MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: 6 προτάσεις για δωρεάν διασκέδαση στην πόλη

Για ένα γεμάτο Σαββατοκύριακο, συγκεντρώσαμε όλες τις εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο στην πόλη.

Monopoli Team

1. Pick A Book: 1η Έκθεση Βιβλίου από το Eteron

Ένα Σαββατοκύριακο γεμάτο Λογοτεχνία στον χώρο του Eteron. Το Eteron – Ινστιτούτο για την Έρευνα και την Κοινωνική Αλλαγή σας προσκαλεί στην 1η Έκθεση Βιβλίου που διοργανώνει με τίτλο “Pick A Book”. Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 6 και 7 Ιανουαρίου 2024 και ώρες 13:00 – 21:00 στον χώρο του Eteron. Ελάτε να γνωρίσετε από κοντά κορυφαίους εκδοτικούς οίκους όπως ΑΝΤΙΠΟΔΕΣ, ΝΗΣΟΣ, OPOSITO, ΠΟΛΙΣ, ΠΛΕΘΡΟΝ, και ΤΟΠΟΣ, καθώς και το βιβλιοπωλείο ΠΟΛΥ ΚΟΥΛ. Κάθε εκδοτικός οίκος θα παρουσιάζει τα βιβλία του σε ειδικά διαμορφωμένους πάγκους και είναι μια μοναδική ευκαιρία για τους λάτρεις των βιβλίων να ανακαλύψουν νέους τίτλους, να συναντήσουν συγγραφείς και να παρακολουθήσουν ενδιαφέρουσες ομιλίες και παρουσιάσεις που θα πραγματοποιηθούν. Παράλληλα, το Ινστιτούτο Eteron γιορτάζει τα δύο χρόνια λειτουργίας του με ένα Party που θα πραγματοποιηθεί στον ίδιο χώρο το Σάββατο 6 Ιανουαρίου στις 21:00. Περισσότερες πληροφορίες και αναλυτικό πρόγραμμα εδώ.
6, 7/1, 13:00 – 21:00
Eteron, Λεωκορίου 38-40, Ψυρρή, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ10 ελληνικοί δίσκοι που θα θυμόμαστε από το 202312.09.2018

2. Συμπεριληπτικό εργαστήριο χορού: Δημιουργούμε τον δικό μας χώρο στο ΚΠΙΣΝ

Για δεύτερο συνεχόμενο και τελευταίο Σάββατο, στον Χριστουγεννιάτικο Κόσμο του ΚΠΙΣΝ, συναντιόμαστε στο Πάρκο για ένα ανοιχτό, προσβάσιμο μάθημα αυτοσχεδιαστικού χορού. Σε αυτό το εργαστήριο, αντιλαμβανόμαστε τον χορό ως ελεύθερη δημιουργική κίνηση και προσωπική αντίληψη ρυθμού. Υπό την καθοδήγηση των συντονιστών και με τη συνοδεία κρουστών αλλά και ζωντανής μουσικής, οι συμμετέχοντες/ουσες καλούνται να κινηθούν στον ρυθμό που παράγεται, οργανώνοντας ένα κιναισθητικό παιχνίδι, μια συλλογική εμπειρία μέσα από προσωπικές και ομαδικές κινήσεις. Το ηχητικό τοπίο διαμορφώνει ένα ανοιχτό, σχεδόν διαλογιστικό πλαίσιο, μέσα στο οποίο κάθε άτομο μπορεί να αισθανθεί τον παλμό του και να χορέψει. Σκοπός του εργαστηρίου είναι να αισθανθούμε την ελαφρότητα στο σώμα που προσφέρει η χαρά της δημιουργίας και της συμπερίληψης. Το εργαστήριο προάγει την επαφή και τη σύνδεση με τους γύρω και το περιβάλλον, διατρέχοντας διαφορετικές ποιότητες κίνησης μέσα από διαφορετικές πρακτικές (σύγχρονο χορό, αφρικανικό χορό, somatics, μουσικοκινητικό και θεατρικό παιχνίδι). Ένα εργαστήριο ανοιχτό σε άτομα με κάθε είδους αναπηρία και τους συνοδούς τους, χωρίς να αποκλείει άτομα χωρίς αναπηρία.
6/1, 12:00, 13:30
Ξέφωτο, ΚΠΙΣΝ

3. «Ιάννης Ξενάκης: Ηχητικές Οδύσσειες»: Μουσική εκδήλωση για το τέλος της έκθεσης στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

Άποψη εγκατάστασης της έκθεσης, credit: Πάρις Ταβιτιάν

Την Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2024 θα είναι η τελευταία ημέρα που θα έχει την ευκαιρία το κοινό να δει την ιστορική αυτή έκθεση αφιερωμένη στο έργο του διεθνώς αναγνωρισμένου συνθέτη με πλούσιο υλικό από το Αρχείο της Οικογένειας Ξενάκη. Σε συμπαραγωγή του ΕΜΣΤ και του Musée de la Musique – Philharmonie de Paris, η έκθεση Ιάννης Ξενάκης: Ηχητικές Οδύσσειες επικεντρώνεται στο πιο σημαντικό και αντισυμβατικό κομμάτι του έργου του Ξενάκη και φωτίζει την προσωπική του ιστορία, όπως επίσης και την εικαστική, λογοτεχνική και μουσική παραγωγή του. Στο πλαίσιο του finissage, το βερολινέζικο ντουέτο Labour θα παρουσιάσει τη συμμετοχική ηχητική περφόρμανς sungazing, μια γιορτή ηλεκτρονικής μουσικής εμπνευσμένη από το έργο του Ιάννη Ξενάκη. Το sungazing ενεργοποιεί όλο το κτήριο του ΕΜΣΤ και συγκεντρώνει πάνω από εικοσιπέντε επαγγελματίες και ερασιτέχνες μουσικούς με τους οποίους συνεργάστηκαν οι LABOUR. Στο έργο συναντάμε όλα τα βασικά χαρακτηριστικά της δουλειάς των LABOUR που προέρχονται από τη μουσική και τα συστήματα σκέψης του Ξενάκη: πλήθη ερμηνευτών, αρχιτεκτονική ηλεκτρονική μουσική, που επικεντρώνεται στον ηχητικό μετασχηματισμό και τον αντίκτυπο, μεταβαλλόμενες ηχητικές πυκνότητες.
7/1, 13.00, 16.00 και 18.00
Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Λεωφ. Καλλιρρόης & Αμβρ. Φραντζή, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑNetflix: 10 σειρές και ταινίες που θα δούμε τον Ιανουάριο12.09.2018

4. Α Tribute to Elvis Presley: Looking for Trouble στην Αγορά του ΚΠΙΣΝ

Στις 7 Ιανουαρίου, η αυλαία του Χριστουγεννιάτικου Κόσμου του ΚΠΙΣΝ πέφτει με ακόμα περισσότερη ενέργεια για το νέο έτος που ήρθε. Στην καρδιά του ΚΠΙΣΝ, στην Αγορά, ο βασιλιάς του ροκ εν ρολ ζωντανεύει, για μία και μοναδική βραδιά, και προσκαλεί όλες και όλους σε μία γιορτή με ελεύθερη είσοδο. Καμία άλλη φιγούρα της pop κουλτούρας δεν υπήρξε τόσο διαχρονικά συναρπαστική και τόσο συναρπαστικά γοητευτική όσο ο Elvis Presley –κάτι που γίνεται εύκολα αντιληπτό αν αναλογιστούμε ότι αυτή τη στιγμή μόνο στις ΗΠΑ υπάρχουν σχεδόν 100.000 επίσημοι μίμοι του. Για το αφιέρωμα του ΚΠΙΣΝ στον Elvis Presley ενώθηκαν μουσικοί από τις τρεις πιο «καθαρόαιμες» ροκ εν ρολ μπάντες της Αθήνας, των DK & The Band, των Jitterbugs και των HiRollers, σε μια απολαυστική βραδιά που καλύπτει ολόκληρη τη δισκογραφία του, από το «That’s All Right» και το «Mystery Train» μέχρι το «Heartbreak Hotel» και το «Blue Suede Shoes» και από το «Hound Dog» και το «Jailhouse Rock» μέχρι το «It’s Now or Never», το «A Little Less Conversation» και το «Suspicious Minds».
7/1, 20:00
Αγορά, ΚΠΙΣΝ

5. Παρουσίαση του βιβλίου “Μισός αιώνας εκλογές” στο “Pick A Book”

Στην Έκθεση Βιβλίου “Pick A Book” στο Eteron θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση του συλλογικού τόμου «Μισός αιώνας εκλογές». Θα μιλήσουν οι επιμελητές του τόμου: Πέτρος Ιωαννίδης & Ηλίας Τσαουσάκης. Στο βιβλίο αυτό καταγράφεται μια σημαντική πτυχή της Γ΄ Ελληνικής Δημοκρατίας: όλες οι εθνικές εκλογικές αναμετρήσεις της μεταπολιτευτικής περιόδου 1974-2023. Κεντρικό πυρήνα και βάση του παρόντος τόμου αποτελούν 17 podcasts, συζητήσεις με σημαντικούς συνομιλητές, ακαδημαϊκούς, ειδικούς της πολιτικής επιστήμης, της επικοινωνίας, τ/ης ιστορίας και της δημοσιογραφίας, γνώστες της κάθε εκλογικής αναμέτρησης και της αντίστοιχης ιστορικής περιόδου που καθένας και καθεμία πραγματεύεται. Η ιδέα για τη δημιουργία αυτού του ψηφιακού αρχείου συζητήσεων και την επακόλουθη έκδοση του βιβλίου προέκυψε έπειτα από μακρές συζητήσεις των δύο επιμελητών με τον αείμνηστο ομότιμο καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών Ηλία Νικολακόπουλο, που ήταν και ο επιστημονικός υπεύθυνος της σειράς.
7/1, 20:00
Eteron, Λεωκορίου 38-40, Ψυρρή, Αθήνα

6. Το 360° Christmas Pop-Up Bar ρίχνει αυλαία παρέα με την DJ Pitsouni στο ΚΠΙΣΝ

Photo: Eftychia Vlachou

H Βεράντα του Φάρου μεταμορφώνεται για τελευταία φορά στο μαγικό σημείο συνάντησης που μας κράτησε την καλύτερη μουσική συντροφιά μέσα στον Χριστουγεννιάτικο Κόσμο του ΚΠΙΣΝ. Με μια πανοραμική θέα της πόλης και φόντο τις φωτιστικές εγκαταστάσεις στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, ένα εντυπωσιακό pop-up bar, ειδικά σχεδιασμένο για τις γιορτές, στήνεται στον Φάρο, προσφέροντας μια ξεχωριστή εμπειρία στους επισκέπτες. Το 360° Christmas Pop-Up Bar, που δημιουργήθηκε από την αρχιτέκτονα-σκηνογράφο, Ελίνα Λούκου, με έντονα χρώματα και αφαιρετικές γραμμές, μεταμορφώνει τη Βεράντα του Φάρου σε ένα εορταστικό μπαρ στο οποίο κυριαρχεί η σύγχρονη αισθητική. Τρία μεγάλα αντικείμενα, εμπνευσμένα από Χριστουγεννιάτικα στολίδια, προσκαλούν τους επισκέπτες να ακούσουν μουσική και να δουν την πόλη μέσα από το φίλτρο των Χριστουγέννων. Αγαπημένοι DJs και μουσικοί παραγωγοί στα decks, και μια μεγάλη λίστα κοκτέιλ συνθέτουν το ιδανικό σκηνικό. Το τελευταίο σαββατοκύριακο η εκρηκτική DJ Pitsouni θα μας ξεσηκώσει με τα ξέφρενα beats του, προσφέροντάς μας ένα αξέχαστο πρόγραμμα.
6, 7/1, 17:00
Φάρος, ΚΠΙΣΝ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣτην πρόβα: «H καρδιά του Σκύλου» στο θέατρο Κιβωτός12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b