MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
02
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Family Weekend: 10 προτάσεις δημιουργικής διασκέδασης με τα παιδιά

Συγκεντρώσαμε για εσάς μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες πολιτιστικές εκδηλώσεις στην πόλη και το διαδίκτυο για να περάσετε δημιουργικές ώρες με την οικογένειά σας το Σαββατοκύριακο 16-17 Δεκεμβρίου.

Monopoli Team

Θέατρο

Η Πεντάμορφη και το Τέρας… αλλιώς, για 2η χρονιά στο Μικρό Παλλάς

Μια πολύ παλιά ιστορία, που επέζησε μέσα στους αιώνες, αγαπήθηκε και διασκευάστηκε πολλές φορές, διατηρώντας ωστόσο τη διαχρονική της γοητεία, μεταφέρεται στη σκηνή από τον Παρασκευά Καρασούλο και μια ομάδα σημαντικών δημιουργών και ερμηνευτών…αλλιώς. Στην Πεντάμορφη και το Τέρας … αλλιώς λοιπόν, τα στερεότυπα της αρχικής ιστορίας έχουν  προσαρμοστεί στην αλήθεια και στις ανάγκες των καιρών μας. Συγκεκριμένα, η Πεντάμορφη δεν είναι μόνο η προσωποποίηση της καλοσύνης αλλά έχει και τις κακές και ανάποδες στιγμές της, ενώ το Τέρας μπορεί να είναι τερατωδώς άσχημο, αλλά αν ψάξεις λίγο πιο βαθιά μέσα του, μπορεί και να κρύβει μια καρδιά… χρυσή, που αποζητά μόνο την αποδοχή και την αγάπη.
*Παίζουν: Δώρος Δημοσθένους (Τέρας), Βικτωρία Ταγκούλη (Πεντάμορφη), Διονύσης Κλάδης (Ξωτικό-Αφηγητής).
Παραστάσεις: Από Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2023. Κάθε Κυριακή στις 12:00.
Εισιτήρια: Α΄ ζώνη 15 ευρώ, Β’ ζώνη 13 ευρώ. Προπώληση: ticketservices.gr.
Θέατρο Μικρό Παλλάς, Αμερικής 2 & Στοά Σπυρομήλιου, Σύνταγμα

O Ραφτάκος των λέξεων, από την ομάδα Μικρός Νότος στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

«Ο Ραφτάκος των λέξεων» του Αντώνη Παπαθεοδούλου επιστρέφει για λίγες παραστάσεις στο σπίτι του, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, έως 8 Ιανουαρίου 2024. Η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος θα ζωντανέψει το βιβλίο του Αντώνη Παπαθεοδούλουπου κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο, σε θεατρική διασκευή της Τίνας Γιωτοπούλου, σκηνοθεσία του Γιώργου Τζαβάρα. Κάποτε σε μια μικρή πόλη που έμοιαζε ακόμα με χωριό ζούσε ένας ράφτης μοναδικός. Μοναδικός όχι μόνο επειδή δεν υπήρχε άλλος ράφτης στην πόλη μα επειδή ο ράφτης αυτός έφτιαχνε τα ρούχα του με λέξεις. Ο καιρός όμως πέρασε, η πόλη μεγάλωσε κι οι κάτοικοι έγιναν βιαστικοί και ξεχασιάρηδες και ξέχασαν τον Ραφτάκο. Κι έπεσε ένας χειμώνας τόσο βαρύς που κανένα από τα καινούρια τους ρούχα δεν μπορούσε να τους ζεστάνει. Τότε θυμήθηκαν τον Ραφτάκο τους που τόσο ωραία έπλεκε τις λέξεις και ξαναζεστάθηκαν.
Εορταστικές παραστάσεις: Δεκέμβριος 2023: Κυριακή 17/12 στις 11πμ & στη 1μμ **Σάββατο 23 & 30/12 στις 11πμ & Τρίτη 26/12, Τετάρτη 27/12 & Πέμπτη 28/12 στις 6μμ | Ιανουάριος 2024: Κυριακή 7, 14, 21, 28/01 στις 11πμ & **Τρίτη 2/1, Τετάρτη 3/1, Πέμπτη 4/1 & Παρασκευή 5/1 στις 6μμ.
Εισιτήρια: Προπώληση: 10 ευρώ / Εισιτήριο στο ταμείο: 12 ευρώ. Προπώληση: ticketservices.gr.
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης: Πειραιώς 206, (ύψος Χαμοστέρνας), Ταύρος. Τηλ: 2103418550. E-mail: [email protected] | www.mcf.gr

Λαλαλίλαλο!, της Άννας Σεβαστής Τζίμα στο Θέατρο Μορφές Έκφρασης

«Λαλαλίλαλο!», μια υπέροχη χριστουγεννιάτικη παράσταση για βρέφη από 18 μηνών και μικρά παιδιά έως 5 ετών από την Άννα Σεβαστή Τζίμα (Annou Rose) και τις Μορφές Έκφρασης, παρουσιάζεται, έως τις 3 Ιανουαρίου 2024, στο Θέατρο Μορφές Έκφρασης. Η νύχτα των Χριστουγέννων πλησιάζει και τρία παιχνιδιάρικα ξωτικά: «Λαλαλίλαλο!» θα γλιστρήσουν στο παιδικό δωμάτιο για να κάνουν αταξίες… Όμως μια έκπληξη τους περιμένει. Η παράσταση είναι ειδικά σχεδιασμένη για μικρά παιδιά και τους προσφέρει την ευκαιρία να αποκτήσουν ένα ξεχωριστό πρώτο βίωμα με το Θέατρο. Η φαντασία και η συμμετοχή των μικρών παιδιών, ενεργοποιεί την αίσθηση της περιπέτειας και της κατανόησης.
Παραστάσεις: Δεκέμβριος: 17, 23, 26, 27, 28, 29, 30 Ώρα: 11.00 π.μ. & 12:15 μ.μ.. Δεκέμβριος: 24 & 31 Ώρα: 11:00 π.μ. . Ιανουάριος: 2, 3 Ώρα: 11.00. 
Εισιτήρια: Παιδιά 8€, Ενήλικες 10€, Φοιτητικό, ανέργων, ΑμεΑ, τριτέκνων, πολυτέκνων: 8€, Ομαδικό 15+ άτομα: 8€. Προπώληση: ticketservices.gr
Θέατρο Μορφές Έκφρασης, Αλκμήνης 13, Αθήνα, 118 54 (Κ. Πετράλωνα). Τηλέφωνο: 210-3464903, 210-3464002 | Email: [email protected]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑAnastasia: Το διάσημο μιούζικαλ του Broadway έρχεται στο Θέατρο Παλλάς12.09.2018

Κινηματογράφος

Κουραμπιέδες από χιόνι Κουραμπιέδες από χιόνι

Η οικογενειακή κωμωδία «Κουραμπιέδες από Χιόνι» είναι η δεύτερη μόλις σκηνοθετική δουλειά του ηθοποιού Γιάννη Τσιμιτσέλη, που βασίζεται σε ένα σενάριο των Ρέππα- Παπαθανασίου. Σε ένα πανέμορφο ορεινό χωριό, ένας ιδιόρρυθμος ζαχαροπλάστης, ο κύριος Παναγιώτης (Αλέξανδρος Αντωνόπουλος) αναγκάζεται λόγω συνθηκών να κρύψει από όλους στο σπίτι του την μικρούλα Φανή (Αριάδνη Βελλή). Γρήγορα τα δυο εγγόνια του (Σπύρος Ντούγιας, Στέλλα Μουρίκη) και ένας φίλος τους (Στρατής Ζαχαρής) ανακαλύπτουν την κρυμμένη Φανή και έτσι σχηματίζεται η συμμορία των πέντε. Τα τέσσερα παιδιά και ο κύριος Παναγιώτης ζουν μια υπέροχη περιπέτεια μεταξύ πραγματικότητας και παραμυθιού. Πρέπει όμως πρώτα να ξεγελάσουν τους πάντες. *Παίζουν: Μαίρη Σραυρακέλλη, Κατερίνα Γερονικόλου, Αριάδνη Βελλή, Αλέξανδρος Αντωνόπουλος, Μελέτης Ηλίας κ.α.
Δείτε αίθουσες προβολής εδώ.

Ο καρυοθραύστης και η μαγική φλογέρα (μεταγλωττισμένη)

Ένα από τα εμβληματικότερα παιδικά παραμύθια, με την υπογραφή του συγγραφέα Ε.Τ.Α Χόφμαν, το οποίο ενέπνευσε τον σπουδαίο Τσαϊκόφσκι να γράψει το διάσημο μπαλέτο «Ο Καρυοθραύστης» (βασισμένο στην εκδοχή της ιστορίας που έγραψε ο Αλέξανδρος Δουμάς) που απογείωσε τη φήμη του παραμυθιού, μεταφέρεται στον κινηματογράφο, αυτήν τη φορά σε μια ταινία κινουμένων σχεδίων για όλη την οικογένεια, γεμάτη γέλιο, περιπέτεια, καλοσύνη και πολλή, πολλή αγάπη. Είναι παραμονή Χριστουγέννων. Η νεαρή Μαρί, κάνει μια ευχή: να γινόταν ένα θαύμα που θα την κάνει και πάλι μικρή και ξέγνοιαστη, σε έναν κόσμο όπου όλα είναι ομορφότερα. Όμως, η ευχή της πιάνει κάπως υπερβολικά καλά.
*Δείτε αίθουσες προβολής εδώ

Ενα ταξίδι για πάπιες (μεταγλωττισμένη)

Αυτά τα Χριστούγεννα, η Illumination, το στούντιο που μας χάρισε παγκόσμιες επιτυχίες όπως τα «Εγώ, ο Απαισιότατος», «Minions», «Τραγούδα!» και «Μπάτε σκύλοι αλέστε», μας προσκαλεί να πετάξουμε στο άγνωστο και να απολαύσουμε ένα ξεκαρδιστικό και γεμάτο περιπέτεια «Ταξίδι για Πάπιες». Μία οικογένεια από πρασινοκέφαλες πάπιες έχει βαλτώσει και ενώ ο μπαμπάς Μακ χαίρεται που έχει την οικογένεια του ασφαλή και κολλημένη για πάντα σε μία λίμνη της Νέας Αγγλίας, η μαμά Παμ λαχταράει να ταράξει τα νερά και να δείξει στα παιδιά της – τον έφηβο γιο Νταξ και τη μικρότερη κόρη Γκουέν – τον κόσμο ολόκληρο. *Με τις φωνές των Πέγκυ Μάνολα, Θάνος Λέκκας, Φοίβος Ριμένας, Άγγελος Λιάγκος, Στεφανία Φιλιάδη, Μάγκυ Χαραλαμπίδου, Μάριος.
*Δείτε αίθουσες προβολής εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΧριστούγεννα στο Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή: Προβολές, παιδικές δραστηριότητες, πολλή μουσική και βιωματικές δράσεις12.09.2018

Χριστουγεννιάτικες βόλτες για όλη την οικογένεια

Ξεχωριστές εορταστικές εμπειρίες για όλη την οικογένεια στα Εμπορικά Κέντρα της Lamda Development

Μέσα από ξεχωριστές εορταστικές εμπειρίες για όλη την οικογένεια, τα εμπορικά κέντρα της LAMDA Development, Golden Hall, The Mall Athens, Designer Outlet Athens στην Αθήνα και Mediterranean Cosmos στη Θεσσαλονίκη, μας προσκαλούν να ζήσουμε αυτές τις γιορτές, όπως ακριβώς τις έχουμε φανταστεί. Δημιουργικά εργαστήρια, ζωντανή μουσική σε εορταστικούς ρυθμούς και το πιο πρωτότυπο escape room, που καλεί τα παιδιά να βρουν τον Άγιο Βασίλη, μας περιμένουν, αυτές τις γιορτές, σε κάθε ένα από τα Εμπορικά Κέντρα της LAMDA Development, επιφυλάσσοντας αξέχαστες, μαγικές στιγμές για όλους.
*Διαβάστε περισσότερα εδώ. 

Santa Claus Kingdom: Τα Χριστούγεννα όλου του κόσμου είναι στο Μ.Ε.C. Παιανίας

Η πιο φαντασμαγορική Παραμυθοχώρα των Χριστουγέννων ανοίγει για 12η χρονιά τις Πύλες της και μας καλεί να κάνουμε τον γύρο του Κόσμου σε ένα Πάρκο. To Santa Claus Kingdom συνδυάζει τη χριστουγεννιάτικη, παραμυθένια ατμόσφαιρα με αμέτρητα παιχνίδια, δημιουργικά και μουσικά εργαστήρια, παιδικές παραστάσεις, μάγους με απίθανα κόλπα, αλλά και μεγάλη Χριστουγεννιάτικη αγορά. Με 1 εισιτήριο για όλα τα παιχνίδια, τα παιδιά ξεφαντώνουν, ενώ οι γονείς ελέγχουν το κόστος, ώστε να μην υπερβεί τον προϋπολογισμό τους.
Από 2 Δεκεμβρίου 2023 έως 5 Ιανουαρίου 2024 καθημερινά 10:00-22:00
Ενιαίο εισιτήριο για όλα τα παιχνίδια: 12€ για γονείς, 18€ για παιδιά. Άνεργοι: 15€ για παιδιά, 12€ για γονείς. Πολύτεκνοι: 15€ για παιδιά, 12€ για γονείς.
 Santa Claus Kingdom (M.E.C. Παιανίας, Λεωφόρος Λαυρίου 301, Αθήνα. Τηλ.:21 0604 1410)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΞεχωριστές εορταστικές εμπειρίες για όλη την οικογένεια στα Εμπορικά Κέντρα της Lamda Development12.09.2018

Δημιουργική Απασχόληση

Το Δέντρο μας: Δράση δημιουργικής κηπουρικής για παιδιά στο Σχεδία Home

Ένα δέντρο, διαφορετικό από όλα τα άλλα, φυτρώνει στο «σχεδία» home. Οι «Πρωινοί Σελιδοδείκτες» επιστρέφουν την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2023, στις 11:00, με τη δράση «Το Δέντρο μας: Ένα γλυπτό για το σχεδία home». Ένα δέντρο οικολογικό, πανέμορφο, γεμάτο χρώματα, φτιαγμένο από παλιά υλικά, και ομαδική προσπάθεια και συνεργασία. Φορέστε ρούχα πρόχειρα, φυτέψτε και γίνετε δημιουργικοί κηπουροί παρέα με την εμψυχώτρια Μυρτώ Μπελοπούλου. Μέσα από παιχνίδι, θα πειραματιστείτε και θα περιπλανηθείτε σε νέα αισθητηριακά μονοπάτια, θα αναπτύξετε συνθετικές δυνατότητες και θα απελευθερώσετε τη φαντασία.
Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2023, 11:00
Διάρκεια δράσης: 1 ώρα | Κόστος συμμετοχής (δράση και το δεκατιανό): 12€/παιδί
Περιορισμένος αριθμός θέσεων. Απαραίτητη η κράτηση.
«σχεδία home», Κολοκοτρώνη 56 & Νικίου 2, Αθήνα

Τραγούδα κι εσύ!: Ένα τραγούδι για τα Χριστούγεννα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Συναρπαστικά εορταστικά ραντεβού με τη μουσική, το ρυθμό και το τραγούδι υπόσχεται να μας προσφέρει το διαδραστικό αυτό πρόγραμμα, που καλεί οικογένειες με παιδιά από 8 ετών να ελευθερώσουν τη δημιουργική δύναμη της φωνής τους: Στην πρώτη συνάντηση, μέσα από διασκεδαστικές ασκήσεις αυτοσχεδιασμού και αλληλεπίδρασης, τα παιδιά θα πειραματιστούν με τους ήχους, χτίζοντας απλά μουσικά μοτίβα σ’ ένα φιλόξενο περιβάλλον που επιτρέπει στον καθένα να μάθει παίζοντας πώς να είναι ο καλύτερος τραγουδιστικός του εαυτός. Στις πρόβες τα παιδιά θα εξερευνήσουν κατάλληλα επιλεγμένο ρεπερτόριο από απλές και αγαπημένες χριστουγεννιάτικες μελωδίες στα ελληνικά, στα αγγλικά, ακόμα και στα ισπανικά, με την πολύτιμη συντροφιά του πιανίστα Γιάννη Παππαδόπουλο… Στο τέλος θα παρουσιάσουν όλοι μαζί τη δική τους συναυλία – διάρκειας είκοσι λεπτών – για να υποδεχτούν με χαρά την περίοδο των γιορτών.
Σάββατο 16 και Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2023, 18:00
Εισιτήρια: Κόστος συμμετοχής στον κύκλο των δύο συναντήσεων: €30.00 (1 παιδί & 1 συνοδός), επιπλέον παιδί: €16.00. Κλείστε θέση εδώ
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα. Τηλέφωνο: 210 7282000.

Περισσότερα από Δραστηριότητες
VIMA_WEB3b