MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Καλλιτέχνες στον δημόσιο χώρο: Μια συζήτηση στον «Λόφο» της Κυψέλης

Εικαστικοί και θεωρητικοί συζητούν, στο Λόφος art project», για το σχέδιο «Λόφος» του Πάνου Σαραφιανού και το πώς αυτό θα γινόταν πραγματικότητα, τις προσπάθειες που έγιναν μετά τον θάνατό του, καθώς και την ανάγκη των καλλιτεχνών να βγουν έξω από το εργαστήρι.

Καλλιτέχνες στον δημόσιο χώρο: Μια συζήτηση στον «Λόφο» της Κυψέλης
Monopoli Team

Συνεχίζοντας τον κύκλο συζητήσεων για τη σύγχρονη τέχνη και τη σχέση της με την κοινωνία, το νέο καλλιτεχνικό εγχείρημα Λόφος art project, στην Κυψέλη, διοργανώνει το Σάββατο 20 Ιανουαρίου, στις 19.00, συζήτηση με θέμα «Λόφοι: συλλογικά ενεργήματα καλλιτεχνών στον δημόσιο χώρο». Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της έκθεσης «Πάνος Σαραφιανός: Πολιτικές φροντίδας – Εμπνέοντας τρεις γενιές ζωγραφικής», η οποία φιλοξενείται στον χώρο του Λόφος art project μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου.

Εικαστικοί και θεωρητικοί συζητούν για το σχέδιο «Λόφος» του Πάνου Σαραφιανού και το πώς αυτό θα γινόταν πραγματικότητα, καθώς και τις προσπάθειες που έγιναν μετά τον θάνατό του. Ακόμη, διερευνούν τους λόγους για τους οποίους επανέρχεται η ανάγκη των καλλιτεχνών να βγουν έξω από το εργαστήρι τους και να δώσουν άλλα υποδείγματα για τη διαμόρφωση του δημόσιου χώρου και της κοινωνικής ζωής, με ποια οράματα, ποια προβλήματα και ποιες προοπτικές.

Στη συζήτηση, που θα πραγματοποιηθεί στον φιλόξενο χώρο του Λόφος art project (Βελβενδού 39, Κυψέλη), συζητούν οι εικαστικοί:

  • Ζωή Αλαφούζου: «Το σχέδιο “Λόφος” 1966-1973 (σκέψεις, συγκρίσεις, κριτική μέχρι σήμερα)»,
  • Χαράλαμπος Δαραδήμος: «Το Μέσα και το Έξω: Είσοδος – Έξοδος»,
  • Γιώργος Νουβάκης, Κώστας Τσώλης, Φίλιππος Τσιτσόπουλος: «Ομάδα Κατάληψη»,
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΛόφος art project: Ένας νέος χώρος εκθέσεων και εκδηλώσεων ανοίγει τις πόρτες του στην Κυψέλη12.09.2018
  • Άρτεμις Ποταμιάνου (πρόεδρος AICA Hellas): «Platforms Project: Η χαρτογράφηση του φαινομένου ανάπτυξης των καλλιτεχνικών ομάδων»,
  • Μάκης Σ.: “No words presentation: 10 χρόνια πολιτικό γκράφιτι από Political Stencil».

Περισσότερα από Εικαστικά
VIMA_WEB3b