MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
02
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

Μπέργκεν: Όσα δεν πρέπει να χάσετε στη μαγευτική πόλη της Νορβηγίας

Ο travel blogger Νικόλας Ραχιώτης μας ξεναγεί στο πανέμορφο Μπέργκεν, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Νορβηγίας.

Photo by MAO YUQING on Unsplash
Photo by MAO YUQING on Unsplash
Monopoli Team

Η Νορβηγία σαν χώρα βρισκόταν ανέκαθεν στην κορυφή της ταξιδιωτικής μου λίστας. Θεωρούσα πως η απαράμιλλη ομορφιά της, σε συνδυασμό με τον ισχυρό χαρακτήρα της Σκανδιναβίας, μπορούσε να ανταγωνιστεί και τον πιο εξωτικό προορισμό. Είτε συμφωνήσετε μαζί μου, είτε όχι, ένα είναι σίγουρο όμως. Δεν μπορεί να υπάρξει ταξίδι στη Νορβηγία χωρίς μία στάση στο Μπέργκεν.

Το Μπέργκεν είναι μία πανέμορφη παραθαλάσσια πόλη που αγκαλιάζει την ακτή της Νορβηγίας με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της. Χάρη στα πολύχρωμα παραδοσιακά σπίτια της παλιάς πόλης, τα επιβλητικά βουνά που το περιβάλλουν και τη θάλασσα που το βρέχει, το Μπέργκεν είναι ένας πραγματικός παράδεισος για τους λάτρεις του ταξιδιού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑAngelique Kidjo: H “πρώτη ντίβα της Αφρικής” στο ΚΠΙΣΝ12.09.2018

Ένα μικρό μάθημα ιστορίας

Το Μπέργκεν έχει μια πλούσια ιστορία που χρονολογείται από τον 11ο αιώνα. Η πόλη έφτασε στην ακμή της την περίοδο της Χανσεατικής Ένωσης (συνομοσπονδία των συντεχνιών και των αγορών της Βορειοδυτικής και Κεντρικής Ευρώπης), όπου και αποτέλεσε μεγάλο εμπορικό κέντρο. Προφανώς, το κυριότερο εμπόρευμα της περιοχής ήταν τα ψάρια.

Διαβάστε περισσότερα στο TravelGo

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ Βασίλης Μαυρογεωργίου μαγεύεται από τον κόσμο του Πινόκιο12.09.2018

Περισσότερα από Προορισμοί
VIMA_WEB3b