MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Σαν σήμερα, 8 Νοεμβρίου, πεθαίνει ο Βιάτσεσλαβ Μολότοφ – Πώς η βόμβα πήρε το όνομά του

Ο Βιάτσεσλαβ Μολότοφ δεν ήταν ένας απλός πολιτικός. Και έδωσε (άθελά του) το όνομά του στην πιο διάσημη βόμβα όλων των εποχών.

Monopoli Team

Βιάτσεσλαβ Μολότοφ. Ένα όνομα μία ιστορία. Μπορεί να ακούγεται σαν αρχή κάποιου διαφημιστικού μηνύματος αλλά μόνο τέτοιο δεν είναι. Για την ακρίβεια, μιλώντας για τον Βιάτσεσλαβ Μολότοφ δεν μπορείς να μιλήσεις μόνο για μία ιστορία αλλά για πολλές. Στο συγκεκριμένο αφιέρωμα θα διαβάσετε δύο. Η πρώτη αφορά το περιβόητο Σύμφωνο Ρίμπεντροπ – Μολότοφ και βέβαια η δεύτερη αφορά για το πώς φτάσαμε το όνομά του να είναι το όνομα της διασημότερης αυτοσχέδιας βόμβας.

Ο Βιάτσεσλαβ Μολότοφ και το περιβόητο Σύμφωνο

Ας ξεκινήσουμε, όμως, από την αρχή διότι έχει εξαιρετικά μεγάλη σημασία να καταδειχθεί πως ο γεννημένος στις 25 Φεβρουαρίου 1890 Βιάτσεσλαβ Μιχαήλοβιτς Σκριάμπιν (όπως ήταν το πραγματικό του όνομα), δεν ήταν κάποιο τυχαίο πρόσωπο στην πανίσχυρη Σοβιετική Ένωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑThe Crown: Για την Elizabeth Debicki ήταν “αβάσταχτο” να γυρίσει τις τελευταίες στιγμές της Νταϊάνα12.09.2018

Ο Βιάτσεσλαβ, λοιπόν, όταν ήταν μικρός ήταν ένα εξαιρετικά ντροπαλό και ήσυχο παιδί. Μαθητής Γυμνασίου ήταν όταν ξεκίνησε να ασχολείται με την πολιτική. Αρχικά εντάχθηκε στο Ρωσικό Σοσιαλδημοκρατικό Εργατικό Κόμμα. Εκτός από ήσυχο παιδί, ωστόσο, ήταν και εξαιρετικά έξυπνο παιδί και έτσι δεν άργησε να βρεθεί δίπλα στον Βλαντίμιρ Λένιν, τον μετέπειτα ηγέτη της μεγάλης Οκτωβριανής Επανάστασης του 1917.

Διαβάστε περισσότερα στο Reader

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑQueer έρωτας και πολιτική: Fellow Travelers ή το πολιτικό θρίλερ που δεν θες να χάσεις αυτό το φθινόπωρο12.09.2018

Περισσότερα από Σαν σήμερα
VIMA_WEB3b