MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
PERFORMANCE

This is a Party: Μια performance της εικαστικού Γεωργίας Σαγρή στο Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας

Στο πλαίσιο της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, η καταξιωμένη εικαστικός Γεωργία Σαγρή ανασυνθέτει και ενεργοποιεί, στο Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας, εκ νέου το έργο της, «This is Party», προσφέροντας το σώμα ως αρχείο μνήμης και βίωμα, διαπραγματευόμενο τη σχέση πολιτικής και κίνησης.

This is a Party: Μια performance της εικαστικού Γεωργίας Σαγρή στο Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας
Monopoli Team

Το Σάββατο 13 Ιανουαρίου στις 19.00 στο Παλαιό Ελαιουργείο, η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης παρουσιάζει την περφόρμανς «This is a Party» από τη Γεωργία Σαγρή, στο πλαίσιο της ομαδικής έκθεσης σύγχρονης τέχνης «Μυστήριο 151 A Rave Down Below», σε επιμέλεια Πάνου Γιαννικόπουλου.

Η καταξιωμένη εικαστικός ανασυνθέτει και ενεργοποιεί εκ νέου το έργο της – που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2006 στην έκθεση «Panic Room» του Ιδρύματος ΔΕΣΤΕ – προσφέροντας το σώμα ως αρχείο μνήμης και βίωμα, διαπραγματευόμενο τη σχέση πολιτικής και κίνησης.

Κατά τη διάρκεια της περφόρμανς, ο ήχος της φωνής της Σαγρή αντηχεί αποσπάσματα από τα εφηβικά της ημερολόγια και από το βιβλίο Call της πολιτικής ομάδας Invisible Committee, συγκροτώντας εναν εσωτερικό διάλογο που συντελεί στο ηχητικό τοπίο της δράσης, η οποία επαναλαμβάνεται συνεχώς. Ένας απόμακρος χορός που μοιάζει να μην ολοκληρώνεται…

[..This is a party
A collection of places, infrastructures, dreams, nightmares, bodies, thoughts and desires.
Desires that circulate among us among the places we move and meet.
What about, the formation of sensibility as a force.
The sensual of the sensitive
Of the sensitive sensuality
The relationship as no way meeting from the accident to the no resisting full ending
Or starting again and again..]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤα Χρειώδη: Έκθεση της εικαστικής ομάδας «Ξύλινος Ιππέας» στη Δημοτική Πινακοθήκη Νίκαιας-Ρέντη12.09.2018

Λίγα λόγια για την έκθεση Μυστήριο 151 A Rave Down Below:

Το Μυστήριο 151 A Rave Down Below εξερευνά την πολιτική δυναμική του σώματος εν κινήσει από το ταυτόχρονα γεωλογικό και πολιτισμικό υπέδαφος. Αλχημικές περιπλανήσεις στο ιστορικό παρελθόν, στο μεταβιομηχανικό παρόν και στη μυθολογία καταλήγουν σε έναν εξαγριωμένο χορό. Η αφήγηση ξετυλίγεται μέσα από τους μύθους και την ιστορία της πόλης της Ελευσίνας και των Μυστηρίων με το χορό ως μέσο κορύφωσης, ιεροτελεστία και μέθοδο προσέγγισης των εννοιών του θανάτου και της απώλειας. Στοιχεία του μύθου της κατάβασης, όπως η ζωή ανάμεσα σε δύο κόσμους, το σκοτάδι και το φως, οι ιεροτελεστίες και η χρήση του ψυχεδελικού κυκεώνα, συνδέονται άλλωστε με τη νεότερη πολιτισμική ιστορία της πόλης, καθώς – ειδικά κατά τη δεκαετία του 1990 – rave parties ενεργοποιούσαν το απόθεμα των υποφωτισμένων βιομηχανικών χώρων της περιοχής και του παραλιακού μετώπου της Ελευσίνας.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ημερομηνία 13.01.2024
Ώρα 19:00
Τοποθεσία Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας, Κανελλοπούλου 1 , Ελευσίνα.
Είσοδος ελεύθερη

Συντελεστές

Καλλιτέχνες: Θεόδωρος Γιαννάκης / Βίκτωρ Γκόγκας & Κώστας Κωστόπουλος / Λητώ Κάττου / Πέτρος Μώρης / Κατερίνα Παπαζήση / Γεωργία Σαγρή / Γιώργος Σαπουντζής / Baratto & Mouravas / Captain Stavros / Nkisi / Flux Office / Greek Visions / Klaus Jurgen Schmidt / Odete / Diana Policarpo / Wu Tsang

Επιμέλεια: Πάνος Γιαννικόπουλος
Διεύθυνση επιμέλειας: Ζωή Μουτσώκου
Δημόσιο πρόγραμμα / κατάλογος: Αγγελική Τζωρτζακάκη
Αρχιτεκτονικός σχεδιασμός: Trail Practice
Έρευνα: Γεωργία Λιάπη
Εκτέλεση παραγωγής: WILD REEDS
Κείμενα: Λέανδρος Κυριακόπουλος, McKenzie Wark
Φωτισμοί: Aslight
Σκαλωσιές: Greenskal

Περισσότερα από Εικαστικά
VIMA_WEB3b