MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Free City: 3 δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη για την Τετάρτη 3 Ιανουαρίου

Εργαστήρια, χορός και εκθέσεις στη σημερινή δωρεάν ατζέντα μας, για την Τετάρτη 3 Ιανουαρίου.

Photo by Taylor Heery on Unsplash
Monopoli Team

1.  Εργαστήριο Κεραμικής by SNFCC Youth Council στον Πευκώνα του ΚΠΙΣΝ

Σε αυτό το εργαστήριο ξεκινάμε ένα ταξίδι για να κατανοήσουμε από κοντά την τέχνη της κατασκευής κηροπηγίων με πηλό αέρος. Τα κηροπήγια, ως αντικείμενα, δημιουργούν μια ιδιαίτερη σύνδεση μεταξύ των ατόμων και της ατμόσφαιρας που επιθυμούν να καλλιεργήσουν. Πόσω μάλλον όταν αυτά είναι χειροποίητα, φτιαγμένα από εμάς τους ίδιους. Η Νικόλ ή αλλιώς γνωστή ως “made by niko” θα μας φέρει σε επαφή με βασικά στοιχεία του αυτοξηραινόμενου πηλού, από την κατανόηση των ιδιοτήτων του μέχρι τις διάφορες τεχνικές και τα εργαλεία που εμπλέκονται στην κατασκευή και γλυπτική κηροπήγιων με το χέρι. Μετά το τέλος του εργαστηρίου οι συμμετέχουσες και συμμετέχοντες θα πάρουν στο σπίτι τους τα ολοκληρωμένα κηροπήγιά τους, έτοιμα να φωτίσουν και να προσθέσουν μια πινελιά προσωπικού στυλ στον χώρο τους. Το εργαστήριο απευθύνεται σε ενήλικες, έως 22 άτομα, ανά slot (90′), ενώ θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
3/1, 12:00, 14:00
Πευκώνας, ΚΠΙΣΝ 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ10 κριτικοί κινηματογράφου ξεχωρίζουν τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς12.09.2018

2. Greek Art over decades: Ομαδική έκθεση ζωγραφικής στην Γκαλερί Αστρολάβος – Δεξαμενή

Στην Αίθουσα Τέχνης «Αστρολάβος- Δεξαμενή», παρουσιάζεται η Ομαδική Έκθεση με τίτλο: “Greek Art over decades”, με ξεχωριστά έργα ζωγραφικής σύγχρονων και παλαιότερων Ελλήνων Δημιουργών. Έργα Τέχνης συλλεκτικής αξίας παλαιότερων καλλιτεχνών, συνδιαλέγονται με έργα σύγχρονων σημαντικών δημιουργών με ιδιαίτερο χαρακτήρα και αισθητική. Ξεκινώντας χρονολογικά με σπουδαίους δημιουργούς της Γενιάς του ’30 όπως οι Κοψίδης, Μανουσάκης και Τσαρούχης που αξίζει να έρθουμε κοντά στο χαρακτηριστικό ιδίωμα του καθενός μέσα από ενδεικτικά έργα τους, συνεχίζουμε με τους επίσης σπουδαίους ζωγράφους της Γενιάς του ’60 Μυταρά, Πατρικαλάκι, Τσόκλη, Φασιανό και στη συνέχεια στους μεγαλύτερης ηλικίας σύγχρονους καλλιτέχνες, Πατρασκίδη, Λεβεντάκου, Κληρονόμο, Κρυωνίδη, Καρακατσάνη, Βαρβάκη, Χάρο για να φτάσουμε και στους νεότερους Κρανάκη, Πεχλιβανίδη, Παπαδημητρίου Α., Παπαδημητρίου Ε., Καλλιμάχου Ε. κ.α. Έργα με πολύ διαφορετικό ύφος που απηχούν διαφορετικές εποχές της Νεοελληνικής Τέχνης που συνομιλούν μεταξύ τους εκφράζουν τόσο τα ρεύματα που άνθισαν στην κάθε εποχή όσο και το προσωπικό ύφος του κάθε δημιουργού, με κύριο γνώμονα πάντα τη δύναμη των ζωγραφικών αξιών. Η έκθεση θα παραμείνει διαθέσιμη έως και τις 2 Φεβρουαρίου 2024. Ωράρια λειτουργίας: Τρίτη – Παρασκευή: 12.00–16.00 | 17.00 – 20.00, Σάββατο 11.00–15.00
3/1, 12.00–16.00, 17.00 – 20.00
Αστρολάβος Δεξαμενή, Ξανθίππου 11, Κολωνάκι

3. Led Circle: Εργαστήριο Χορού και Παιχνιδιού με Led Hula Hoop στο Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ

Ένα ατμοσφαιρικό εργαστήριο για όλες τις ηλικίες με φωτιζόμενα στεφάνια (Led Hula Hoop). Μικροί και μεγάλοι δοκιμάζουν απλά και σύνθετα κόλπα με το στεφάνι και σταδιακά καθοδηγούνται στο να χορεύουν με αυτό. Η κίνηση των φωτεινών κύκλων και των σωμάτων δημιουργούν ένα σουρεαλιστικό τοπίο, καθώς αυτά μαθαίνουν να συνυπάρχουν και να εκφράζονται δημιουργικά. Στόχος του εργαστηρίου είναι η χαρά και η σύνδεση με τον κύκλο και τον εαυτό μέσα από δοσμένες χορογραφίες και κομμάτια αυτοσχεδιασμού. Για παιδιά από 6 ετών και άνω και για ενήλικες, έως 20 συμμετέχοντες ανά slot (10 παιδιά και 10 συνοδοί), με σειρά προτεραιότητας.
3/1, 17.00, 17.50, 18.30
Ξέφωτο, ΚΠΙΣΝ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΝικόλας Παπαγιάννης: Η δικαιοσύνη ισχύει στην Τέχνη, σε αντίθεση με τη ζωή12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b