MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Free City: 3 δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη για την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου

Παραστάσεις, φεστιβάλ και συναυλίες στη σημερινή δωρεάν ατζέντα μας, για την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου.

Monopoli Team

1. Όλη η ομορφιά και η αιματοχυσία: Αβάν πρεμιέρ του ντοκιμαντέρ για τη Ναν Γκόλντιν στο ΕΜΣΤ

Η πολυβραβευμένη ταινία “Όλη η ομορφιά και η αιματοχυσία” που απέσπασε τον Χρυσό Λέοντα του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, αλλά και τη Χρυσή Αθηνά Καλύτερου Ντοκιμαντέρ στις Νύχτες Πρεμιέρας έρχεται στους κινηματογράφους στις 16 Νοεμβρίου, σε συνεργασία με το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ). Η StraDa και το ΕΜΣΤ παρουσιάζουν στις 15 Νοεμβρίου σε δύο αποκλειστικές προβολές μία ημέρα πριν την επίσημη έξοδο της ταινίας στις 16 Νοεμβρίου την ταινία που δείχνει πώς η τέχνη μπορεί να αλλάξει τον κόσμο.  Η βαθιά πολιτική και εμπνευστική ταινία της βραβευμένης με Όσκαρ για το CITIZENFOUR, Λόρα Πόιτρας κατέκτησε τον Χρυσό Λέοντα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας και πρόκειται για το συνταρακτικό πορτρέτο της Ναν Γκολντιν, μιας καλλιτέχνιδας – ακτιβίστριας που με την τέχνη της άλλαξε τον κόσμο. Η είσοδος είναι ελεύθερη με δελτία εισόδου που θα διανεμηθούν μισή ώρα πριν την εκδήλωση.
15/11, 19:00 & 21:00
Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (Αίθουσα προβολών, Ημιώροφος) Καλλιρρόης και Αμβρ. Φραντζή (πρώην εργοστάσιο ΦΙΞ)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤιάγκο Ροντρίγκες: Η ακροδεξιά έχει αφομοιωθεί από το δημοκρατικό φάσμα12.09.2018

2. Ciné-Club: Προβολές ταινιών επιλογής του The Boy στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος

Ο κύκλος προβολών “Ciné-Club” του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος επιστρέφει ανανεωμένος και δίνει κάθε τρίμηνο Λευκή κάρτα σε μια καταξιωμένη ελληνική προσωπικότητα του πολιτιστικού χώρου, για να επιλέγει τρεις ταινίες. Για τους μήνες Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο του 2023, η Λευκή κάρτα δίνεται στον ταλαντούχο Έλληνα σκηνοθέτη και μουσικό The Boy, aka Αλέξανδρο Βούλγαρη. Οι κινηματογραφικές αυτές βραδιές με ελεύθερη είσοδο, δίνουν την ευκαιρία στους σινεφίλ να ανακαλύψουν ή να ξαναδούν κάποια από τα διαμάντια του γαλλικού και γαλλόφωνου κινηματογράφου, με ελληνικούς υπότιτλους. Την Τετάρτη θα προβληθεί η ταινία “Πουάντ Κουρτ”, της Agnès Varda. Υπόθεση: Ένας άντρας επιστρέφει για διακοπές στο μέρος όπου πέρασε την παιδική του ηλικία, ένα μικρό ψαροχώρι κοντά στη Σετ, το Πουάντ Κουρτ. Ευελπιστεί να μεταδώσει στη νεαρή σύζυγό του την αγάπη του για το τοπίο, αλλά το ζευγάρι βρίσκεται συνεχώς παρεξηγημένο. Από την άλλη οι ψαράδες οργανώνονται για να υπερασπιστούν τα δικαιώματα τους ενώ οι οικογένειες τους έχουν φασαρίες και προβλήματα με τους γείτονες. Το ζευγάρι βρίσκεται σε κρίση: Συζητούν και διαπραγματεύονται. Πρόκειται για ένα διπλό χρονικό, για ένα ζευγάρι και μια κοινότητα, κάτω από το εκτυφλωτικό φως του καλοκαιριού.
15/11, 20:00
Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος – Auditorium Theo Angelopoulos, Σίνα 31, Αθήνα

3. Εκδήλωση ”Τσιαττιστά και Μαντινάδες – Κύπρος, Κάρπαθος, Κρήτη, Κάσος” στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Το σπίτι της Κύπρου, ο Λαογραφικός Όμιλος Λεμεσού και το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, διοργανώνουν την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης την εκδήλωση, “Τσιαττιστά και Μαντινάδες – Κύπρος, Κάρπαθος, Κρήτη, Κάσος”, μια επιστημονική και καλλιτεχνική εκδήλωση του Λαογραφικού Ομίλου Λεμεσού. Στο Α΄ Μέρος, ο Καθηγητής Εθνομουσικολογίας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, κ. Λάμπρος Λιάβας θα παρουσιάσει την έκδοση, “Οι ποιητικοί διάλογοι στις λαϊκές παραδόσεις της Κρήτης, της Καρπάθου, της Κάσου και της Κύπρου. Λαϊκοί ποιητάρηδες, μαντινάδες και τσιαττίσματα”. Στο Β΄ Μέρος, θα παρουσιαστεί η μουσικοχορευτική παράσταση, “Ένα ταξίδι στη μουσική και χορευτική παράδοση της Κύπρου, της Κρήτης, της Κάσου και της Καρπάθου”.
15/11, 20:00
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟι Τρεις Ψηλές Γυναίκες του Μπομπ Γουίλσον αποκαλύπτουν12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b