MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Παγκόσμια Ημέρα Τηλεόρασης: Ιστορικές και αξέχαστες στιγμές της ελληνικής τηλεόρασης

Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Τηλεόρασης με συλλεκτικά βίντεο και φωτογραφίες και τηλεοπτικές στιγμές που έσπασαν ρεκόρ.

Photo by aj_aaaab on Unsplash
Photo by aj_aaaab on Unsplash
Monopoli Team

Παρότι από παντού ακούγεται ότι διάγουμε την εποχή που η τηλεόραση απαξιώνεται ως μέσο, η Παγκόσμια Ημέρα Τηλεόρασης έρχεται να μας θυμίσει πόσο άλλαξε τον κόσμο αυτό το ορθογώνιο συνήθως «κουτί» και συνεχίζει να τον επηρεάζει.

Η 21η Νοεμβρίου ανακηρύχθηκε από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών ως Παγκόσμια Ημέρα Τηλεόρασης με ψήφισμά της τον Δεκέμβριο του 1996. Η ημερομηνία του εορτασμού επελέγη για να τιμήσει το πρώτο Παγκόσμιο Φόρουμ Τηλεόρασης, που πραγματοποιήθηκε στις 21 και 22 Νοεμβρίου 1996 στην Νέα Υόρκη, αναγνωρίζοντας την τηλεόραση ως σημαντικό εργαλείο ενημέρωσης και επηρεασμού της κοινής γνώμης και τον ρόλο της να εστιάζει σε ζητήματα σημαντικά που σχετίζονται με την ειρήνη, την ασφάλεια, τον πολιτισμό την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠαγκόσμια Ημέρα Τηλεόρασης: Ιστορικές και αξέχαστες στιγμές της ελληνικής τηλεόρασης12.09.2018

Η επίσημη έναρξη της τηλεόρασης στην Ελλάδα: 2 ώρες πρόγραμμα, 3 φορές την εβδομάδα

Το υπερπολύτιμο αρχείο της ΕΡΤ μάς πληροφορεί ότι η επίσημη έναρξη της τηλεόρασης στην Ελλάδα έγινε τον Φεβρουάριο του 1966, με τα δύο κανάλια της, το Κανάλι 5 του πειραματικού σταθμού τηλεόρασης του Εθνικού Ιδρύματος Ραδιοφωνίας (ΕΙΡ), και το Κανάλι 10 της τηλεόρασης των Ενόπλων Δυνάμεων (ΤΕΔ), μετέπειτα ΥΕΝΕΔ.

Διαβάστε περισσότερα στο znews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟδυσσέας Παπασπηλιόπουλος: “Δεν θα πήγαινα στο εξωτερικό για δουλειά – Δεν έχω τέτοια ψευδαίσθηση” (vid)12.09.2018

Περισσότερα από ShowBiz
VIMA_WEB3b