MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το Time επιστρέφει με νέο story και Bella Ramsey: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την δεύτερη σεζόν

Η πολυαναμενόμενη δεύτερη σεζόν του Time, στην οποία πρωταγωνιστεί το Bella Ramsey του The Last Of Us, προσγειώνεται αποκλειστικά στην COSMOTE TV σε λίγες μέρες κι εμείς μοιραζόμαστε μαζί σας όλα όσα πρέπει να ξέρετε πριν την ξεκινήσετε.

author-image Ειρήνη Δερμιτζάκη

Ο Jimmy McGovern έκανε και πάλι το θαύμα του. Όσοι είχαμε δει την πρώτη σεζόν της σειράς, με το καθηλωτικό δίδυμο Sean Bean (Game of Thrones, Lord of the Rings) και Stephen Graham (Bodies, Snatch), δεν μπορούσαμε παρά να ανυπομονούμε για την συνέχεια του Time.

H άφιξη, από την άλλη, του σταθερά στην κορυφή αστεριού, Bella Ramsey στο ολοκαίνουριο τηλεοπτικό σύμπαν της βραβευμένης αστυνομικής σειράς, μεγάλωσε ακόμα περισσότερο τις προσδοκίες μας. Η αναμονή σιγά σιγά τελειώνει, αφού η COSMOTE TV φέρνει αποκλειστικά στις οθόνες μας την πολυβραβευμένη βρετανική σειρά, στις 21 Νοεμβρίου στις 22:00.

Η στροφή της ιστορίας σε γυναικείες πλέον φυλακές, το δυνατό και ανανεωμένο καστ και το πολλά υποσχόμενο σενάριο, προμηνύουν μια από τις καλύτερες σειρές της φετινής σεζόν, που δικαιωματικά αξίζουν μια θέση στην must – watch list μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑQueer έρωτας και πολιτική: Fellow Travelers ή το πολιτικό θρίλερ που δεν θες να χάσεις αυτό το φθινόπωρο12.09.2018

Τι έγινε στην προηγούμενη σεζόν;

Μπορεί ο δεύτερος κύκλος του Time από το BBC να έχει τελείως διαφορετικό καστ, όμως κυμαίνεται σε παράλληλους δρόμους. Η πρώτη σεζόν, για όσους την έχουν ξεχάσει, επικεντρώθηκε σε δύο χαρακτήρες, στην σχέση που αναπτύσσεται ανάμεσα σε έναν κρατούμενο και έναν φύλακα.

Ένας βαθιά θρησκευόμενος και ηθικός φύλακας, του οποίου η πίστη και οι αρχές δοκιμάζονται, ένας κρατούμενος που βυθίζεται στις τύψεις για τον φόνο που διέπραξε (κατά λάθος) και μια εντελώς ωμή και αντικειμενική αναπαράσταση της καθημερινότητας στις φυλακές, που παράλληλα αντικατοπτρίζει τις αδυναμίες και τις αδικίες του σωφρονιστικού συστήματος.

Η βρετανική σειρά έλαβε πλήθος βραβείων BAFTA και τις καλύτερες δυνατές κριτικές. Αν και τη σκυτάλη παίρνουν εντελώς διαφορετικά πρόσωπα και καταστάσεις, θα είχε ενδιαφέρον να δούμε έστω και μερικές ανεπαίσθητες αναφορές και easter eggs από τους πρωτεργάτες της σειράς.

Τι θα δούμε στην δεύτερη σεζόν, για την οποία μιλούν όλοι

Όσοι δεν κρατιόμαστε κι έχουμε πάρει μια μικρή γεύση από τα trailer και τα sneak previews που έχουν κυκλοφορήσει, έχουμε καταλάβει πως πρόκειται για ρεσιτάλ ερμηνείας. Τόσο από τ@ Bella Ramsey, που σε κάθε ρόλο που αναλαμβάνει, ξεδιπλώνει ακόμα παραπάνω το ταλέντο του, όσο και από τις συμπρωταγωνίστριές, Jodie Whittaker και Tamara Lawrance.

Ο δεύτερος κύκλος, αλλάζει τελείως τοπίο, χαρακτήρες και πλοκή, μεταφέρεται σε γυναικείες φυλακές και πλέον το επίκεντρο μετατοπίζεται στην σχέση ανάμεσα σε κρατούμενες. Ο σεναριογράφος Jimmy McGovern, επιδιώκει να προβάλλει κοινωνικά ζητήματα που δεν θίγονται ιδιαίτερα μέσα από τα πρόσωπα των τριών.

Η πρώτη ηρωίδα, η Orla (Jodie Whittaker), είναι μια μητέρα τριών παιδιών, η οποία πασχίζει να τα μεγαλώσει, όταν κάποια στιγμή την συλλαμβάνουν για κλοπή ρεύματος. Η Orla δεν έχει κανέναν που μπορεί να την βοηθήσει με τα παιδιά, οι φυλακές επιτρέπουν περιορισμένο, έως και μηδαμινό αριθμό κλήσεων ανά μέρα, οπότε από την μια στιγμή στην άλλη, η πρώτη από τις νεοεισαχθείσες στις φυλακές, παγιδεύεται σε μια θύελλα από γραφειοκρατία και ελλιπέστατα δικαιώματα, που κάνουν την φροντίδα των παιδιών της μέσα από την φυλακή, αδύνατη υπόθεση.

Η Kelsey(Bella Ramsey), είναι η δεύτερη εκ των τριών νεοφερμένων, μια 19χρονη τοξικοεξαρτημένη κοπέλα, της οποίας η εισαγωγή δεν θα την σταματήσει από το να συνεχίσει την χρήση της. Όταν μια αναπάντεχη εγκυμοσύνη αλλάξει τελείως την τροπή των σχεδίων της για την παραμονή της στις φυλακές, η Kelsey θα κληθεί να αποφασίσει αν θα αδράξει την ευκαιρία να αποτοξινωθεί και να λάβει έναν τελείως ξένο ρόλο για εκείνη (που όμως εν δυνάμει της αλλάξει ριζικά την ζωή) ή αν θα συνεχίσει στο μονοπάτι των αλλοπρόσαλλων επιλογών της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑFrasier is back! Όσα πρέπει να ξέρεις για το reboot της θρυλικής κωμωδίας των 90s12.09.2018

Ο χαρακτήρας που συμπληρώνει την πρωταγωνιστική τριάδα είναι αυτός της Abi (Tamara Lawrence). Η ισοβίτισσα μάς θυμίζει σε μεγάλο βαθμό τον χαρακτήρα του Mark Cobden του πρώτου κύκλου, ως ο σκοτεινός και μυστήριος χαρακτήρας που υποφέρει από το αδιάκοπο κυνηγητό με τις τυψεις και τις ερινύες. Το έγκλημά της (το οποίο είναι το μόνο βίαιο ανάμεσα σε εκείνα των κεντρικών πρωταγωνιστών) πρόκειται να παραμείνει για αρκετό καιρό μυστήριο.

Γιατί αξίζει να το δούμε;

Τα μηνύματα της σειράς είναι το πιο ισχυρό της χαρτί. Σαν μια ελαφρώς πιο σοβαρή εκδοχή του Orange is The New Black (ναι, ακόμα δεν το έχουμε ξεχάσει κι ούτε πρόκειται), το Time μάς χαρίζει τρεις αυθεντικές φιγούρες των γυναικείων φυλακών, από τις οποίες έχουμε να πάρουμε πολλά.

Μια μητέρα που προσπαθεί να φροντίσει τα παιδία της μέσα από τα όρια του συρματοπλέγματος, μια νέα κοπέλα που έχει παραστρατήσει και προσπαθεί (;) να ανακαλύψει νέες πιθανές πτυχές του εαυτού της, ξεφεύγοντας από τα δεσμά της εξάρτησης και μια γυναίκα που μάχεται με το βάρος των πράξεων της και την έννοια της συγχώρεσης και της λύτρωσης. Θα τα καταφέρουν;

Δεν έχει και τόσο μεγάλη σημασία, αν το σκεφτούμε. Κι αυτό γιατί η σειρά μας παρουσιάζει προβλήματα που πρέπει να προβληθούν παραπάνω, φωνές που έχουν ανάγκη να ακουστούν δυνατότερα και χαρακτήρες που πρέπει να εκτιμηθούν βαθύτερα. Ωμά και ρεαλιστικά, το Time μας βάζει στην θλιβερή πραγματικότητα των γυναικείων φυλακών, αντικατοπτρίζοντας τα πολλαπλά πρόσωπα του σωφρονισμού και πώς μέσα από όλες τις αντιξοότητες μπορούν να ανθίσουν οι ανθρώπινες σχέσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ 5η σεζόν του Fargo + 11 ακόμα σειρές που έρχονται τον Νοέμβριο στην COSMOTE TV12.09.2018

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ο δεύτερος κύκλος της βρετανικής σειράς “Time” κάνει πρεμιέρα αποκλειστικά στο COSMOTE SERIES HD, στις 21 Νοεμβρίου στις 22:00.

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b