MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
NEA

Ναυτικός χάρτης του 14ου αιώνα αποδείχθηκε θησαυρός – Η αξία του αγγίζει τα 7,5 εκατ. δολάρια

Ο χάρτης είναι ο μοναδικός πλήρης πορτολάνος του 14ου αιώνα, που είναι γνωστό ότι υπάρχει εκτός Ευρώπης και πολύ σημαντικό στοιχείο για την κατανόηση της εξέλιξης της ευρωπαϊκής χαρτογραφίας της Μεσογείου.

Monopoli Team

Οι πωλήσεις χαρτών έχουν γίνει δημοφιλές θέμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά ένας έμπορος αντικών βρήκε ένα πραγματικά ιστορικό αντικείμενο ανάμεσα στα υπάρχοντα διάσημου ζευγαριού.

Σε εικονική περιήγηση του Christie’s για τη δημοπρασία που διοργάνωσε το ίδρυμα που διαχειρίζεται την περιουσία του κληρονόμου του μεγιστάνα του πετρελαίου Γκόρντον Γκέτι και της συζύγου του Αν, ο Άλεξ Κλάουζεν από τη Barry Lawrence Ruderman Antique Maps Inc παρατήρησε έναν παλιό ναυτικό χάρτη, γνωστό ως πορτολάνο.

Ο οίκος Christie’s είχε χρονολογήσει τον χάρτη μεταξύ 1500 και 1525 με εκτιμώμενη αξία μεταξύ 100.000 και 150.000 δολαρίων.

Ο Γκέτι και η σύζυγός του τον είχαν αγοράσει επίσης από τον οίκο Christie’s κατά τη διάρκεια δημοπρασίας το 1993. Το ζευγάρι είχε αποκαταστήσει τον χάρτη και για χρόνια ήταν κρεμασμένος στη βιβλιοθήκη του αρχοντικού τους στο Σαν Φρανσίσκο. Πλήρωσαν τότε περίπου 56.500 βρετανικές λίρες για τον χάρτη, περίπου 85.000 δολάρια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤο φρούριο Μπούρτζι Ναυπλίου επαναλειτουργεί ως επισκέψιμο μνημείο12.09.2018

Διαβάστε περισσότερα στο skai.gr.

Περισσότερα από Περίεργα
VIMA_WEB3b