MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
04
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Σμαράγδα Καρύδη: «Δεν έχει και πολύ νόημα να καταθέτεις την άποψή σου» (vid)

Η Σμαράγδα Καρύδη βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» και μίλησε, μεταξύ άλλων, για τη σχέση της με τα social media, τα σχόλια και την κατάθεση απόψεων σε αυτά.

| Φωτογραφία: Ελίνα Γιουνανλή
Monopoli Team

Τα social media και η ελευθερία έκφρασης απόψεων

Για το γεγονός ότι πλέον ο καθένας μπορεί να γράψει την άποψή του στα social media μίλησε η ηθοποιός Σμαράγδα Καρύδη, καθισμένη στον καναπέ της εκπομπής «Πάμε Δανάη». «Δεν πολυδιαβάζω τα σχόλια, μια στο τόσο το κάνω. Ούτε την άποψή μου μοιράζομαι πια τόσο συχνά σε αυτά. Δεν έχει και πολύ νόημα να καταθέτεις την άποψή σου γιατί θα συμφωνήσουν μαζί σου αυτοί που συμφωνούσαν ήδη από πριν. Δεν θα αλλάξει κάτι, δεν νομίζω πως μπορείς να μετατοπίσεις κανέναν. Κυρίως γιατί όλοι σε βλέπουν καχύποπτα. Βέβαια δεν το συνιστώ να μην λέει κάποιος τη γνώμη του. Ακόμη κι εγώ κάποιες φορές δεν κρατιέμαι. Απλά δεν βρίσκω τον λόγο να γίνεται και συνέχεια». 

To political correctness και το «κουτσομπολιό»

«Τίποτα δεν βλέπουμε από άλλο πρίσμα», σχολίασε όταν ρωτήθηκε για το αν έχει νιώσει ποτέ να «εγκλώβίζεται» από τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων σχετικά με τον γάμο και την μητρότητα. «Όλα από το ίδιο πρίσμα τα βλέπουν και σήμερα οι άνθρωποι, απλά επειδή υπάρχει κι ένα political correctness, τάχα μου κάνουμε πως δεν είμαστε κουτσομπόληδες. Στην πραγματικότητα όλοι θέλουν να μάθουν τα πάντα για τον άλλον με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες».

Σε παλαιότερη συνέντευξή της στο Monopoli.gr και στη Στέλλα Χαραμή και σε ερώτηση σχετικά με το αν οι καλλιτέχνες πρέπει να παίρνουν ανοιχτά πολιτική θέση, για παράδειγμα σε συμβάντα τεράστιας σημασία όπως ένας πόλεμος, η ίδια είχε τότε απαντήσει: «Δεν είμαι εγώ που θα πει ποιος πρέπει να παίρνει δημόσια θέση και ποιος όχι. Εξάλλου, ούτε εγώ έχω πάρει δημόσια θέση για όσα γίνονται στον κόσμο. Παρόλα αυτά, η κριτική τώρα γίνεται γι’ αυτούς που σχεδόν κάθε μέρα αναρτούν απόψεις, έχουν γνώμη για τα πάντα, και τώρα ξαφνικά για ένα γεγονός με τεράστια σημασία – το οποίο μας επηρεάζει όλους – δεν βρήκαν ούτε μια λεξούλα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣμαράγδα Καρύδη:Το μόνο που μου απομένει είναι ν’ αναζητήσω τη γελοιότητα των πραγμάτων12.09.2018

«Η μαριχουάνα της μαμάς είναι η καλύτερη» στο θέατρο Ήβη

Η ηθοποιός μίλησε και για την παράσταση, την οποία σκηνοθέτησε και πρωταγωνιστεί, με τίτλο «Η μαριχουάνα της μαμάς είναι η καλύτερη», η οποία ανεβαίνει στο θέατρο Ήβη. «Είναι πολύ αστεία, κάνει ωραία πολιτική και κοινωνική σάτιρα, γιατί παίζουμε όλοι εμείς και την φτιάξαμε με πολλή αγάπη και έχουμε χαρεί πάρα πολύ με την ανταπόκριση του κόσμου γιατί υπήρχε και τρομερή φόρα και προσδοκία που ήθελαν να το δουν και χαιρόμαστε γιατί φεύγουν τριπλά χαρούμενοι από ό, τι έρχονται».

«Έχει γίνει δουλειά πάνω στο έργο του Ντάριο Φο γιατί ήταν παλιό, κάποια πράγματα δεν ισχύουν πια. Το πνεύμα του έργου το κρατάμε, το γράμμα έχει αλλάξει λίγο και το πώς γίνονται τα πράγματα. Έπρεπε να γίνει πιο σύγχρονο. Πιο κατανοητό», ανέφερε επίσης.

Περισσότερα από ShowBiz
VIMA_WEB3b