πλαίσιο. Στα αυτοτελή εργαστήρια θα εξερευνώνται διαφορετικές τεχνικές (χάραξη σε λάστιχο/ λινόλαιο/πλάγιο ξύλο, ασπρόμαυρη – έγχρωμη εκτύπωση) οι οποίες θα τροφοδοτούνται από θεματικές ενότητες που θα διαδέχονται η μία την άλλη ανά εργαστήριο. Μέσα σε έξι συναντήσεις θα δημιουργηθούν έξι διαφορετικά χαρακτικά -με τις ιστορίες τους- τυπωμένα σε χαρτί σχολικού τετραδίου αντιγραφής, με το σύνολο των τυπωμένων σελίδων να δένονται τελικά σε βιβλίο. Το πρώτο εργαστήριο ξεκινάει στις 18 Ιανουαρίου, με θεματική “Εργαστήριο #1 – Φτιάχνουμε το δικό μας πρωτόγραμμα”. Το εργαστήριο απευθύνεται σε ενήλικες. Έως 20 συμμετοχέι, με σειρά προτεραιότητας.
18/01, 18:00
Παιδικό Εργαστήρι ΕΒΕ, ΚΠΙΣΝ

3. Έκθεση «Ζωγραφική διαδρομή, Νέα Υόρκη-Αθήνα» στο Κέντρο Τεχνών Δήμου Αθηναίων

Katsihtis untitled acrylic on canvas 130×130 cm (λεπτομέρεια έργου)

Στο Κέντρο Τεχνών Δήμου Αθηναίων θα παρουσιαστεί η έκθεση ζωγραφικής Peter Katsihtis, «Ζωγραφική διαδρομή, Νέα Υόρκη-Αθήνα». Πρόκειται για την πρώτη ατομική του έκθεση μετά από σαράντα χρόνια επίμονης ενασχόλησης με τη ζωγραφική που αποκαλύπτει το έργο μιας μακράς καλλιτεχνικής διαδρομής. Όπως αναφέρει, η δημοσιογράφος Άννα Γριμάνη στο σύντομο βιογραφικό σημείωμα της, για τον γεννημένο στην Αναβρυτή Λακωνίας, στις Ανατολικές πλαγιές του Ταϋγέτου, Κατσίχτη, που στα νεανικά του χρόνια μετανάστευσε στην Αμερική: «Ο Παναγιώτης (Peter) Κατσίχτης, επιφανής επιχειρηματίας των ΗΠΑ, με αλυσίδα επιχειρήσεων στη Νέα Υόρκη και εμβληματική δραστηριότητα στον χώρο του real estate και τα χρηματιστηριακά στην Αθήνα, αποτυπώνει αξιολογικά με την πορεία του, τον αυτοδημιούργητο Έλληνα που διαπρέπει με αφετηρία το εξωτερικό. Από νεαρός Οδυσσέας, σε ένα σύγχρονο πεδίο νέων τάσεων και πρωτοποριακών ιδεών, έως την αναγνώριση στη διεθνή κοινωνία της Νέας Υόρκης, με ένα μέλλον μονταρισμένο στο επιχειρείν: διαφορετικότητα και πρωτοτυπία, έμπνευση και αισθητική κύρους, στρατηγική σκέψη –χαρακτηριστικά των επενδυτικών κινήσεών του στο κέντρο της μητρόπολης. Επαναστάτης της καθημερινότητας, κυνήγησε το όνειρό του με τόλμη και ορθολογισμό. Εργατικός, ευφυής, ευπαρουσίαστος, με αγωγή –τη διδάχτηκε από τη μητέρα του–, μια ευγενική φιγούρα, όπως διακρίνεται να βηματίζει στις λεωφόρους του Manhattan. Η έκθεση θα παραμείνει διαθέσιμη έως τις 4 Φεβρουαρίου. Ώρες λειτουργίας: Τρίτη έως Παρασκευή, 11:00-19:00 | Σάββατο και Κυριακή, 10:00-15:00
18/01, 11:00-19:00
Κέντρο Τεχνών Δήμου Αθηναίων, Βασ. Σοφίας, Πάρκο Ελευθερίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑHot or Not #97: Όσα μας άρεσαν και όσα μας «χάλασαν» αυτή την εβδομάδα12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b