MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
NEA

Πιο γρήγορο Internet έχει η Θεσσαλονίκη από την Αθήνα

Η ελληνική πρωτεύουσα, κατατάσσεται στην 57η θέση μεταξύ 149 χωρών και υπολείπεται έναντι πολλών ευρωπαϊκών πόλεων.

Monopoli Team

Σχετικά καλές επιδόσεις παρουσιάζουν οι ταχύτητες του mobile Internet στην Ελλάδα ενώ συνεχίζεται η υστέρηση στις ταχύτητες των σταθερών ευρυζωνικών συνδέσεων. Την ίδια στιγμή η ελληνική πρωτεύουσα, κατατάσσεται στην 57η θέση μεταξύ 149 χωρών και υπολείπεται έναντι πολλών ευρωπαϊκών πόλεων ακόμα και της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Ελλάδας, σύμφωνα τουλάχιστον με τα τελευταία στοιχεία της εταιρείας μετρήσεων Ookla.

Για την ακρίβεια, στην περίπτωση του mobile Internet η Ελλάδα κατατάσσεται στην 38η θέση μεταξύ 145 χωρών παρουσιάζοντας ταχύτητες download 69,12 Mbps και upload 12,87 Mbps.

Τον Νοέμβριο μάλιστα η χώρα έχασε 7 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ενώ σε ετήσια βάση οι ταχύτητες παρουσίασαν μικρή αύξηση – τον Νοέμβριο του προηγούμενου έτους η μέση ταχύτητα download έφτανε τα 61,40 Mbps.

Σε ακόμα χαμηλότερη θέση, συγκεκριμένα στην 98η μεταξύ 181 χωρών – βρίσκεται η χώρα όσον αφορά στις ταχύτητες του σταθερού Internet. Ειδικότερα βάσει της Ookla τον Νοέμβριο η μέση ταχύτητα download έφτανε στη χώρα μας στα 48,66 Mbps και η μέση ταχύτητα upload τα 9,12 Mbps, με την καθυστέρηση απόκρισης να διαμορφώνεται στα 12 ms.

Διαβάστε περισσότερα στο insider.gr

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b