MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
02
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Family Weekend: 8 προτάσεις δημιουργικής διασκέδασης με τα παιδιά

Συγκεντρώσαμε για εσάς μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες πολιτιστικές εκδηλώσεις στην πόλη και το διαδίκτυο για να περάσετε δημιουργικές ώρες με την οικογένειά σας το Σαββατοκύριακο 13-14 Ιανουαρίου 2024.

Φωτογραφία: Γιάννης Τσιγκέλης | Μια τελεία… είναι μόνο η αρχή, από την ομάδα Ονειρόδραμα στο Θέατρο Σταθμός
Monopoli Team

Θέατρο

Συμφωνία SOS, από την ομάδα ΒιΔα στη Μουσική Βιβλιοθήκη Λίλιαν Βουδούρη

Την απίθανη ιστορία τριών παιδιών που παίζουν φλάουτο, πιάνο και …κοντραμπάσο με μεγάλη δεξιότητα, και εξαιτίας ενός λάθους μπλέκονται σε μια περιπέτεια από όπου μόνο όταν λύσουν τα μάγια θα ξεφύγουν, ζωντανεύει φέτος στη Μουσική Βιβλιοθήκη με το νέο της μουσικοθεατρικό έργο η ομάδα ΒίΔα. Μια διαδραστική παράσταση με ζωντανή μουσική και video art, εμπνευσμένη από το αριστούργημα του Πάτρικ Ζίσκιντ «Το κοντραμπάσο», που τροφοδοτεί τη δημιουργική φαντασία, καλλιεργεί την ενσυναίσθηση και φανερώνει τα αδιέξοδα που συναντάμε όταν δεν ακούμε και δε βλέπουμε ο ένας τον άλλον. *Κείμενο-σκηνοθεσία: Ομάδα ΒίΔα, Βίκυ Καλπάκα, Δάφνη Καφετζή. Παίζουν: Με τη Σωτηρία Ρουβολή, τη Μαριάννα Παπαθανασίου και τον Δημήτρη Τσεκούρα. Για παιδιά 4 έως 10 ετών.
Παραστάσεις: Κυριακή στις 15:00.
Εισιτήρια: €12.00, €10.00, €8.00 ομαδικό για περισσότερα απο 15 άτομα. Προπώληση: ticketservices.gr.
Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος «Λίλιαν Βουδούρη», Πέτρου Κόκκαλη 1, Αθήνα. Τηλέφωνο: 21 0728 2778.

Ο Ραφτάκος των Λέξεων: Παράταση για την παράσταση της ομάδας Μικρός Νότος στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

«O Ραφτάκος των λέξεων» του Αντώνη Παπαθεοδούλου, η sold out παράσταση της θεατρικής ομάδας Μικρός Νότος, παίρνει παράταση έως τις 25 Φεβρουαρίου 2024, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Κάποτε σε μια μικρή πόλη που έμοιαζε ακόμα με χωριό ζούσε ένας ράφτης μοναδικός. Μοναδικός όχι μόνο επειδή δεν υπήρχε άλλος ράφτης στην πόλη μα επειδή ο ράφτης αυτός έφτιαχνε τα ρούχα του με λέξεις. Ο καιρός όμως πέρασε, η πόλη μεγάλωσε κι οι κάτοικοι έγιναν βιαστικοί και ξεχασιάρηδες και ξέχασαν τον Ραφτάκο. Κι έπεσε ένας χειμώνας τόσο βαρύς που κανένα από τα καινούρια τους ρούχα δεν μπορούσε να τους ζεστάνει. Τότε θυμήθηκαν τον Ραφτάκο τους που τόσο ωραία έπλεκε τις λέξεις και ξαναζεστάθηκαν. *Παίζουν: Νίκος Αξιώτης, Δημήτρης Γιαννής, Έλσα Λουμπαρδιά.
Παραστάσεις: Ιανουάριος 2024: Κυριακή 14, 21, 28/01 στις 11πμ | Φεβρουάριος 2024: Κυριακή 4, 11, 18 και 25/02 στις 11πμ.
Εισιτήρια: Προπώληση: 10 ευρώ / Εισιτήριο στο ταμείο: 12 ευρώ. Προπώληση: ticketservices.gr.
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης: Πειραιώς 206, (ύψος Χαμοστέρνας), Ταύρος. Τηλ: 2103418550. E-mail: [email protected] | www.mcf.gr

Ο πειρατής Μπου!, της Άννας Σεβαστής Τζίμα στο Θέατρο Μορφές Έκφρασης

Ένα παραμύθι που αγαπά την οικολογία και συμβάλει στην συναισθηματική νοημοσύνη των παιδιών. Ένας μικρός πειρατής θα καταφέρει να μας κάνει να ξεπεράσουμε τον φόβο και να σώσουμε τα πλάσματα της θάλασσας που χρειάζονται την βοήθεια μας, στην παράσταση– παιχνίδι, γεμάτη μουσική και τραγούδι, «Ο Πειρατής Μπου!», για παιδιά 2-5 ετών, που παρουσιάζεται, στο Θέατρο Μορφές Έκφρασης, σε κείμενο-σκηνοθεσία Άννας Σεβαστής Τζίμα. *Παίζουν: Αλίκη Ζωγράφου, Ανδρέας Παπακωνσταντίνου, Ιωάννα Φρουδαράκη.
Παραστάσεις: Από 13 Ιανουαρίου έως 24 Φεβρουαρίου 2024. Κάθε Σάββατο στις 17:00. 
Εισιτήρια: Παιδιά 8€. Ενήλικες 10€. Φοιτητικό, ανέργων, ΑμεΑ, τριτέκνων, πολυτέκνων: 8€. Προπώληση: ticketservices.gr
Θέατρο Μορφές Έκφρασης, Αλκμήνης 13, Αθήνα, 118 54 (Κ. Πετράλωνα). Τηλέφωνο: 210-3464903, 210-3464002

Μια τελεία… είναι μόνο η αρχή, από την ομάδα Ονειρόδραμα στο Θέατρο Σταθμός

Φωτογραφία: Γιάννης Τσιγκέλης

Η ομάδα Ονειρόδραμα, μετά τα συνεχόμενα sold out, συνεχίζει για δεύτερη χρονιά στο θέατρο Σταθμός την επιτυχημένη, διαδραστική παράσταση – εργαστήρι «Μια τελεία… είναι μόνο η αρχή!», εμπνευσμένη από το γνωστό βιβλίο «Η Τελεία» του Πίτερ Ρέινολντς, για τα μικρότερα παιδιά (3-8 ετών). Ο Πέρρυ, ο ήρωας της ιστορίας μας, δεν έχει μεγάλη αυτοπεποίθηση και συχνά τα παρατάει με την πρώτη δυσκολία. Δεν μιλάει για τα προβλήματά του σε κανέναν, παρά μόνο στην κούκλα του, τον Πούκ. *Παίζουν:  Σταυρούλα – Μελισσάνθη Μάκρα, Βασίλης Παπαλαζάρου / Επιμέλεια Εργαστηρίου: Χριστίνα Μουδάτσου. 
Παραστάσεις: Κάθε Σάββατο στις 15:00 και κάθε Κυριακή στις 11:30 έως 21/1. Από 27 /1 συνεχίζει μόνο κάθε Σάββατο στις 15:00
Εισιτήρια: Γενική είσοδος: 10€, Μικρή παρέα 5 έως 15 άτομα: 9€, Ομαδικά άνω των 16 ατόμων: 8€. 
Θέατρο Σταθμός, Βίκτωρος Ουγκώ 55, Αθήνα (Μετρό Μεταξουργείο), τηλ: 2105230267

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑXριστούγεννα στο Θέατρο#4: Παραστάσεις για όλη την οικογένεια – Κερδίστε προσκλήσεις12.09.2018

Κινηματογράφος

Ο φίλος μου το ρομπότ

Ο DOG είναι ένας μοναχικός σκύλος που ζει στο Μανχάταν και έχει βαρεθεί να μένει μόνος. Μια μέρα αποφασίζει να φτιάξει για τον εαυτό του έναν φίλο, το ROBOT. Η φιλία τους μεγαλώνει, μέχρι που γίνονται αχώριστοι, και η ζωή τους αποκτά το ρυθμό της Νέας Υόρκης στη δεκαετία του ’80. Όμως μια καλοκαιρινή νύχτα, ο σκύλος με μεγάλη λύπη, αναγκάζεται να εγκαταλείψει το ρομπότ στην παραλία. Θα ξανασυναντηθούν; *Σκηνοθεσία: Πάμπλο Μπέργκερ. 
*Δείτε κριτική και αίθουσες προβολής εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΦεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας: Διήμερο προβολών στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος12.09.2018

Δράσεις

Το Μικρό Εργαστήρι της Τέχνης στην Πινακοθήκη Γκίκα

Το Μουσείο Μπενάκη παρουσιάζει, το Σάββατο 13 και 20 Ιανουαρίου, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, για παιδιά 6-9 ετών «Το Μικρό Εργαστήρι της Τέχνης: O Καραγκιόζης και το καταραμένο φίδι: από τη Γενιά του ’30 στα δικά μας φίδια και τους δράκους». Ο δράκος των παραμυθιών και το -όχι πάντα- καταραμένο φίδι. Με αγκάθια, λέπια, φτερά ή και πόδια – άγριο και πονηρό ή καλοκάγαθο και προστατευτικό… Ο Ευγένιος Σπαθάρης, άλλοι καραγκιοζοπαίχτες μα και πολλοί εικαστικοί και άλλοι καλλιτέχνες εμπνεύστηκαν από τη λαϊκή μας παράδοση για να φιλοτεχνήσουν τις δικές τους εκδοχές. Mε αφετηρία το θέατρο σκιών, τα παιδιά δημιουργήσουν τη δική τους σπαστή φιγούρα φιδιού ή δράκου μαζί με το περιβάλλον όπου κατοικεί και θα πλάσουν νέες ιστορίες γι’ αυτό.
Σάββατα, 13 και 20 Ιανουαρίου 2024, 16:00-18:00
Κόστος: 40€ (συμπεριλαμβάνονται όλα τα υλικά) -36€ (Φίλοι & Μέλη, Επιπλέον Αδέλφια, Υπάλληλοι ΜΜ).
Μουσείο Μπενάκη – Πινακοθήκη Γκίκα, Κριεζώτου 3, Αθήνα. Τηλέφωνο: 21 0361 5702.

20 χρόνια εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας

Το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας γιορτάζει τα 20 χρόνια των Εργαστηρίων Δημιουργικής Απασχόλησης με 20 εργαστήρια. Αν είσαστε 4 έως 6 ετών το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας σας υποδέχεται για να παίξετε με κάμπιες και πεταλούδες, μυρμήγκια, τζιτζίκια, πελαργούς, ποντίκια, καμήλες, πιγκουίνους, σκίουρους, αλεπούδες, αηδόνια, γλάρους και πολλά άλλα ζώα, που σας περιμένουν τις Κυριακές μαζί με όμορφες κατασκευές που θα φτιάξετε όλες μαζί. Πρόγραμμα 1ου εξαμήνου 2024: 14 Ιανουαρίου: Μια κάμπια πολύ πεινασμένη. 21 Ιανουαρίου: Μια κάμπια πολύ πεινασμένη. 4 Φεβρουαρίου: Ο τζίτζικας και ο μέρμηγκας. 11 Φεβρουαρίου: Ο τζίτζικας και ο μέρμηγκας. 25 Φεβρουαρίου: Τα σπίτια των ζώων. 3 Μαρτίου: Τα σπίτια των ζώων. 31 Μαρτίου: Μια ουρά όλο πονηριά. 7 Απριλίου: Μια ουρά όλο πονηριά. 21 Απριλίου: Το αηδόνι του αυτοκράτορα. 28 Απριλίου: Το αηδόνι του αυτοκράτορα.
Ώρες έναρξης εργαστηρίων: 11:00 π.μ, 12.30 μ.μ. | Ηλικίες: 4-6 ετών
Κόστος συμμετοχής: 8 ευρώ ανά παιδί (απαραίτητη η παρουσία ενός ενήλικα)
Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας – Κέντρο ΓΑΙΑ. Λεβίδου 13 και Όθωνος 100, 145 62 Κηφισιά. Τηλεφωνικό Κέντρο: 210 8015870.

«Ταξίδι στον υπέροχο κόσμο του Αντόνιο Βιβάλντι»: Μουσικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα στον Ιανό

Τo Σάββατο 13 Ιανουαρίου, στις 11:00 η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS και η εκπαιδευτική μουσική ομάδα musicArte παρουσιάζουν το μουσικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ταξίδι στον υπέροχο κόσμο του Αντόνιο Βιβάλντι». Απευθύνεται σε παιδιά Δημοτικού και γονείς που αγαπούν την κλασική μουσική. Πρόκειται για μία φιλική ξενάγηση στον υπέροχο κόσμο του Αντόνιο Βιβάλντι. Ένα σύντομο και ξέγνοιαστο, μουσικό ταξίδι με αφετηρία την αγάπη μας για τη κλασική μουσική και προορισμό την γνωριμία μας με τον διάσημο συνθέτη.
Σάββατο 13/1, 11:00
Απαραίτητες οι τηλεφωνικές κρατήσεις θέσεων στο 6981542197 (Κατερίνα Παπαδάκου).
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ της Αθήνας, Σταδίου 24.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΔήμος Αθηναίων: Σαββατοκύριακα με δράσεις για όλη την οικογένεια στο Μουσείο Μαρία Κάλλας12.09.2018

Περισσότερα από Δραστηριότητες
VIMA_WEB3b