MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ

24 ώρες στη Βιέννη: Τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε

Αν και μία μέρα δεν είναι αρκετή για να απολαύσετε στο μέγιστο την ομορφιά της Βιέννης, με διάθεση και καλό προγραμματισμό θα καταφέρετε να πάρετε μια καλή γεύση από την πρωτεύουσα της Αυστρίας.

| Φωτογραφίες: Shutterstock
Monopoli Team

Η Βιέννη αποτελεί μία πόλη με αναμφισβήτητη ομορφιά και πλούσια ιστορία. Ανέκαθεν ήταν ένας προορισμός που κινούσε το ενδιαφέρον μου, όμως χρειάστηκε να την επισκεφτώ για να την εκτιμήσω πραγματικά.

Η πρωτεύουσα της Αυστρίας προσφέρει στον ταξιδιώτη πολυάριθμα αξιοθέατα, καλλιτεχνικούς και γαστρονομικούς προορισμούς. Γνωρίζατε, όμως, ότι μία μέρα στη Βιέννη μπορεί να είναι αρκετή για να απολαύσετε πολλά από αυτά; Σ’ αυτό το κείμενο, λοιπόν, θα βρείτε μερικά από τα πιο σημαντικά και όμορφα πράγματα που μπορείτε να κάνετε σε μία μέρα στη Βιέννη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤα 5 μέρη του κόσμου που όλοι θέλουν να επισκεφθούν τα Χριστούγεννα12.09.2018

Ένα μικρό μάθημα ιστορίας

Προτού ξεκινήσουμε με τον οδηγό μας, ας γνωρίσουμε λίγο την ιστορία της πόλης! Η ιστορία της Βιέννης εκτείνεται χιλιάδες χρόνια πίσω. Από την ρωμαϊκή της προέλευση, ως την ακμή της κατά τη δυναστεία των Αψβούργων, η πόλη έχει βιώσει στιγμές ακμής, καλλιτεχνικής και πολιτιστικής λάμψης. Δεν θα γινόταν φυσικά να παραλείψουμε και τον σημαντικότατο ρόλο της Βιέννης στη σύγχρονη ευρωπαϊκή ιστορία, συμπεριλαμβανομένου και του Συνέδριου της Βιέννης. Σήμερα, η Βιέννη αποτελεί μία μοντέρνα και όμορφη πόλη, ικανή να ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό ταξιδιώτη.

Πώς να μετακινηθείτε στη Βιέννη

Η Βιέννη διαθέτει ένα πολύ αποτελεσματικό σύστημα δημοσίων μεταφορών, γεγονός που θα διευκολύνει πάρα πολύ την επίσκεψη σας. Ενδεικτικά, εδώ θα βρείτε ορισμένες επιλογές για τη μετακίνηση σας:

  • Μετρό Βιέννης (U-Bahn): Το μετρό είναι ένα εξαιρετικό μέσο για να μετακινηθείτε γρήγορα στην πόλη. Διαθέτει πέντε γραμμές που καλύπτουν τα περισσότερα αξιοθέατα και περιοχές της Βιέννης. Τα τρένα φεύγουν τακτικά, καθιστώντας το την ιδανική επιλογή για μετακίνηση.
  • Τραμ: Το δίκτυο τραμ της Βιέννης είναι ένας ακόμα εξαιρετικός τρόπος για να εξερευνήσετε την πόλη. Τα τραμ συνδέουν διάφορες περιοχές και έχουν επίσης πολύ τακτικά δρομολόγια. Η διαφορά είναι ότι θα έχετε την ευκαιρία να απολαμβάνετε παράλληλα τη θέα της πόλης.
  • Λεωφορεία: Τα λεωφορεία συμπληρώνουν τις υπηρεσίες του μετρό και των τραμ, εξυπηρετώντας περιοχές που ενδέχεται να μην καλύπτονται από άλλα μέσα μεταφοράς. Είναι ιδιαίτερα χρήσιμα για την πρόσβαση σε πιο απομακρυσμένα σημεία.
  • Ποδήλατο: Η Βιέννη προσφέρει ένα σύστημα ενοικίασης ποδηλάτων που ονομάζεται Citybike Wien, που σας επιτρέπει να νοικιάζετε ποδήλατα από διάφορους σταθμούς σε όλη την πόλη. Είναι ένας φιλικός προς το περιβάλλον και ευχάριστος τρόπος για να εξερευνήσετε τους δρόμους και τα πάρκα της Βιέννης.
  • Ταξί και uber: Τα ταξί είναι ευρέως διαθέσιμα στη Βιέννη, και υπηρεσίες όπως το Uber λειτουργούν κανονικά στην πόλη. Είναι βολικά για σύντομες διαδρομές ή όταν προτιμάτε μια πιο άμεση μεταφορά.

Διαβάστε περισσότερα στο travelgo.gr.

Περισσότερα από Προορισμοί
VIMA_WEB3b