MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Free City: 3 δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη για την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου

Παραστάσεις, φεστιβάλ και συναυλίες στη σημερινή δωρεάν ατζέντα μας, για την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου.

Monopoli Team

1. Constantinopoliad, μια περφόρμανς των Sister Sylvester & Nadah El Shazly στην Ωνάσειο Βιβλιοθήκη

Η διαδραστική περφόρμανς της visual artist Sister Sylvester και της Αιγύπτιας μουσικού Nadah El Shazly δεν περιγράφεται εύκολα ούτε μπαίνει σε κατηγορίες, αλλά βιώνεται με όλες τις καβαφικές αισθήσεις.  Ένας χώρος αφιερωμένος στον Καβάφη στην Αθήνα, μια περφόρμανς εμπνευσμένη από το ημερολόγιο του Αλεξανδρινού ποιητή από την εποχή που έζησε στην Κωνσταντινούπολη. Στις 22 Νοεμβρίου ανοίγει στο κοινό ο νέος χώρος του Αρχείου Καβάφη, στην οδό Φρυνίχου, που θα στεγάσει το αρχείο και τη βιβλιοθήκη του ποιητή, όπως και συλλογή προσωπικών αντικειμένων και έργων τέχνης με αναφορές στον ίδιο. Από 22 έως 26 Νοεμβρίου, το Ίδρυμα Ωνάση παρουσιάζει στην Ωνάσειο Βιβλιοθήκη την περφόρμανς Constantinopoliad που γνώρισε την αποθέωση, όταν έκανε πρεμιέρα τον Απρίλιο στο καβαφικό φεστιβάλ “Archive of Desire” στη Νέα Υόρκη, σε ανάθεση και παραγωγή του Ιδρύματος Ωνάση. Μια καλλιτεχνική στιγμή που αποδεικνύει περίτρανα για άλλη μια φορά πως η ζωή και το έργο του αλεξανδρινού ποιητή συνεχίζει να εμπνέει και να δημιουργεί πρωτόγνωρες εμπειρίες 160 χρόνια μετά τη γέννησή του. Μοιάζοντας με ανοιχτή πρόσκληση-πρόκληση σε ένα ταξίδι στα όρια των φύλων και των διαφορετικών κόσμων, ανάμεσα στην Ανατολή και τη Δύση, σε αυτό που προσδοκάς και αυτό που έχεις ζήσει μέσω του Καβάφη, η Constantinopoliad, εικονοποιεί τις κενές και σκισμένες σελίδες της «Κωνσταντινουπολιάδας», του ημερολογίου που είχε κρατήσει ο Καβάφης όταν ο ίδιος και η οικογένειά του εγκατέλειψαν εσπευσμένα την Αλεξάνδρεια για την Κωνσταντινούπολη.
22/11, 20:30
Ωνάσειος Βιβλιοθήκη, Λεωφόρος Αμαλίας 56, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΕλευσίνα 2023: Μια περιδιάβαση στην Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης12.09.2018

2. Susana Nobre: Spotlight στην Πορτογαλίδα σκηνοθέτιδα στον κινηματογράφο Δαναό

H Πρεσβεία της Πορτογαλίας στην Ελλάδα και το Ινστιτούτο Camões σε συνεργασία με την Mooviereel υποδέχονται στην Αθήνα την Πορτογαλίδα σκηνοθέτιδα Susana Nobre, την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου στις 18:00, στον κινηματογράφο Δαναό 2. Η βραβευμένη σκηνοθέτις αποτελεί μια από τις πιο επιδραστικές φωνές του ανεξάρτητου πορτογαλικού σινεμά τα τελευταία 15 χρόνια, ενώ οι ταινίες της έχουν προβληθεί σε ορισμένα από τα μεγαλύτερα Φεστιβάλ Κινηματογράφου, ανάμεσα στα οποία το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καννών, η Μπερλινάλε και το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Ρότερνταμ. Η Susana Nobre θα είναι μαζί μας για την πανελλήνια πρεμιέρα της νέας της κινηματογραφικής ταινίας «Cidade Rabat», η οποία έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο φετινό Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου. Η βραδιά θα ξεκινήσει με την προβολή δυο μικρού μήκους ταινιών της σκηνοθέτιδας με τίτλο «It Would Have Been Simple» και «Trials, Exorcisms». Μετά το τέλος της προβολής θα ακολουθήσει συζήτηση με τους θεατές, την οποία θα συντονίσει η κα Σουλτάνα Κουμούτση, σεναριογράφος, σκηνοθέτις και ιδρύτρια του Psarokokalo International Short Film Festival.
22/11, 18:00 
Κινηματογράφος Δαναός 2, Λ. Κηφισίας 109, Αμπελόκηποι

3. Παρουσίαση του βιβλίου “Σταύρος Κουγιουμτζής – Άσε με πάλι να σου πω…” στη Σφίγγα

Οι εκδόσεις Μετρονόμος παρουσιάζουν το βιβλίο του Θανάση Γιώγλου “Σταύρος Κουγιουμτζής – Άσε με πάλι να σου πω…” στη μουσική σκηνή Σφίγγα. Για το βιβλίο “Σταύρος Κουγιουμτζής – Άσε με πάλι να σου πω…” του Θανάση Γιώγλου θα μιλήσουν οι: Αιμιλία Κουγιουμτζή, Γιώργος Ανδρέου, Αλέξης Βάκης, Θανάσης Γιώγλου και ο Γιώργος Νταλάρας. Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει η σκηνοθέτης και ηθοποιός Παυλίνα Χαρέλα. Τραγούδια του Σταύρου Κουγιουμτζή θα ερμηνεύσουν οι: Γεράσιμος Ανδρεάτος,
Σοφία Παπάζογλου, Μπάμπης Τσέρτος και ο τραγουδοποιός Βαγγέλης Τζίτζης.
22/11, 20:00
Μουσική σκηνή Σφίγγα, Ακαδημίας και Ζωοδόχου Πηγής (είσοδος στον πεζόδρομο Κιάφας 13)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣυν & Πλην: «Ο Ιμπρεσάριος από τη Σμύρνη» στο Εθνικό Θέατρο12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b