MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ

Οι καλύτεροι χειμερινοί προορισμοί στην Ελλάδα

Από τη Μακεδονία και την Ήπειρο μέχρι την Πελοπόννησο, η ορεινή Ελλάδα είναι γεμάτη από μαγευτικά μέρη για χειμερινές αποδράσεις.

Monopoli Team

Πετρόχιστα χωριά μέσα στα έλατα, ατμοσφαιρικές πόλεις δίπλα σε λίμνες, ζεστοί ξενώνες και καλό παραδοσιακό φαγητό. Η ορεινή Ελλάδα είναι γεμάτη από πανέμορφα μέρη όπου η φύση και η παράδοση δημιουργούν το ιδανικό σκηνικό για αξέχαστα ταξίδια. Από τη Μακεδονία και την Ήπειρο μέχρι την Πελοπόννησο, επιλέξαμε και σας παρουσιάζουμε κάποιους από τους κορυφαίους ελληνικούς χειμερινούς προορισμούς για μικρές και μεγάλες αποδράσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑAirbnb: Αυτοί είναι οι top 24 προορισμοί για το 202412.09.2018

Αράχωβα

Παράδεισος των σκιέρ, αγαπημένος τόπος για κάθε καλοφαγά, ιδανικός προορισμός για όσους θέλουν απολαύσουν τη μαγεία του βουνού και της φύσης, αλλά και την κοσμοπολίτικη ζωή ενός δημοφιλούς προορισμού. Χτισμένη στους πρόποδες του Παρνασσού, στα 950 μέτρα υψόμετρο, μια ανάσα από το μεγαλύτερο χιονοδρομικό κέντρο της χώρας, η Αράχωβα είναι αδιαμφισβήτητα το διασημότερο χειμερινό θέρετρο της Ελλάδας. Έχει ζεστούς ξενώνες και εξαιρετικά ξενοδοχεία που αποτελούν από μόνα τους έναν λόγο για μια σύντομη απόδραση, ποικιλία μαγαζιών για κάθε γούστο, έντονη νυχτερινή ζωή, καταπληκτικά τοπικά προϊόντα και «νοστιμότατες» ταβέρνες που σερβίρουν παραδοσιακές λιχουδιές.

Ελάτη – Περτούλι

Οι δύο πετρόκτιστοι παραδοσιακοί οικισμοί με τα γραφικά ταβερνάκια και τους ξενώνες «βυθισμένους» στα χιονισμένα ελατοδάση του Κόζιακα θα σας μαγέψουν. Η Ελάτη και το Περτούλι είναι από τους πιο γνωστούς χειμερινούς προορισμούς στον νομό Τρικάλων. Η Ελάτη βρίσκεται σε υψόμετρο 938 μέτρων και είναι το μεγαλύτερο από τα ορεινά χωριά της περιοχής. Το μαγευτικό Περτούλι βρίσκεται λίγο πιο ψηλά, στα 1.200 μέτρα. Το μικρό σε μέγεθος, αλλά μοναδικό χάρη στο φυσικό τοπίο που το περιβάλλει, χιονοδρομικό κέντρο Περτουλίου προσελκύει πολλούς σκιέρ και λάτρεις των χειμερινών σπορ.

Διαβάστε περισσότερα στο travelgo.gr.

Περισσότερα από Προορισμοί
VIMA_WEB3b