MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΥΓΕΙΑ

Να τι συμβαίνει στις ορμόνες σου όταν κάνεις δίαιτα

Οι ορμόνες, αυτοί οι χημικοί αγγελιοφόροι μπορούν να βελτιώσουν ή να χαλάσουν τις προσπάθειές σας για απώλεια βάρους.

Monopoli Team

Για χρόνια, οι διαιτολόγοι ορκίζονταν ότι η διαχείριση βάρους συνοψίζεται σε μια απλή εξίσωση: Τρώτε λιγότερο, χάνετε περισσότερα. Ακούγεται λογικό. Σήμερα, όμως, γνωρίζουμε ότι το να χάσεις κιλά δεν έχει να κάνει μόνο με τα μαθηματικά. Γιατί όμως η απώλεια βάρους είναι μια πρόκληση; Ένας βασικός λόγος είναι οι ορμόνες σας.

Το σώμα μας είναι εξελικτικά συνδεδεμένο για να προστατεύεται από την πείνα. Έτσι, παρόλο που μπορεί να θέλετε να χάσετε βάρος γρήγορα, το σώμα σας έχει εντελώς άλλα σχέδια. Και πραγματικά δεν έχει σημασία ποια δίαιτα θα επιλέξετε. Είτε πρόκειται για κετο , παλαιό , διαλείπουσα νηστεία ή νηστεία, η ταχεία απώλεια βάρους ενεργοποιεί τον κώδωνα του κινδύνου που λέει στο σώμα σας ότι πρέπει να επιβιώσει. Και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να απελευθερώνονται οι ορμόνες που έχουν σχεδιαστεί για να επαναφέρουν τα κιλά.

Ας δούμε λοιπόν παρακάτω πέντε κοινές ορμονικές αλλαγές που συμβαίνουν όταν χάνετε βάρος, καθώς και μια απλή στρατηγική για να τις ξεπεράσετε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ10 κριτικοί κινηματογράφου ξεχωρίζουν τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς12.09.2018

Δεν μπορείτε να σταματήσετε να σκέφτεστε το φαγητό

Πεινάτε συνέχεια; Κατηγορήστε τη γκρελίνη, μια ορμόνη που παράγεται στο στομάχι σας. Η δουλειά της είναι να διασφαλίσει ότι το σώμα σας έχει μια σταθερή παροχή ενέργειας. Ξεκινά όταν δεν έχετε φάει για λίγο, στέλνοντας σήματα πείνας από το έντερό σας στον εγκέφαλό σας και σας λέει να αρχίσετε να σκέφτεστε το επόμενο γεύμα σας. Το πρόβλημα είναι ότι η γκρελίνη δεν αυξάνεται μόνο όταν είστε νηστικοί. Αυξάνεται επίσης όταν χάνετε κιλά, οδηγώντας σε μια έντονη πείνα που καθιστά σχεδόν αδύνατο να διατηρήσετε το νέο σας βάρος.

Διαβάστε περισσότερα στο jenny.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑLight σαλάτα με τη γαλοπούλα που περίσσεψε12.09.2018

Περισσότερα από Υγεία - Ομορφιά
VIMA_WEB3b