MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
23
ΙΟΥΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
NEA

Πιο γρήγορο Internet έχει η Θεσσαλονίκη από την Αθήνα

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Η ελληνική πρωτεύουσα, κατατάσσεται στην 57η θέση μεταξύ 149 χωρών και υπολείπεται έναντι πολλών ευρωπαϊκών πόλεων.

Monopoli Team

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Σχετικά καλές επιδόσεις παρουσιάζουν οι ταχύτητες του mobile Internet στην Ελλάδα ενώ συνεχίζεται η υστέρηση στις ταχύτητες των σταθερών ευρυζωνικών συνδέσεων. Την ίδια στιγμή η ελληνική πρωτεύουσα, κατατάσσεται στην 57η θέση μεταξύ 149 χωρών και υπολείπεται έναντι πολλών ευρωπαϊκών πόλεων ακόμα και της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Ελλάδας, σύμφωνα τουλάχιστον με τα τελευταία στοιχεία της εταιρείας μετρήσεων Ookla.

Για την ακρίβεια, στην περίπτωση του mobile Internet η Ελλάδα κατατάσσεται στην 38η θέση μεταξύ 145 χωρών παρουσιάζοντας ταχύτητες download 69,12 Mbps και upload 12,87 Mbps.

Τον Νοέμβριο μάλιστα η χώρα έχασε 7 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ενώ σε ετήσια βάση οι ταχύτητες παρουσίασαν μικρή αύξηση – τον Νοέμβριο του προηγούμενου έτους η μέση ταχύτητα download έφτανε τα 61,40 Mbps.

Σε ακόμα χαμηλότερη θέση, συγκεκριμένα στην 98η μεταξύ 181 χωρών – βρίσκεται η χώρα όσον αφορά στις ταχύτητες του σταθερού Internet. Ειδικότερα βάσει της Ookla τον Νοέμβριο η μέση ταχύτητα download έφτανε στη χώρα μας στα 48,66 Mbps και η μέση ταχύτητα upload τα 9,12 Mbps, με την καθυστέρηση απόκρισης να διαμορφώνεται στα 12 ms.

Διαβάστε περισσότερα στο insider.gr

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Επίκαιρα
Σχετικά Θέματα
Επίκαιρα
Μουντιάλ 2026: Ανάμεσα στη γιορτή και τον πόλεμο
Επίκαιρα
Δήμος Αθηναίων: Μέτρα προστασίας για τον καύσωνα
ΕΙΔΑΜΕ / Παραστάσεις
Όσα μάς άρεσαν (ή μάς χάλασαν) αυτή την εβδομάδα
Επίκαιρα
Stop Scrolling: Hot summer nights, mid July – Ελλάδα edition
Επίκαιρα
Δήμος Αθηναίων: Σε επιφυλακή για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς κατηγορίας 4
Επίκαιρα
Οι αλλαγές στον νέο κύκλο του «Τουρισμός για Όλους» – Επιδότηση έως 600 ευρώ για διακοπές
Επίκαιρα
«Εκεί που γεννήθηκε η μουσική, δεν πρέπει να σωπάσει»: Συλλογή υπογραφών για να συνεχίσει το Ziria Festival στη Ζήρεια
Επίκαιρα
Τι σημαίνει το «Σήμα Ισότητας» που θα βλέπουμε σε κάποιες επιχειρήσεις
Επίκαιρα
Greenpeace: Θερμικές παγίδες τα ελληνικά σπίτια το καλοκαίρι
Επίκαιρα
Κλειστά ακίνητα: Νέα φορολογικά κίνητρα για περισσότερες κατοικίες στη μακροχρόνια μίσθωση
Επίκαιρα
Παλιές ταυτότητες: Σε ποιες περιπτώσεις ισχύει παράταση έως το 2027 – Πότε καταργούνται οριστικά
Επίκαιρα
Tο ελληνικό διαβατήριο εντάσσεται στα έγγραφα του Gov.gr wallet