MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: 6 προτάσεις για δωρεάν διασκέδαση στην πόλη

Για ένα γεμάτο Σαββατοκύριακο, συγκεντρώσαμε όλες τις εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο στην πόλη.

Monopoli Team

1. Προβολή της ταινίας “The Rocky Horror Picture Show” στο Θέατρο Ελληνοαμερικανικής Ένωσης

H Ελληνοαμερικανική Ένωση σε συνεργασία με την Mooviereel γιορτάζουν το Halloween με την προβολή της θρυλικής ροκ όπερας – κωμωδίας τρόμου, «The Rocky Horror Picture Show» (1975) του Τζιμ Σάρμαν. Στην ταινία πρωταγωνιστούν η Σούζαν Σαράντον, ο Μπάρι Μπόστγουϊκ και ο Τιμ Κάρι σε ένα ρόλο ζωής ως ο Δρ. Φρανκ-εν-Φέρτερ. Η προβολή θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 4 Νοεμβρίου στις 19:15, στο θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22, Αθήνα). Η είσοδος είναι ελεύθερη με σειρά προτεραιότητας. Βασισμένη στο μιούζικαλ του Ρίτσαρντ Ο’ Mπράιεν, η ταινία ακολουθεί ένα νεαρό ζευγάρι νεόνυμφων, τους Μπραντ (Μπάρι Μπόστγουϊκ) και Τζάνετ (Σούζαν Σαράντον), στην πιο αξέχαστη νύχτα της ζωής τους. Όταν σκάει το λάστιχο του αυτοκινήτου τους στη διάρκεια μιας σφοδρής καταιγίδας, ο Μπραντ και η Τζάνετ πηγαίνουν σε ένα ανατριχιαστικό κάστρο ελπίζοντας να τηλεφωνήσουν για βοήθεια. Τα πράγματα, όμως, παίρνουν εξωφρενική τροπή, όταν γνωρίζουν τον άρχοντα του κάστρου – τον drag εφευρέτη Δρ. Φρανκ-εν-Φέρτερ (Τιμ Κάρι). Στην προβολή της ταινίας-φαινόμενο, που χαρακτηρίστηκε το ύψιστο cult movie στην ιστορία του σινεμά είναι πλέον παραδοσιακό να συμμετέχει και το κοινό διαδραστικά. “Για να απολαύσετε την προβολή, σας καλούμε να φέρετε μαζί σας σερπαντίνες, καραμούζες και πλαστικά γάντια. Έξτρα πόντοι αν έρθετε ντυμένοι, είτε ως χαρακτήρες της ταινίας είτε ως ό,τι θέλετε”.
4/11, 19:15
Θέατρο Ελληνοαμερικανικής Ένωσης 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣυν & Πλην: «The Humans» στο Θέατρο Μουσούρη12.09.2018

2. Νους και αρμονία: Ένα μουσικό ταξίδι εξερεύνησης και ευζωίας στο Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή

Το Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή ξεκινά ένα μουσικό ταξίδι εξερεύνησης και ευζωίας στη Συλλογή του, σε συνεργασία με την seveneleven και το σύνολο εγχόρδων De Profundis Ensemble. Σχεδιασμένη με γνώμονα την ψυχική ευεξία, η νέα δράση «Νους και αρμονία» θα πραγματοποιείται δωρεάν μέσω της υποστήριξης του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) και εντάσσεται στο πρόγραμμα δωρεών SNF-Release Athens. Κάθε Σάββατο η μουσική συναντά το θέατρο, τη ζωγραφική και την γλυπτική στον τέταρτο όροφο της μόνιμης Συλλογής του Ιδρύματος, όπου φιλοξενούνται έργα Ελλήνων καλλιτεχνών, για ένα πρωτότυπο ταξίδι περιήγησης στην τέχνη της δημιουργίας μέσα από ατομικές και ομαδικές δράσεις στοχασμού και εξωστρέφειας. Τη δράση συνοδεύει κάθε φορά ένα διαφορετικό κλασικό έγχορδο. Οι συναντήσεις έχουν σχεδιαστεί με στόχο την αποφόρτιση, την βελτίωση της διάθεσης, την ενίσχυση της αυτοπεποίθησης και την ψυχική ευεξία των συμμετεχόντων. Απαραίτητη η προεγγραφή, τηλεφωνικά στο 210 72 52 895, στην υποδοχή του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή ή ηλεκτρονικά στο goulandris.gr
4/11, 17.00-18.00
Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή

3. Χορευτικό Έργο “Ένας Άλλος Τόπος (Alzheimat)”, από την ομάδα Λούνα Παρκ στο ΠΛΥΦΑ

Η ομάδα Λούνα Παρκ παρουσιάζει το χορευτικό έργο «Ένας Άλλος Τόπος» (Alzheimat). Το έργο εστιάζει στις μικρές, αλλά αισθητές αλλαγές, στις κρίσιμες στιγμές και στις ανάγκες αντιμετώπισης που επιτάσσει η απώλεια της ταυτότητας – τόσο από τους ίδιους τους πάσχοντες, όσο και από το κοινωνικό τους περιβάλλον. Με το έργο «Ένας Άλλος Τόπος» (Alzheimat), η ομάδα αποπειράται να στρέψει την προσοχή σε ένα θέμα υψηλής κοινωνικής και πολιτικής σημασίας. Ωστόσο, το έργο δεν αποβλέπει σε μία καταγγελία για τις ελλείψεις του συστήματος, ούτε αποτελεί έναν ύμνο, μία επίκληση στο συναίσθημα για την χαμένη μνήμη ενός αγαπημένου. Πρόκειται για ένα ταξίδι ανακάλυψης, μέσα από το οποίο ο θεατής μπορεί για λίγο να μοιραστεί τον κόσμο εκείνων που περιπλανώνται στη λήθη. Εκείνων που περιπλανώνται σε έναν άλλο τόπο. Είναι μια ιστορία με όμορφες και λυπηρές στιγμές, που μας οδηγεί σε αφυπνισμένα παρελθόντα, ενώ ξαναζωντανεύει για λίγα λεπτά τα αδρανή μας μέλλοντα.
4, 5/11, 21:00
ΠΛΥΦΑ, Κορυτσάς 39, Βοτανικός

4. Η &Beyond ζωντανά στην Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Οι εκδηλώσεις στην Δημοτική Αγορά Κυψέλης συνεχίζονται. Την Κυριακή 5 Νοεμβρίου η &Beyond θα μας χαρίσει μια μοναδική βραδιά. Η &Beyond επισκέπτεται για πρώτη φορά τη Δημοτική Αγορά Κυψέλης για ένα ολοήμερο event που συνδυάζει μουσική, φαγητό, δίσκους βινυλίου και καλή ζωή.
5/11, 13:00 – 23:00
Αίθριο Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης

5. Δωρεάν είσοδος σε όλους τους δημόσιους αρχαιολογικούς χώρους

Ακρόπολη, Photo by Spencer Davis on Unsplash

Η είσοδος στους αρχαιολογικούς χώρους, τα μνημεία και τα μουσεία που ανήκουν στο Δημόσιο είναι ελεύθερη, χωρίς την καταβολή αντιτίμου, την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα από 1η Νοεμβρίου έως 31η Μαρτίου εκάστου έτους.
5/11
Πολλαπλοί Χώροι

6. Εικαστικό εργαστήριο: Παρατηρητικό Σχέδιο στο ΚΠΙΣΝ

Μια σειρά εικαστικών εργαστηρίων μέσα από την οποία οι συμμετέχοντες θα εξερευνήσουν μια ποικιλία σχεδιαστικών προσεγγίσεων και τεχνικών, ανακαλύπτοντας τους τρόπους με τους οποίους η γραμμή, η σκίαση, η χειρονομία, η υφή, η σύνθεση, η αναλογία, το χρώμα και η προοπτική, μπορούν να χρησιμοποιηθούν δημιουργικά στο παρατηρητικό σχέδιο. Το δεύτερο εργαστήριο έχει τίτλο: Αναζητήσεις Ακουαρέλας. ‘Ένα εικαστικό εργαστήριο μέσα από το οποίο οι συμμετέχοντες θα εξερευνήσουν τόσο τις εκφραστικές όσο και τις αναπαραστατικές τεχνικές τις ακουαρέλας. Τα θέματά θα είναι ζωντανές φιγούρες μέσα στον χώρο του ΚΠΙΣΝ. Χρησιμοποιώντας μέσα σχεδίασης και ζωγραφικής, θα εφαρμoστούν διαφορετικές προσεγγίσεις που εστιάζουν την προσοχή  στην απλοποίηση της φιγούρας στο χώρο. Βασιζόμενοι στην παρατήρηση, θα διερευνηθούν τρόπους για να δημιουργήθούν σωστές αναλογίες και να δημιουργηθούν δυνατές συνθέσεις. Οι συμμετέχοντες θα δημιουργήσουν έργα με υφή, χρώμα και βάθος, θα μάθουν μια ποικιλία τεχνικών μέσων χρησιμοποιώντας ξυλομπογιές ακουαρέλας. Το συγκεκριμένο εργαστήριο απευθύνεται σε ομάδες ενηλίκων, έως 20 συμμετεχόντων και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
5/11, 12.00-14.00
Πύργος Βιβλίων, ΚΠΙΣΝ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ Μάθιου Πέρι ήθελε να τον θυμόμαστε ως κάποιον που έζησε καλά και βοήθησε τους ανθρώπους12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b