MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Free City: 3 δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη για την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου

Κινηματογράφος, βιβλίο και εκθέσεις στη σημερινή δωρεάν ατζέντα μας, για την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου.

Monopoli Team

1. Προβολή της ταινίας “Play Time” του Ζακ Τατί στο ARTENS

Η ARTENS και η κινηματογραφική της ομάδα θα παρουσιάσουν την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2023 στις 21:00, τη γαλλική κωμωδία Play Time, τη σημαντικότερη ταινία του μεγάλου Ζακ Τατί (Jacques Tati) και έναν από τους σταθμούς του παγκόσμιου κινηματογράφου. Ο Γαλλο-ρώσος Ζακ Τατί, από τους πιο σεμνούς και πιο τελειομανείς καλλιτέχνες που έχουν διατρέξει τον 20ό αιώνα, με μόνον έξι κινηματογραφικές ταινίες σε όλην του τη ζωή, σχεδίαζε και ετοίμαζε την τέταρτη ταινία του, το Play Time, για περίπου δέκα χρόνια, από το 1958 μέχρι το 1967 που την παρουσίασε. Υπερβαίνοντας τις προηγούμενες πολυβραβευμένες και εξαιρετικές κωμωδίες του (Μέρα Γιορτής, Οι Διακοπές του Κυρίου Υλώ, Ο Θείος μου), στόχευσε πλέον σε μια γιγαντιαία υπερπαραγωγή. Ο Ζακ Τατί γράφει, σκηνοθετεί και, μαζί με εκατοντάδες κόσμο, πρωταγωνιστεί σε αυτό το αξεπέραστο μέχρι σήμερα γαλλικό αριστούργημα. Θα προηγηθεί σύντομη εισαγωγή από τον εισηγητή των Σεμιναρίων Ιστορίας Κινηματογράφου της ARTENS Πάνο Παππά.
8/12, 21:00
ARTENS, Βουκουρεστίου 40 (1ος Όροφος), Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΓια το Παιδί Τραύμα, το θέμα είναι να μην εθιστείς στην ματαιοδοξία12.09.2018

2. Παρουσίαση βιβλίου «Λάδι σε καμβά» στο Πάρκο Ελευθερίας

Το Athens Book Space του Δήμου Αθηναίων συνδιοργανώνει με τις εκδόσεις Μεταίχμιο μια συζήτηση με αφορμή το μυθιστόρημα «Λάδι σε καμβά». Ο συγγραφέας, Αλέξης Πανσέληνος συζητά με τον συγγραφέα και διευθυντή της Book Press Κώστα Κατσουλάρη. Λίγα λόγια για το βιβλίο: Καλοκαίρι 1966. Ο Σπύρος, μαθητής στη Σχολή Καλών Τεχνών, περνά τις διακοπές του φιλοξενούμενος από την οικογένεια ενός ζωγράφου στο νησί. Είναι ένα σημαδιακό καλοκαίρι, όχι µόνο για τον ίδιο αλλά και για την οικογένεια που τον φιλοξενεί. Λίγο αργότερα, ο Απρίλιος του ’67 αλλάζει τα πάντα στη ζωή του. Η ιστορία του Σπύρου είναι η ιστορία και πολλών άλλων της γενιάς του. Είναι η ιστορία ενός νεαρού ζωγράφου που αρνήθηκε να προδώσει την παρέα του αλλά πρόδωσε το όνειρό του.
8/12, 19:00
Πάρκο Ελευθερίας

3. Μέσα στην εικόνα: Ένα ψηφιακό διαδραστικό καλλιτεχνικό περιβάλλον στο Θέατρο Φούρνος

Το Πολυδύναμο Κέντρο Επικοινωνίας «Φούρνος» σε συνεργασία με την Σχολή École Nationale Supérieure des Arts Décoratifs (Παρίσι) παρουσιάζει ένα ψηφιακό διαδραστικό καλλιτεχνικό περιβάλλον και παράλληλες δράσεις στον παλιό κινηματογράφο Άλφαβιλ και το Θέατρο Φούρνος. Με τίτλο Μέσα στην εικόνα-Dans L’Image-Inside The Image/Reenacting cinema through extended media παρουσιάζονται έργα από καλλιτέχνες και ερευνητές των εργαστηρίων Reflective Interaction και Spatial Media Research της École Nationale Supérieure des Arts Décoratifs, σε συνεργασία με την καλλιτεχνική και ερευνητική ομάδα του Κέντρου Φούρνος. Συμμετέχουν, επίσης, το εργαστήριο των Πολυμέσων της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών Αθηνών και το Εργαστήριο Ευφυών Συστημάτων του Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Στη ροή προβολών και δράσεων έργων εκτεταμένης πραγματικότητας συμμετέχει η ηθοποιός performer Ιωάννα Μητσιάλη. Οι προβολές θα λάβουν μέρος στον ιστορικό κινηματογράφο Άλφαβιλ από την Πέμπτη 7 έως το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023, 19:00 με 23:30.
8/12, 19:00 – 23:30
Φούρνος – Νέα Άλφαβιλ, Μαυρομιχάλη 168, Εξάρχεια, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣυν & Πλην: «Τρεις ψηλές γυναίκες» στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b