MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Free City: 4 δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη για την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου

Συναυλίες, εργαστήρια και διαλέξεις στη σημερινή δωρεάν ατζέντα μας, για την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου.

Νικηφόρς Λύτρας 1823-1904 Σπουδή για τον πίνακα «Κάλαντα», Λάδι σε χαρτόνι, Δωρεά Υπουργέιου Πολιτισμού
Monopoli Team

1. Μουσική παράσταση «Τα δικά μας Χριστούγεννα» στην Εθνική Πινακοθήκη

Η Εθνική Πινακοθήκη – Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτσου μάς προσκαλεί σε γιορτινές περιηγήσεις και εκδηλώσεις στο πνεύμα των ημερών. Σήμερα, Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου, θα υπάρχει ένα ξεχωριστό πρόγραμμα σε σύμπραξη με τον ραδιοφωνικό σταθμό Μελωδία 99.2. Στο κεντρικό κτίριο της Πινακοθήκης θα βρίσκονται από το πρωί η Ματούλα Κουστένη και ο Δημήτρης Βραχνός για να καλημερίσουν τους ακροατές του σταθμού μ’ ένα πρόγραμμα προσαρμοσμένο στη γιορτινή ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων και στο εκθεσιακό περιβάλλον της Πινακοθήκης. Το πρόγραμμα του Μελωδία 99.2 θα συνεχιστεί από τον χώρο του Μουσείου με την Κωνσταντίνα Βαρσάμη στο μικρόφωνο, από τις 10.00 που θα ανοίξουν και οι πόρτες για το κοινό και μέχρι αργά το μεσημέρι στον αέρα θα εναλλάσσονται ευχές από καλεσμένους, επισκέπτες και ακροατές του σταθμού, πάντα μέσα από τον χώρος της. Στις 14.00 το Φωνητικό Σύνολο Ρυθμός φέρνει ζωντανά κοντά μας την παράσταση «Τα δικά μας Χριστούγεννα», όπου παρουσιάζονται Τραγούδια και Κάλαντα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς από διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας και της Κύπρου. Θα ακούσουμε κάλαντα βυζαντινά, νησιώτικα, μακεδονίτικα, ηπειρώτικα και κυπριακά ενώ θα παρουσιάζονται με μουσικό και πρωτότυπο τρόπο ήθη κι έθιμα ελληνικών και κυπριακών πόλεων και χωριών. Στην αφήγηση ο ηθοποιός Δημήτρης Ήμελλος.
20/12, 10:00
Εθνική Πινακοθήκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤης πατρίδας μου η σημαία έχει χρώμα μελανό…12.09.2018

2. Εργαστήριο Μεταξοτυπίας: Φτιάχνουμε το ημερολόγιο του 2024 στο ΚΠΙΣΝ

Φέτος τα Χριστούγεννα, δημιουργούμε ένα μοναδικό ημερολόγιο για τη νέα χρονιά, στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος. Μέσα από δυο διαφορετικές συναντήσεις, η ομάδα των Tind σε συνεργασία με τους επισκέπτες του Κέντρου Πολιτισμού τυπώνουν με την τεχνική της μεταξοτυπίας μια αφίσα μεταξοτυπίας – ημερολόγιο με ευχές για το 2024. Πρόκειται για ένα εργαστήριο ανοιχτής ροής, για παιδιά όλων των ηλικιών και τους/τις συνοδούς τους και για ενήλικες, Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
20/12, 12:00
Park Kiosk, ΚΠΙΣΝ

3. Διάλεξη-Συναυλία του Ludvig Elblaus στο Ωδείο ΑΘηνών

Ο Σουηδός καλλιτέχνης και ερευνητής Ludvig Elblaus, καλεσμένος του Κέντρου Σύγχρονης Μουσικής Έρευνας (ΚΣΥΜΕ), θα πραγματοποιήσει παρουσίαση – διάλεξη – συναυλία του έργου του στο στούντιο του ΚΣΥΜΕ.Ο Ludvig Elblaus είναι καλλιτέχνης και ερευνητής που εργάζεται κυρίως μαζί με υπολογιστικά υλικά για τη δημιουργία ηλεκτροακουστικής μουσικής, καθώς και οπτικοακουστικές εγκαταστάσεις, μουσειακά εκθέματα και συνεργασίες σε μεγαλύτερα συνεργατικά έργα σε διάφορες παραδόσεις, π.χ. όπερα, θέατρο και χορός. Η καλλιτεχνική του πρακτική εξερευνά το χάος, τα δυναμικά συστήματα, τη μοντελοποίηση ως καλλιτεχνική πρακτική, τις οικολογικές συμπεριφορές κ.α.
20/12, 18:30
Ωδείο Αθηνών

4. A Christmas Extravaganza: Μια Χριστουγεννιάτικη συναυλία της Χορωδίας Gospel στο Ωδείο Φίλιππος Νάκκας

Photo: Unsplash

Χριστούγεννα έρχονται και… τι πιο ταιριαστό από τη συναυλία της χορωδίας Gospel του Ωδείου; Ένα σύνολο σπουδαστών που τραγουδούν με την καρδιά τους υπό την καθοδήγηση της δραστήριας καθηγήτριας Τέρης Βακιρτζόγλου και με τη συνοδεία στο πιάνο του Μάνου Αθανασιάδη μάς εισάγει με κέφι και μπρίο στο γιορτινό πνεύμα των Χριστουγέννων.
20/12, 20:00
Ωδείο Φίλιππος Νάκκας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤης πατρίδας μου η σημαία έχει χρώμα μελανό…12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b