MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Δημήτρης Καραντζάς: «Δεν μου φαίνονται αθώες οι ερωτήσεις για την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια» (vid)

Ο σκηνοθέτης που αυτή την περίοδο ανεβάζει τον “Γλάρο” στο Θέατρο Προσκήνιο βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή “Πρωίαν σε είδον”.

Δημήτρης Καραντζάς, φωτογραφία: Ανδρέας Σιμόπουλος
Δημήτρης Καραντζάς, φωτογραφία: Ανδρέας Σιμόπουλος
Monopoli Team

Ο Δημήτρης Καραντζάς βρέθηκε σήμερα καλεσμένος στην εκπομπή των Φώτη Σεργουλόπουλου και Τζένης Μελιτά “Πρωίαν σε είδον” και μεταξύ άλλων μίλησε για τις παραστάσεις που ανέβασε αυτή και την περασμένη σεζόν, αλλά και για ζητήματα της επικαιρότητας.

Ο σκηνοθέτης μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην φιλία του με την Καίτη Γαρμπή και τις πρόσφατες τοποθετήσεις κάποιων celebrities σχετικά με το δικαίωμα των ομόφυλων ζευγαριών στην τεκνοθεσία. “Με αφορά ιδιαίτερα το ότι είναι ευαισθητοποιημένη και παίρνει θέση” είπε για την Καίτη Γαρμπή. “Γιατί πολύ συχνά άνθρωποι που είναι τόσο προβεβλημένοι, προκειμένου να διατηρήσουν το κεκτημένο τους και να μην γίνουν αντιπαθείς, δεν λένε πράγματα. Η Καίτη κατά καιρούς έχει πει κάποια πράγματα, τα οποία ήταν χρήσιμα και για εμένα γενικά είναι χρήσιμο όταν κάποιος, που απευθύνεται σε μία τόσο μεγαλύτερη μάζα ανθρώπων, παίρνει θέση, η οποία δεν είναι η πιο κυρίαρχη ή η δημοφιλέστερη, αλλά θέση υπέρ όλων των ανθρώπων”.

“Για παράδειγμα τελευταία βγαίνουν διάφοροι, όπως τραγουδιστές, που λένε ότι έχουν θέμα με την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια. Αρχικά αδιαφορούμε. Και προσωπικά πιστεύω ότι όταν γίνονται τέτοιες ερωτήσεις γίνονται συνειδητά για να ακουστεί αυτό, και να πουν ‘μα εμείς απλά κάναμε συνέντευξη’. Αλλά κι εσείς από το πόστο σας ξέρετε ότι θα ρωτήσετε κάτι συγκεκριμένο, γιατί εικάζεται το τι θα σας απαντηθεί. Οπότε αυτές οι ερωτήσεις δεν μου φαίνονται πολύ αθώες”.

Μιλώντας για τις παραγωγές που επιλέγουν ηθοποιούς βασισμένοι στους followers που έχουν στα social media, ανέφερε: “Για να μην μείνει ως αφορισμός, αυτό το λέω όχι για τους ηθοποιούς που ενδεχομένως για λόγους επιβίωσης κάνουν μια δεύτερη δουλειά που δεν είναι υποκριτική – το οποίο είναι θεμιτό. Με ενοχλεί όταν βλέπω από μία παραγωγή να συστήνεται ένας θίασος που από αυτο ξεκινάει, δεν με ενοχλούν δηλαδή οι ίδιοι οι άνθρωποι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΝατάσα Εξηνταβελώνη: Πλέον, δίνω χώρο στον εαυτό μου να κάνει λάθος. Κι αυτό είναι στάση ζωής12.09.2018

“Και η Νατάσσα Εξηνταβελώνη, που είναι influencer και την “κοροϊδεύω”, είναι μια καταπληκτική ηθοποιός. Το ένα δεν αναιρεί το άλλο. Πάντως, το πιστεύω κι εγώ ότι οι followers δεν γεμίζουν θέατρα, το θεωρώ μια λάθος κρίση, όταν το έχω δει να συμβαίνει, γιατί είναι άλλο το πως κοιτάς ένα είδωλο στα social media και άλλο να πας να τον δεις στο θέατρο”.

Ο Δημήτρης Καραντζάς μίλησε και για τις δύο πιο πρόσφατες παραστάσεις του, το “Σπίτι” που παρουσιάστηκε στη Στεγη και τον “Γλάρο”, που ανεβαίνει αυτή την περίοδο στο Θέατρο Προσκήνιο. “Αυτό που κάνουμε στον Γλάρο είναι πολύ έξω από οτιδήποτε φορμαλίστικο, είναι μια σύνθεση που για εμένα μοιάζει περισσότερο με ανοιχτή πρόβα, παρά με παράσταση” ανέφερε για τον Γλάρο.

Σε συζήτησή του με τη Στέλλα Χαραμή στις πρόβες του Γλάρου, ο σκηνοθέτης είχε παραδεχτεί πως ο «Γλάρος» εμφανίζει τη μεγαλύτερη δυσκολία «καθώς σπάει τη φόρμα. Πειραματίζεται ως προς το συγγραφικό του ύφος. Επιπλέον, η αφήγηση της ιστορίας του Τσέχωφ προκύπτει μέσα από δέκα φωνές ενώ την ίδια ώρα και δομικά – το πέρασμα από τη μια σκηνή στην άλλη – ελλοχεύει εκπλήξεις. Θέλω να πω, ότι είναι πολλές οι αφετηρίες του έργου για να καταλήξεις σε μία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠέντε + παραστάσεις που θα θυμάμαι από το 202312.09.2018

Περισσότερα από ShowBiz
VIMA_WEB3b