MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Πώς μπορούν τα ΑΙ εργαλεία δημιουργίας deepfake να σας εξαπατήσουν

Τρόποι με τους οποίους τα ΑΙ εργαλεία δημιουργίας deepfake μπορούν να σας εξαπατήσουν, αλλά και λύσεις για την προστασίας σας.

Photo by Kevin Ku on Unsplash
Photo by Kevin Ku on Unsplash
Monopoli Team

Τρόπους με τους οποίους τα ΑΙ εργαλεία δημιουργίας deepfake μπορούν να σας εξαπατήσουν αλλά και λύσεις για την προστασίας σας, αναλύει η Kaspersky.

Όπως επισημαίνει, τα deepfakes – και τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία τους – δεν είναι προς το παρόν καλά ανεπτυγμένα ή ευρέως διαδεδομένα, ωστόσο, οι δυνατότητές τους για χρήση σε συστήματα απάτης είναι εξαιρετικά υψηλές και η τεχνολογία εξελίσσεται διαρκώς.

Τι μπορούν να κάνουν τα deepfakes φωνής;

Το Open AI παρουσίασε πρόσφατα ένα μοντέλο Audio API που μπορεί να δημιουργήσει ανθρώπινη ομιλία και κείμενο με εισαγωγή φωνής. Μέχρι στιγμής, μόνο αυτό το λογισμικό Open AI είναι το πιο κοντινό στην πραγματική ανθρώπινη ομιλία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤο Time επιστρέφει με νέο story και Bella Ramsey: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την δεύτερη σεζόν12.09.2018

Στο μέλλον, τέτοια μοντέλα μπορούν να γίνουν ένα νέο εργαλείο στα χέρια των επιτιθέμενων. Το API ήχου μπορεί να αναπαράγει το καθορισμένο κείμενο με φωνή, ενώ οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν με ποια από τις προτεινόμενες επιλογές φωνής θα προφέρεται το κείμενο. Το μοντέλο Open AI, στην υπάρχουσα μορφή του, δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία deepfake φωνών, αλλά είναι ενδεικτικό της ταχείας ανάπτυξης των τεχνολογιών παραγωγής φωνής.

Διαβάστε περισσότερα στο Insider

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜιχάλης Σαράντης: Ο Συρανό, στη δική μου ψυχή, είναι η αντίσταση σε καθετί σκοτεινό12.09.2018

Περισσότερα από Περίεργα
VIMA_WEB3b