MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Κωνσταντίνος Βολανάκης: Παράταση έκθεσης στα Χανιά και διαδικτυακές συναντήσεις

Παράταση ενός μήνα για την έκθεση της Δημοτικής Πινακοθήκης Χανίων «Κωνσταντίνος Βολανάκης: Νόστος της θάλασσας» με έργα από τη συλλογή του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη, το οποίο διοργανώνει κύκλο διαδικτυακών συναντήσεων για τον έλληνα θαλασσογράφο και το έργο του.

Monopoli Team

Μια τελευταία ευκαιρία για κατοίκους και επισκέπτες των Χανίων να επισκεφθούν την έκθεση «Κωνσταντίνος Βολανάκης: Νόστος της θάλασσας» προσφέρει η Δημοτική Πινακοθήκη της πόλης. Η λειτουργία της έκθεσης, που φιλοξενεί 57 έργα του σημαντικότερου έλληνα θαλασσογράφου από τη συλλογή του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη, παρατείνεται για έναν μήνα, έως και τις 31 Ιανουαρίου 2024, λόγω της αυξημένης επισκεψιμότητας και απαίτησης του κοινού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ«Νόστος της θάλασσας»: Ο Κωνσταντίνος Βολανάκης καταπλέει στα Χανιά12.09.2018

Η έκθεση, που τελεί υπό την αιγίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, αποτελεί την πρώτη παρουσίαση της δουλειάς του ζωγράφου στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Κρήτη, 186 χρόνια από τη γέννησή του και 172 από τη στιγμή που μετακόμισε με την οικογένεια του στη Σύρο. Συμπεριλαμβάνονται επίσης ελαιογραφίες που ανήκουν στο Αρχηγείο Ναυτικού, τη Βουλή των Ελλήνων και την Τράπεζα της Ελλάδος.

Ανακαλύπτοντας τον Κωνσταντίνο Βολανάκη

Ο Κωνσταντίνος Βολανάκης (1835-1907) θεωρείται ο πατέρας της ελληνικής θαλασσογραφίας. Πώς όμως ξεκίνησε να ασχολείται με τη θάλασσα και τις αποτυπώσεις της; Ποιες οι επιρροές του; Από πού αντλούσε εμπνεύσεις;

Εκκινώντας από τα έργα που περιλαμβάνονται στη συλλογή του, το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη διοργανώνει έναν κύκλο τεσσάρων διαδικτυακών διαλέξεων από την ιστορικό τέχνης Βένια Παστάκα για το έργο και τη ζωή του έλληνα ζωγράφου, με στόχο την ανάδειξη της πολυπλοκότητας των τοπίων του και την ανακάλυψη του τρόπου που χειρίζεται τα χρώματα, τα τοπία, τους ανθρώπινους τύπους, το φως και το σκοτάδι.

Πρόγραμμα ομιλιών

Οι διαδικτυακές συναντήσεις θα είναι μηνιαίες και θα διεξαχθούν ως εξής:

17 Ιανουαρίου: Υπό το φως του φεγγαριού: Το νυχτερινό τοπίο στον Κ. Βολανάκη.
14 Φεβρουαρίου: Θύελλα και ορμή: Απεικονίζοντας τη φύση και την ιστορία.
13 Μαρτίου: Ψαράδες και αστοί: Η απεικόνιση των κοινωνικών τάξεων από τον Κωνσταντίνο Βολανάκη.
17 Απριλίου: Φως και χρώμα: Ο Κωνσταντίνος Βολανάκης και η ένταξη του έργου του στην ευρωπαϊκή θαλασσογραφία.

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη αλλά απαιτείται εγγραφή στο: http://tinyurl.com/mt7u84f2.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

«Κωνσταντίνος Βολανάκης: Νόστος της θάλασσας»
Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων, Χάληδων 98-102
Διάρκεια: Έως 31 Ιανουαρίου 2024
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη – Σάββατο: 10.00-14.00, 18.00-21.00 Κυριακή: 10.00-14.00

 

Περισσότερα από Εικαστικά
VIMA_WEB3b