MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Γιώργος Νανούρης: “Είναι συγκινητικό που ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης με εμπιστεύτηκε για τον Θάνατο του Εμποράκου” (vid)

Ο Γιώργος Νανούρης μίλησε στο “Πρωίαν σε είδον” για την παράσταση “Ο Θάνατος του Εμποράκου”, στην οποία ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης αναλαμβάνει έναν εμβληματικό δραματικό ρόλο.

Γιώργος Νανούρης, φωτογραφία: Κατερίνα Τσατσάνη/Monopoli.gr
Γιώργος Νανούρης, φωτογραφία: Κατερίνα Τσατσάνη/Monopoli.gr
Monopoli Team

Ο Γιώργος Νανούρης βρέθηκε σήμερα (18/12) καλεσμένος στην εκπομπή Πρωίαν σε είδον και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις συνεργασίες του, αλλά και στις δύο παραστάσεις που σκηνοθετεί αυτή την περίοδο, τον “Συρανό” με πρωταγωνιστή τον Μιχάλη Σαράντη στο Αλκυονίς και τον “Θάνατο του Εμποράκου” με πρωταγωνιστή τον Βλαδίμηρο Κυριακίδη στο Θέατρο Ζίνα.

“Πηγαίνεις με πολλή σοβαρότητα σε όλους, για να καταλάβουν ότι είσαι επαγγελματίας και όταν καταλάβουν ότι νοιάζεσαι για αυτό που κάνεις και ότι πρόκειται να τους φροντίσεις και είσαι ευγενικός, αφήνονται κατευθείαν. Και είναι οι ίδιοι τόσο έμπειροι, που βλέπουν και καταλαβαίνουν τις προθέσεις του ανθρώπου που έχουν απέναντί τους” ανέφερε για τους μεγάλους καλλιτέχνες, με τους οποίους έχει συνεργαστεί, ανάμεσα στους οποίους είναι και ο Γιώργος Νταλάρας, η Χαρούλα Αλεξίου, η Μαρινέλλα.

“Βάζω και τον Βλαδίμηρο μέσα, γιατί είναι άνθρωποι με πολύ μεγαλύτερη πείρα από εμένα και περισσότερα χρόνια στο χώρο. Οπότε ούτως ή άλλως πηγαίνεις με την αίσθηση ότι τώρα θα με ακούσει που είμαι μικρότερος ή με λιγότερα χρόνια στη δουλειά; Κι όμως βλέπεις ότι αυτοί οι άνθρωποι ενδιαφέρονται για το καινούριο, νοιάζονται και στην τελική γι’ αυτό σε φώναξαν” ανέφερε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΒλαδίμηρος Κυριακίδης: Τα βράδια λέω στον εαυτό μου πως είμαι ένα τίποτα ώστε να ξεκινώ από την αρχή12.09.2018

Αργότερα στη συζήτησή του με τον Φώτη Σεργουλόπουλο και τη Τζένη Μελιτά, ο σκηνοθέτης αναφέρθηκε ξανά στον Βλαδίμηρο Κυριακίδη λέγοντας ότι “είναι συγκινητικό ένας άνθρωπος που έχει αγαπηθεί τόσο από τον κόσμο μέσα από την κωμωδία να αποφασίζει να κάνει έναν τόσο εμβληματικό δραματικό ρόλο και να με εμπιστεύεται για αυτό το πράγμα. Και είναι πραγματικά καταπληκτικός”.

Ο σκηνοθέτης μίλησε και για την δεύτερη παράσταση που σκηνοθετεί αυτή την περίοδο, τον “Συρανό” με πρωταγωνιστή τον Μιχάλη Σαράντη, που ανεβαίνει στο Θέατρο Αλκυονίς.

“Ο Συρανό είναι και για παιδιά, και ο Μιχάλης είναι καταπληκτικός ως Συρανό. Αυτή τη στιγμή δίνει μια ερμηνεία που δεν υπάρχει αντάξιά της. Και είναι από τους καλύτερους ηθοποιούς της γενιάς του, για να μην πω ο καλύτερος” ανέφερε για τον πρωταγωνιστή του.

Σε συνέντευξή του με το Monopoli.gr και τη Στέλλα Χαραμή, ο Γιώργος Νανούρης είχε απαντήσει για τους συνεργάτες του στο θέατρο, με τους οποίους έχει χτίσει μια “οικογένεια”. “Επιλέγεις, συνειδητά ασφαλή περιβάλλοντα;” είχε ρωτήσει η Στέλλα Χαραμή, με τον σκηνοθέτη να απαντά:

“Δεν μπορώ να δουλέψω αλλιώς, γιατί δεν είμαι ο «επαγγελματίας» σκηνοθέτης. Δυσκολεύομαι, αν δεν μπορώ να συνδεθώ με τους ανθρώπους. Μπορώ να το φέρω σε πέρας, αλλά δεν με ευχαριστεί. Κι ένας από τους λόγους που οι παραστάσεις μου θεωρούνται προσωπικές, είναι αυτός. Μην ξεχνάς, πως πρώτα από όλα είμαι ηθοποιός και ξέρω πολύ καλά πως πρέπει να αντιμετωπίζεις έναν άνθρωπο που εκθέτει τον εαυτό του στη σκηνή. Κάνω ό,τι μπορώ ώστε ο ηθοποιός μου να νιώθει ασφαλής, προστατευμένος και ήσυχος πως έχουμε δουλέψει πολύ ώστε να είναι και πολύ καλός. Είναι τόσο ανασφαλής αυτή η δουλειά, οπότε το μόνο που μπορείς να ελέγξεις είναι να σχηματίσεις μια αγκαλιά για να χωρέσεις εσύ και οι υπόλοιποι”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΓιώργος Νανούρης: Κανείς δεν μου έμαθε να είμαι καλός με τον εαυτό μου12.09.2018

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b