MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Free City: 3 δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη για την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου

Παραστάσεις, φεστιβάλ και συναυλίες στη σημερινή δωρεάν ατζέντα μας, για την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου.

Monopoli Team

1. Κύκλος Προβολών Ντοκιμαντέρ ”Where The Wild Things Are” στο Exile Room

To Exile Room ξεκινά τις προβολές της νέας σεζόν με έναν μήνα αφιερωμένο στη μυστηριώδη, αντιφατική και περίπλοκη σχέση μας με τα ζώα και τη φύση γύρω μας, μέσα από δύο ντοκιμαντέρ που καλύπτουν με τρόπο μαγικό την απόσταση από το σκοτεινό παραμύθι στη δυστοπική επιστημονική φαντασία. Την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου πραγματοποιείται η προβολή του ντοκιμαντέρ Lynx Man (2023) σε σκηνοθεσία του Juha Suonpää. Υπόθεση: Κουβαλώντας περήφανα εκλεκτικές συγγένειες με τον διαβόητο “Grizzly Man” του Werner Herzog, ο Φινλανδός Hannu διαθέτει μια απαράμιλλη αγάπη και σύνδεση με τη φύση. Όμως το ζώο που περισσότερο απ’ όλα έχει κλέψει την καρδιά του είναι ο σπάνιος ευρωπαϊκός λύγκας: Σαν σύγχρονος σαμάνος, ο Hannu φορά μια μάσκα ζώου και διασχίζει βάλτους και πυκνή βλάστηση προκειμένου να ξεδιαλύνει τα μυστήρια του ακριβοθώρητου αυτού αιλουροειδούς.
16/11, 21:00
Exile room, Αθηνάς 12 (3ος όροφος), Μοναστηράκι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ Βασίλης Μαυρογεωργίου μαγεύεται από τον κόσμο του Πινόκιο12.09.2018

2. Phantom Investigations: Επιτελεστική διάλεξη στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

Παράλληλα με τη συμμετοχή τους στην ομαδική έκθεση “Συμβιωτικά”, οι Phantom Investigations (η Ινώ Βαρβαρίτη και ο Γιάννης Δελαγραμμάτικας) επιχειρούν μια επιτελεστική διάλεξη βασισμένη στο Καλλιτεχνικό Αρχείο του ΕΜΣΤ, εστιάζοντας στο εικαστικό έργο και στη ζωή της Μπίας Ντάβου, της Ναυσικάς Πάστρα και της Χρύσας. Η δράση των Phantom Investigations, Κάθε σχέση ανήκει σε άλλες σχέσεις, 2023, δημιουργεί δυνητικά ένα νέο αρχειακό μοτίβο από καινούργιες συρραφές και διασυνδέσεις των τεκμηρίων του αρχείου, ώστε να συνομιλήσει με τα έργα της έκθεσης. Μια δυναμική προσωρινή αρχειακή ακολουθία, η οποία αποτελεί ένα είδος παρέμβασης για κριτικούς αναστοχασμούς και διαλεκτικούς μετασχηματισμούς.
16/11, 18.30-19.30 & 20.00-21.00
Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης – 4ος όροφος, Λεωφ. Καλλιρρόης & Αμβρ. Φραντζή, Αθήνα

3. Pythia: Σεμινάριο στην τεχνολογία chatbot – Ημερίδα Απολογισμού στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηνών

Την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 17:30, θα πραγματοποιηθεί υβριδικά με φυσική παρουσία στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, στο Innovathens και διαδικτυακά με εργαλεία τηλεδιάσκεψης, το Σεμινάριο του Pythia Project για την τεχνητή νοημοσύνη και τα chatbots – Ημερίδα Απολογισμού. Στόχος της ημερίδας είναι να γίνει μία εποικοδομητική συζήτηση γύρω από τις νέες τάσεις στην τεχνητή νοημοσύνη και στα νέα δεδομένα για τους ψηφιακούς βοηθούς (chatbots), να παρουσιαστούν τα αποτελέσματα του έργου Pythia, και οι σχετικές υλοποιήσεις ψηφιακών βοηθών που πραγματοποιήθηκαν κατά την διάρκεια του έργου. Στο Pythia Day, μπορούν να συμμετέχουν: στελέχη του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, ερευνητές, μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας, startup εταιρείες και κάθε ενδιαφερόμενος ο οποίος θέλει να ενημερωθεί για τις εξελίξεις στην τεχνητή νοημοσύνη και τις καλές πρακτικές ψηφιακού μετασχηματισμού μέσα από την αξιοποίηση τεχνολογιών AI chatbots.
16/11, 17:30
Innovathens, Τεχνόπολη Δήμου Αθηνών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑRun, Ελένη, run!12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b